UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

septembra 29, 2019


Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoje márne pokusy, kedy som sa o to snažila. A pritom to je tak jednoduché. Stačí iba siahnuť po kvalitnom lepidle, mihálniciach a naučiť sa tú správnu techniku, ktorá Vám zaberie iba pár minút. 

Ja som na tú správnu techniku prišla mesiac-dva dozadu a doteraz nechápem, ako je to možné, že som sa to nenaučila skôr. Nie je na tom nič ťažké a dnes nosím riasy nalepené takmer denne.  Aby to bolo pre Vás prehľadnejšie, rozhodla som sa svoje tipy rozdeliť do niekoľkých bodov, ktoré keď si osvojíte a budete sa podľa nich riadiť, zaručene to zvládnete aj vy! 


1. Výber kvalitných mihálnic 

Aj keď profesionálnym make-up artistkám stačia aj obyčajné lacné mihálnice z Aliexpressu, aspoň zo začiatku by som stavila na tie kvalitnejšie, ktoré Vám zaručia prirodzený vzhľad. Ja som stavila na mihálnice od značky Ardell, ktoré určite pozná každá z Vás. Sú cenovo dostupné, vydržia celkom dlho a máte na výber z množstva rôznych typov. 

Ja som zo začiatku siahla najmä po tých prirodzenejších, ktoré sa hodia na bežné denné nosenie a ktoré nebijú až tak do očí. Ak by ste aj vy chceli niečo viac prirodzené, určite Vám odporúčam pozrieť sa na Ardell Studio Effects Wispies alebo na Ardell Studio Effects Demi Wispies. Z tých výraznejších som si veľmi obľúbila Ardell Studio Effects 230 Wispies, ktoré trochu pôsobia ako trsové  a sú o niečo viac dramatické, ako predchádzajúce dvoje. 

Od značky Ardell si môžete zakúpiť aj štartovacie balenie Ardell Natural Demi 101, ktoré obsahuje mihálnice, lepidlo na ne a aplikátor. Mimochodom, je to aj skvelý nápad na darček pre kamošku.


2. Kontrola tvaru a šírky 

Pred nanesením lepidla a aplikáciou si nezabudnite skontrolovať či Vám riasy budú pasovať na oko. Môžu byť príliš dlhé (pokiaľ sú pridlhé, jednoducho z nich odstrihnite), prípadne aj príliš krátke. Tiež sa môže stať, že sú príliš rovné a nemajú tvar ako oko. Ja si ich zvyknem upraviť iba v rukách a to tak, že ich stáčam do požadovaného tvaru. Môžete ich však aj napr. obtočiť okolo ceruzky či pera a chvíľu nechať tak, aby získali požadovaný zaoblený tvar.

3. Kvalitné lepidlo 


Základom pre nalepenie mihálnic okrem nich samotných je lepidlo. Najideálnejšie je siahnuť po kvalitnejšej značke, aby ste si boli na 100% isté, že Vám budú držať. Pred tým som mala rôzne obyčajné, ktoré boli pribalené k lacnejším mihálniciam a nikdy mi dobre nedržali a v kútiku oka sa mi už po chvíli začali odlepovať. Preto som siahla po vychvaľovanom Ardell Duo a neľutujem. 

Na výber je viacero verzií, ja mám toto čierne, ktoré je podľa mňa pre začiatočníkov ešte vhodnejšie, ako klasické biele a s ktorým som maximálne spokojná. Odkedy ho používam, ešte ani raz sa mi nestalo, že by sa mi riasy začali odlepovať. 


4. Zaschnutie lepidla 


Najdôležitejšia vec pri lepení rias. Treba chvíľu počkať, kým lepidlo zaschne a až tak aplikovať. Pokiaľ by ste ich aplikovali hneď, môže sa stať, že sa Vám zošmyknú, prípadne si od lepidla zašpiníte celé viečko a zničíte líčenie. Niekde som čítala, že by ste mali čakať minútu, no ja na ne zvyknem trochu pofúkať a zopár krát s nimi zamávať a úplne to stačí.


5. Pomôcka na aplikáciu


Bez aplikátora či pinzety sa Vám riasy budú len ťažko nanášať a to ani nehovorím, keď máte dlhé nechty ako ja. Preto Vám odporúčam využiť nejakú pomôcku, s ktorou si všetko náramne zjednodušíte. Pinzeta je fajn, no najlepšie a najjednoduchšie sa riasy aplikujú so špeciálnym aplikátorom. Ja používam Ardell Dual Lash Applicator, s ktorým je to naozaj o mnoho jednoduhšie. S pinzetou už len doťuknem prípadné nedokonalosti vo vnútornom kútiku oka.


6. Aplikácia

Viete vôbec, kam si riasy aplikovať? Snažte sa ich dostať čo najbližšie ku svojim prirodzeným mihálniciam, aby nevznikol schod či medzera a nebolo viditeľné, že máte riasy nalepené. Nebojte sa s nimi pohrať a jemne ich s aplikátorom popritláčať. Najmä si nezabudnite skontrolovať či pevne držia vo vonkajšom a vnútornom kútiku oka!


7. Čistenie 

Po odstránení mihlánic ich nezabudnite poctivo vždy očistiť, aby Vám vydržali čo najdlhšie. Ak ste nepoužili riasenku, stačí z nich s pinzetou jemne odstrániť zvyšky lepidla. Ak ste riasenku použili, treba riasy očistic aj od jej zvyškov. Do malej misky si dajte trochu vlažnej vody a do nej pridajte pár kvapiek olejového odličovača. Riasy sem na chvíľu ponorte, naozaj jemne "operte" a následne odličovacím tampónom jemne zotrite zvyšky riasenky. 


Ako môžete samé vidieť,  pokiaľ budete dodržiavať tieto kroky, aplikácia umelých mihálnich bude pre Vás úplne jednoduchá. A ak aj to nevyjde na prvý krát, chce to len trochu praxe. Verím, že Vám článok pomohol a budem veľmi rada, keď mi dáte spätnú väzbu či ste to vďaka mojim tipom zvládli a prípadne čo Vám uľahčuje lepenie rias. Želám ešte krásny zvyšok dňa! 










* Článok obsahuje spoluprácu s e-shopom Elnino.sk
* Barter

You Might Also Like

1 komentárov

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla