Najlepšie zdravé lievance

februára 06, 2017


To, že milujem pečenie je už o mne celkom známe, aj keď na blogu som to veľmi nepropagovala, aj keď som sa tu tomu chcela venovať viac. Samozrejme, že rada aj varím, ale pečenie má pre mňa svoje osobné čaro. Milujem piecť najmä tie zdravšie verzie koláčov. Hľadám si rôzne recepty, ktoré následne dochutím a vyšperkujem podľa seba. 

Hlavnou obeťou, ktorá toto všetko po mne spratáva do žalúdka je môj drahý priateľ a môžem s čistým svedomím povedať, že mu vždy chutilo (aspoň sa tak tváril:D)! Preto som sa rozhodla, že by som obsah na blogu trochu spestrila a nepravidelne budú vychádzať recepty na rôzne zdravé (možno aj sem-tam nezdravé) mňamky. 

Neviem ako vy, ale mne keď niekto povie "zdravé raňajky", ako prvé sa mi vybaví ovsená kaša a hneď druhé v poradí sú lievance. Tie som skúšala v mnohých prevedeniach, našla som si veľa receptov, až som si nakoniec najviac obľúbila práve tento recept, ktorý som tiež našla na nejakej stránke, ale vyšperkovala som si ho podľa seba. 

Budeme potrebovať: 
40 g kokosovej múky 
2 vajíčka
1/2 banánu 
150 ml mlieka (ja som použila ovsené)
1/2 ČL prášku do pečiva
1+1/2 PL chia 
1/2 ČL vanilkového extraktu
1 odmerka proteinu pre proteinovú verziu)
trošku kokosového oleja na potretie panvice

Banán si nakrájame na kolieska a rozmačkáme. Zmiešame ho s vajíčkami a vanilkovým extraktom. Pridáme kokosovú múku, protein a prášok do pečiva. Ďalej prilejeme mlieko a na záver prisypeme chia. Vzniknuté cesto by malo byť hustejšie. Lievance som robila na panvici so štyrmi dielikmi, ja tomu skrátka hovorím, že je to panvica na lievance, ale niekto mi niekedy vravel, že vraj je pôvodne určená na volské oko, takže jej odborný názov naozaj neviem. Dieliky som vymastila kokosovým olejom (a tak ak pred robením ďalších lievancov), ktorý som nechala rozpáliť. Potom som do každého naliala cesta a lievance opekala z každej strany cca 2 minúty, ale bolo to skôr tak od oka. Hotové lievance som podávala s kešu maslom, jahodami a banánom a preliala javorovým syrupom, ale vy si ich môžete dochutiť podľa seba.



Mimochodom, určite už nedočkavo čakáte na to, kto vyhral giveaway a teda balíček kozmetiky v hodnote 100€! Do úvahy som brala iba platné komentáre, ktoré splnili podmienky a s veľkou radosťou môžem povedať, že víťazkou sa stáva Nicolette Lear.♥  Srdečne gratulujem! Ostatné nezúfajte, do budúcna sa môžete tešiť na ešte veľa podobných súťaží!:)


              FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

21 komentárov

  1. Pardon za špatný komentář :) každopádně ještě jednou, mnam mnam :))
    Ejnets in Lisboa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňaaam! takéto chute nám tu robíš :) vyzerajú super! ja milujem palacinky, a ak je to ešte takáto zdravšia verzia, tak o to lepšie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem ♡ Filip je U mňa tiež pokusny králik A tiež sa tvári že mu to chutí aj keď ja by som veľa vecí čo uvarím na jeho želanie nejedla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lievance vyzerajú báječne.Určite vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak ty vypadají božsky! Moc se ti povedly ♥

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvěle ses mi trefila do noty! Dnes jsem v Lidlu koupila bio javorový sirup a od té doby mám chuť na palačinky, plánuji je ve středu k večeři a dělám je podobně. Jen místo kokosové mouky dávám rozmixované vločky a nevlastním chia a protein. :D Ale ty tvoje vypadají perfektně, že bych je nejraději udělala hned! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mňááám tie vyzerajú úžasne! hned by som si dala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nie som raňajkový človek, keďže vstávam skoro vždy na obed :) Takže sladké raňajky už vôbec nie sú pre mňa. Musím však uznať, že tieto lievance vyzerajú fantasticky!

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Asi budu mít k snídani lívance, Mňam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Aspoň sa tak tváril :D Môj je zas taký, že čo mu dám pod nos to zje :D Nemá s tým problém a všetko mu tiež chutí. Inak dneska ráno si tak hovorím, čo by som si dala na raňajky a Saška urobila tento článok. Jasné, že dnes to bude podľa teba. A prosííím viac takýchto článkov. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tento recept musím vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. tie musia byt skvele podobne som este neskušala mňam:))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Milujem lievance ♥ Musím vyskúšať!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Vyzerajú naozaj skvelo a rada vyskúšam tento zdravý recept,takže dakujem za inšpiráciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Mňamky !!! Vyzerá to úžasne, ja si robievam ešte rýchlejšiu verziu :
    1 banán
    2 vajcia
    :)
    BeautyByLenka

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Vyzerajú skvele,mňam ❤

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Naozaj vyzerajú chutne :) Asi viem aký recept v najbližšej dobe vyskúšam :)

    Ardnaxela

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Lievance milujem, vyzerajú chutne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. MNAAAAM, len neviem kde zohnat kokosovu muku

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla