Najlepšia kozmetika roku 2017

januára 16, 2018

V poslednom článku som vám predstavila svojich obľúbencov z dekoratívnej kozmetiky (klik) a dnes sa vrhnem rovno na kozmetiku zo všetkých ostatných kategórií. Ani si neviete predstaviť, ako sa veľmi teším, že som si našla čas napísať nový článok. Aj keď mám do písomnej maturity necelých sedem týždňov, mám toho vyše hlavy a nič nestíham. Našťastie, produkty som stihla spísať ešte cez prázdniny a mala som v tom vcelku aj rýchlo jasno, čo vám tu dnes ukážem. Aj keď mi skoré stmievanie stále robí problémy, najmä keď prídem zo školy pred treťou, popasovala som sa s tým a musím sa pochváliť, že mi fotky celkom vyšli. 


V priebehu minulého roka som sa začala oveľa viac starať o svoje telo, vlasy a pleť a zmeny sú naozaj viditeľné. Ak môj blog čítate dlhšie, určite viete, že už dlhšiu dobu mám problémovú pleť a trápi ma akné. To sa však zmenilo a aj keď sa sem-tam nejaká nedokonalosť objaví, je to oveľa lepšie ako pred tým. Určite vám pripravím aj články na témy: ako sa starám o svoje vlasy, ako sa starám o svoju pleť a moje tipy ako zatočiť s akné. Ale keďže dnešný článok má byť o inom, rovno sa vrhnime na mojich obľúbencov za minulý rok!

Starostlivosť o vlasy 
Keďže si vlasy farbím a tým sú už dosť zničené, snažím sa ich vo všetkom čo najviac chrániť a neškodiť im. Preto si vlasy často nežehlím ani nijak tepelne neupravujem. Fén je jediná tepelná úprava, ktorú používam pravidelne, keďže bez neho by boli moje vlasy nepoužiteľné. Aby som si ich aspoň ako-tak ochránila, pred každým fénovaním používam ochranný sprej od Balea. Veľmi som si obľúbila aj najmä kvôli tomu, že krásne vonia, takže okrem toho, že mi ich ochráni pred teplom, mi ich aj krásne prevonia. 

Mojim najobľúbenejším suchým šampónom vôbec, ktorý je vždy mojou záchranou, je jednoznačne od Batiste. Za minulý rok som ich vyskúšala mnohé od rôznych značiek, ale so žiadnym som nebola tak spokojná, ako s ním. Vlasy vôbec nezlepuje, nezanecháva vo vlasoch malé viditeľné čiastočky, dodáva im jemný objem a veľmi príjemne vonia (najmä ten čerešňový!). Kupujem si ho aj v cestovnej verzie, aby som ho vždy mohla mať so sebou. 

Ešte začiatkom roka som vám písala o olejčeku na vlasy od Wella (klik), z ktorého som bola nadšená a nechcela som ho za nič vymeniť. No a stalo sa. Mojim novým miláčikom je olej na vlasy od Pantene. Obsahuje arganový olej, ktorý je pre vlasy skvelý, obnovuje ich a dodáva im zdravý lesk. Ako presne ho používam a ako často, vám napíšem neskôr v článku, ktorý venujem čisto mojim vlasom. 

Produkty na vlasy
Ak ma sledujete na IG (klik), určite ste si všimli, že som koncom letných prázdnin zmenila dočasne moju blond na ružovú. Túto zmenu som si náramne užila a dokonca si myslím, že mi to celkom pristalo. Šampón, ktorý som použila, je minuloročnou novinkou od L'Oreal, Colorista. JSo šampónom som bola veľmi spokojná. Farba bola výrazná, jedno balenie mi vystačilo na celé vlasy a vydržalo pár umytí. Takisto sa mi farba krásne vymyla a nemala som z nej nejaké nežiadané pozostatky vo vlasoch. 

Voňavý sprej od Yves Rocher si zamilujete nielen vy, ale aj váš (potencionálny) priateľ. Nijak vlasy nezaťažuje ani im neškodí, naopak ich nádherne prevonia sladkastou kvetinovou vôňou, ktorú si zamilujete. Nie som si istá či ho ešte v Yves Rocher má v ponuke, keďže išlo o jarnú limitku, ale pevne verím, že áno!

Starostlivosť o pleť 
Ešte začiatkom roka som testovala kórejskú kozmetiku, o čom som vám aj písala článok (klik) a bola som z nej veľmi prekvapená. Najviac som si obľúbila čistiaci gél na pleť LowPH Good Morning Gel. Používam ho každé ráno ešte pred použitím dennému krému na vyčistenie pleti. Je perfektný najmä pre mastnú a problematickú pleť, keďže znižuje jej kyslosť a tým znižuje výskyt vyrážok.

Na odlíčenie očí som si veľmi obľúbila dvoj-fázový odlíčovač od Yves Rocher. Perfektne odstráni najmä riasenku a vode-odolný make-up. Sprvu mi jeho olejová konzistencia dosť vadila a najmä si  vždy musím dávať pozor, aby som mala pevne zavreté oči, ale na odičovanie riasenky je perfektný.

Od Yves Rocher som si veľmi obľúbila aj sérum sťahujúce póry z rady Sebo Vegetal. Používala som ho každý večer po vyčistení pleti a pred nanesením krému. Krásne zmatňuje, sťahuje póry a aj na dotyk je po ňom pleť veľmi jemná a hladká.

Pleťový krém 
Z nižšej cenovej relácie som si veľmi obľúbila vynovenú verziu klasického krému od Nivea (klik). Klasická verzia pleť bola na moju pleť veľmi ťažká, nemohla pod ňou dýchať a tvorili sa mi z nej vyrážky, zato táto vynovená verzia je perfektná. Zvyknem ho používať najmä ráno pred líčením. Pleť mám po ňom krásne jemnú a vyživenú.

Pre suchú až veľmi suchú pleť je perfektný denný krém od novej značky na slovenskom trhu, Cremorlab. Šetrila som si ho až na chladnejšie obdobie a je to záchrana pre moju pleť. Aj keď ju mám mastnú, v zimnom období sa dosť vysušuje a moja pleť ho miluje. Je hydratovaná, nevytvárajú sa mi šupinky, jeho konzistencia je ako topiaci sa sneh a krásne sa vstrebáva do pleti.

Masky na pleť 
Maskovanie patrí do mojej obľúbenej beauty činnosti a už sa strašne teším, ako budem pre vás chystať jeden celý samostatný článok k tejto téme. Za tento rok som si veľmi obľúbila najmä masky od Lush, ktoré sú prírodné a mojej problematickej pleti veľmi pomohli. Písala som vám o nich aj v pár článkoch (klik, klik).

Takisto som si veľmi obľúbila novú čiernu masku od Mary Kay. Aj keď je jej cena možno trochu vyššia, mám ju už takmer 3/4 roka a ešte stále je v nej vyše polovica. Je perfektná najmä na mastnú pleť s akné a na čierne bodky.

Pomôcky na staroslivosť o pleť 
Keďže som sa rozhodla o svoju pleť starať oveľa viac, do svojej každodennej rutiny som zapojila aj čistiacu kefku na pleť. Rozhodla som sa vyskúšať túto od Mary Kay a okamžite sa stala produktom, ktorý používam dennodenne. Má elegantný dizajn, moju pleť vyčistí do hĺbky a aj keď je to možno sprvu väčšia investícia, dlhodobo sa určite vyplatí.

Na čistenie pleti som si veľmi obľúbila aj konjakovú špongiu od Ebelin. Je to už asi moje tretie balenie a veľmi ma baví! Ak nechcete veľmi investovať do čistiacej kefky, tak toto je super alternatíva.

Doplnková starostlivosť 

Od Luxfactor testujem už dlhšie dva produkty. Krém na tetovanie a sérum na mihálnice. Viac vám o produktoch napíšem v samostatných článkoch, ale vedzte, že ešte nikdy som nebola viac spokojná s iným sérom a moje tetovanie tento krém miluje!

Starostlivosť o telo 
Produkt, ktorý mám neustále v kabelke, je tento čistiaci gél na ruky od The Body Shop. Nie len že milujem jeho nádhernú kokosovú vôňu, ktorá mi na rukách ostane ešte dlho po nanesení, ale je to moja záchrana vždy vonku, keď idem niečo jesť. A predsa nebudem jesť so špinavými rukami.:) Písala som vám o ňom v článku ešte začiatkom minulého roka (klik).

Od I love.. som mala sprcháč s vôňou vanilkovej zmrzliny, ktorý bol asi najhorší v mojom živote a už som si myslela, že to s touto značkou vzdám. Našťastie som si okrem neho kúpila ešte telové mlieko s vôňou manga a papáje a poviem vám, že je to láska. Neskutočne nádherne vonia! A samozrejme, krásne hydratuje pokožku.

Ak ma sledujete na mojom Instragrame (klik), tak ste si určite všimli, že som sa zamilovala do telových peelingov. Ktorý je moja najväčšia láska? Peeling z letnej limitky od Ziaja. Tá nádherné vôňa sa nedá ani len opísať. Je sladkastá, kokosová, skrátka tak úžasná, že by som ho najradšej zjedla. Takisto som vám o ňom písala niekedy koncom leta (klik).

Dezodoranty 
Dezodoranty striedam neustále a stále hľadám toho svojho obľúbenca. Za minulý rok som si veľmi obľúbila antiperspirant od Rexona s aloe vera, ktorý veľmi príjemne vonia a objavilo som aj čaro prírodného krémového dezodorantu od Navia. Najprv som bola voči nemu skeptická, predsa len, krémový dezodorant. Ale verte mi, neuveríte, aký je dobrý, kým ho sami nevyskúšate.

Vône 
Vôní mi za tento rok pribudlo na poličke naozaj veľmi veľa. Či už som niektoré dostala od firiem alebo ako darček, prípadne som si niektoré kúpila sama. Avšak vo svojich obľúbených som mala hneď jasno. Mašličku od Mary Kay som veľmi rada používala najmä v lete, pretože vonia nádherne sladko a takéto vône mi pasujú najmä na letné obdobie.

O J'Ose som vám už písala v článku s voňavými novinkami na jeseň a zimu (klik) a nič sa odvtedy nezmenilo. Stále to je jedna z najkrajších vôni, aké som v živote vyskúšala. Je ideálna práve na jesenné a zimné obdobie, keďže je trošku ťažšia, korenistejšia a ja v nej cítim aj vanilku.

Vôňa, ktorú som používala asi najčastejšie, je z valentínskej kolekcie od Yves Rocher. Sama by som si ju asi nekúpila a spočiatku mi ani veľmi nevoňala, keďže je veľmi zvláštna. Ale práve tá jedinečnosť si ma získala a ako vidíte, používam ju naozaj často.

Bomby do kúpeľa 
Ako by to bolo, keby vám nespomeniem aj moje obľúbené bomby do kúpeľa od Lush. Aj keď my doma vaňu nemáme, s priateľom si radi dáme u neho kúpeľ, kde túto bombu využijeme. Strašne sa mi páči, ako po vhodení do vody šumí, hýri farbami a krásne zafarbí vodu.

Obľúbených produktov za minulý rok sa našlo naozaj veľa a už teraz sa teším, o akých produktoch vám budem písať budúci rok! Rozmýšľam nad tým, že by som pripravila aj článok s najhoršími produktami, tak budem rada, ak mi dáte vedieť či by vás zaujímal. A nezabudnite mi napísať, aké produkty ste si obľúbili vy. Ahojte!♥



FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

13 komentárov

  1. veľmi pekný článok a naozaj aj fotky vyšli :) tú Mary Kay kefku na tvár mám doma asi týždeň, takže sa ešte zoznamujeme, ale zatiaľ je super :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ani jeden produkt som neskúšala ale zaujal ma voňavý sprej na vlasy a moc by som chcela skúsiť sérum na póry od YvesRocher. Musím sa ísť naň pozriet keď si ho chváliš.
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na GIVEAWAY
    na mojom blogu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten gel od COSRX je super, čítala som naň veľa dobrých recenzii :) A parfem J'ose môžem tiež :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Batiste prostě miluji, něco od Lush bych ráda konečně něco vyzkoušela. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Suché šampony Batiste jsou za mě také TOP :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. So sprejom na vlasy yves rocher som tiež spokojná krásne vonia, len škoda ž nie dlhšie ale budiš:) ten olejček pantene som mala ale akosi mi nepasoval strašne je citiť po alkohole, najlepši pre mňa je balea:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý článok! Najviac ma zaujal sprej na vlasy od Balea, ktorý si určite pri najbližšej návšteve DMky kúpim a sérum na pleť od Yves Rocher :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Konjacovú hubku a kartáčik na pleť, ake od Braunu používam aj ja a neskutočne sa mi pleť zlepšila :) ešte ma láka maska od Lush, tak snáď niekedy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Od značky Lush jsem ještě bohužel nic nevyzkoušela, ale určitě budu muset vyzkoušet. Batiste si nemohu vynachválit. Ochranný sprej Balea používám také a jsem moc spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Opäť vynikajúci článok ♥ Mňa by článok s najhoršími produktmi určite zaujímal :) Z tvojich obľúbencov ma najviac oslovili masky od Lush a značka COSRX, od ktorej by som v budúcnosti rada niečo vyskúšala. Ja som si za minulý rok obľúbila parfum Miu Miu, sprchové želé a gél Happy Hippy od Lush, z telových pílingov u mňa jednoznačne vedie Mark a z pleťovej kozmetiky si začínam postupne obľubovať viacero produktov od Kiehl's :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Bomby do koupele od Lushe a suché šampony od Batiste taky miluju :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Batiste suché šampóny sú fakt skvelé, asi najlepšie za tú cenu. Ešte mám rada Klorane, ale tie stoja okolo 9 eur.

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla