Recenzia | Testujem kórejské plátené masky

júna 11, 2018


Ach, keby ste vedeli, ako mi tieto recenzie chýbali. Nemám na mysli testovanie samotné, s tým som samozrejme neprestala ani počas príprav na maturity, skôr mám na mysli tie klasické recenzie, písanie o produktoch, keď sa vám snažím vysvetliť, prečo mi produkt sadol alebo nesadol. Som veľmi vďačná, že aj vďaka blogu mám možnosť vyskúšať veľké množstvo kozmetiky a objaviť produkty, ktoré mi sadnú (a ktoré naopak nie). 

Avšak čo sa týka kórejskej kozmetiky, tú som objavila ešte asi rok dozadu (TU nájdete aj článok) svďaka bratovej (teraz už bývalej) priateľke a mojej (teraz už takisto bývalej) spolužiačke. Najprv som bola naozaj skeptická, keďže ja bývam skeptická asi voči všetkému novému. Ale poviem vám, neverili by ste, aká je tá kozmetika úžasná. Teda, iba pokiaľ ste ju ešte neskúšali, ak áno, tak to určite už dávno viete. Preto som nedávno veľmi rada spojila sily s českým e-shopom Korean Beauty, z ktorého mi prišli na testovanie plátené masky a o ktorých vám dnes niečo napíšem. 


Prvé dve masky tu mám od celkom dosť známej kórejskej značky Holika Holika. Zaujali ma okrem iného najmä svojim zložením. Jahodovú masku na pleť som ešte nikde nevidela (ak vy niekde áno, dajte mi určite vedieť!), práve preto som sa rozhodla otestovať ju a aj keď maska zo zeleného čaju naopak nie je žiadna novinka, veľmi ma zaujímali jej účinky. 


Čo ma veľmi prekvapilo pri týchto maskách je fakt, že sú naozaj extra vlhké, z čoho som mala zo začiatku celkom obavu. Bála som sa, že mi nebude dobre držať na tvári a bude z nej všade stekať voda. Našťastie, opak bol pravdou. Maska veľmi dobre priľnula k pleti a krásne držala. Nechala som ju pôsobiť cca 15-20 minút a potom dala dolu. Pleť mi po nej zostala krásne vyživená, ale čo mi dosť vadilo, bol lepkavý pocit na tvári, ktorý nezmizol ani po takmer hodine a ja to veľmi nemám rada.

Maska so zeleným čajom (klik) je hydratačná, čo sa mi naozaj potvrdilo, avšak na môj typ pleti (zmiešaná až mastná) je to too much. Ukludňuje podráždenú pokožku a zelený čaj pôsobí na pleť antibakteriálne a zmierňuje začervenanie pleti.

Jahodová maska (klik) je určená najmä na rozjasnenie pleti, čo mne veľmi netreba, no bola som veľmi zvedavá na jej účinky. Napomáha v boji s nezrovnalosťami a jazvičkami po akné, čo však po jednom použití neviem posúdiť. Zvyšuje obranyschopnosť pokožky a krásne hydratuje pleť.


Posledná maska ma zaujala najmä svojim nápaditým obalom a názvom "Don't worry" (klik). Prekvapila ma aj po rozbalení s roztomilým nápisom na líci. Táto maska na rozdiel od dvoch predošlých nebola až tak extra nasiaknutá, ľahko sa aplikovala a krásne priľnula k pokožke. Nechala som ju pôsobiť cca 15-20 minút a dala dolu. Pleť som mala úžasne hydratovanú a len jemnúčko lepkavú, presne tak, ako to mám rada!

Táto maska napomáha predchádzať začervenaniu pleti a vzniku akné vďaka antibakteriálnym účinkom. Hydratuje, vyživuje a zjemňuje pleť a je vhodná aj pre citlivú pokožku. Mne sa konkrétne táto páči zo všetkých troch najviac a moja pleť si ju zamilovala. 

A čo vy, používate plátené masky? Dajte mi vedieť či ste už niektorú z vyššie spomenutých skúšali a aké plátené masky máte najradšej!





FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  YOUTUBE |  TUMBLR

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Nevypadají špatně :) Já plátýnkovou masku vyzkoušela jen od Garnier a za mě teda nic moc.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Masky zbožňujem. Používam ich pravidelne ale ani jednu z týchto som doma ešte nemala. Musím sa na nich lepšie pozrieť. Zbožňujem textílne ale aj klasické masky.


    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ach! Ja chcem tiež tú nejakú plátenú masku! Už dlhší čas si nejakú plánujem kúpiť ale nikdy to nevyjde. Tak ráz snáď. Tú poslednú si chcem určite niekedy vyskúšať! ;)

    Ann´s Life

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nejvíce se mi na maskách líbí ty obaly a je škoda, že stejně po použití letí do koše :-D Korejci ty obaly fakt umí, ví jak nalákat kupující.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla