BECAUSE WE CARE | Africa Organics recenzia

septembra 27, 2019

africa organics

Krásny deň! Dnes som si pre Vás opäť po dlhej dobe pripravila recenziu na vlasovú kozmetiku, ktorú som v poslednej dobe otestovala. Ide o 100% prírodné produkty, ktoré nie sú testované na zvieratách a nájsť ich môžete v DM drogérií. Pôvodne som túto recenziu chcela písať skôr, ale nakoniec som sa rozhodla, že produkty spotrebujem úplne, aby môj názor nebol iba prvotný dojem a aby som Vám mohla povedať, čo si o produktoch myslím aj po ich úplnom spotrebovaní. 

V prvom rade musím vypichnúť to, že odkedy som začala na vlasy používať či už kvalitnejšiu alebo prírodnú kozmetiku, je to o niečom úplne inom. Moje vlasy sú v omnoho lepšom stave, ako boli pred tým a dnes by som už po obyčajnom šampóne z drogerky asi nesiahla. 

Aj keď tieto produkty v drogérii zoženiete bežne, nie sú vôbec obyčajné. Okrem toho, že sú, ako som už spomínala, 100% prírodné a netestované na zvieratách, obaly sú 100% biologicky odbúrateľné.      Produkty majú vyvážené Ph a biologicky odbúrateľné penové činidlá. Okrem iného, značka Africa Organics prispieva aj k blahobytu afrických vidieckých spoločenstiev a biodiverzity rastlín. 

V ponuke majú tri rady na vlasy, pričom každá je určená pre iný typ vlasov. Rada s mongongo je pre farbené vlasy, ktorú som aj testovala, baobab pre suché a namáhané a marula je určená pre normálne vlasy. Okrem šampónov a kondicionérov majú v ponuke telové mydlá a olej na vlasy. Pokiaľ by ste sa chceli o značke Africa Organics ako takej dozvedieť viac, určite sa pozrite na ich stránku. 


Šampón Mongongo Shampoo s výťažkami z rastliny mongongo na mňa spočiatku pôsobil veľmi mätúco. Pri prechode z obyčajných šampónov na prírodné sa pripravte na menšiu zmenu. Vlasy nebudú na dotyk jemné, ako to zvykne byť pri lacných a komerčných šampónoch, ale budú takmer doslova vŕzgať. Najprv sa mi to veľmi nepáčilo, no neskôr som si na to zvykla a dokonca som sa dočítala, že je to u šampónov vyslovene žiadúce. 

Stačí ho naozaj málo, poriadne vmasírovať do pokožky hlavy a následne poriadne zmyť. Toto som pri každém umývaní praktizovala dva krát. Prvý raz som poriadne vyčistila pokožku hlavy a druhý som jemne prešla aj do celých dĺžok. Okrem toho, že naozaj krásne vonia, vlasom poskytuje aj UV ochranu, čo som ocenila najmä v lete. 

Kúpite ho za 9,99€. 




Narozdiel od šampóna, kondicionér Mongongo Conditioner som si zamilovala hneď po prvom použití! Vôňa je ešte intenzívnejšia a vlasy zanecháva úžasne jemné, hebké a vyživené. Opäť ho stačí málo a poctivo vmasírovať do celých dĺžok. Pozor, nie ku korienkom! Zbytočne by sa vám začali skôr mastiť. Podobne ako aj šampón, takisto vytvára vo vlasoch. UV ochranu pred slnečným žiarením a tým chráni farbené vlasy pred poškodením. Vôbec nepôsobí zaťažujúco, ani ich zbytočne nemastí. K nemu sa určite ešte vrátim!

Kúpite za 9,99€. 




Tretí a posledný produkt, ktorý som od Africa Organics otestovala, je olej Marula Hair Treatment Oil s výťažkami z maruly, ktorý je označovaný aj ako tajomstvo krásnej pokožky. Používam ho po vyschnutí vlasov, kedy ho votriem do končekov a nechám pôsobiť. Je to perfekntý pomocník pre suché a poškodené vlasy. Regeneruje vlasovú štruktúru, napomáha vlasy hydratovať a dodáva im zdravý lesk a potrebné živiny. 

Kúpite ho za 14,99€. 




Po vypotrebovaní šampóna aj kondicionéra som si všimla, že moje vlasy sú v oveľa lepšom stave. Sú hebkejšie, viac hydratované a dokonca mám pocit, že sa mi už tak nelámu končeky, ako zvykli. Olejček mi ešte zostal a v poslednej dobe ho mixujem s inými a pridávam do zábalu na vlasy. Svoju vlasovú rutinu som za poslednú dobu dosť vyšperkovala a ak by vás zaujímala, spísala by som vám o nej samostatný článok. 

Ak máte nejaké skúsenosti či už s týmito alebo so zvyšnými produktami od Africa Organics, budem rada, keď sa o ne podelíte v komentároch. Želám vám krásny deň a budem sa na vás tešiť pri ďalšom článku! 









* Článok vznikol v spolupráci so značkou IMK Organics

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Ten šampóna a maska vyzerajú skvele! ♥ Ešte som nepočula o tejto značke. ;) Hneď by som si ho najradšej šla kúpiť ale môj rozpočet by to asi neprežil lebo už teraz to len tak rozdýchava. :DD

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerajú úplne vynikajúco, už som ich spozorovala v DM :) Asi ich vyskúšam hneď ako spotrebujem zásoby produktov doma :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Túto značku som skúšala, ale musím povedať, že mňa vôbec nenadchla. Tento "prechod" čo opisuješ u mňa neskončil a aj po celom balení som mala vlasy suché a rýchlo sa mastiace. Ale musím povedať, že vôňu majú skvelú
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla