Bulharsko 2017

januára 29, 2018

Aj keď leto 2017 je už dávno za nami, rozhodla som sa pripomenúť si ho aspoň trochu článkom, ktorý bol na mojom Instagrame (klik) celkom žiadaný a to je "Moja prvá dovolenka s priateľom". Aj keď sme spolu už vyše troch rokov, prvý krát sme boli spolu pri mori minulé leto. Článok som mala na pláne vydať hneď po návrate domov, avšak veľa vecí mi do toho prišlo a tak nejak som na to skrz povinnosti (a radosti) zabudla. Avšak dnes som sa rozhodla napraviť to a článok pre vás napísať.


Ako prvú dovolenkovú destináciu, ktorú sme spolu chceli navštíviť, sme si vybrali Bulharsko. Ja som pôvodne chcela ísť na Slnečné pobrežie, ale jeho kamaráti to pri výbere hotela domotali a my sme pritom neboli, tak sa nakoniec išlo do Pomoria. A keďže letenky by nás vyšli veľmi veľa a od rodičov som nechcela pýtať toľko peňazí, nakoniec sme sa rozhodli ísť autobusom. 

Budem úprimná, zo začiatku som nebola nejak extra nadšená.:D Skrátka, všetko som si predstavovala inak a mala som sto chutí ostať doma. Ale keďže to mala byť naša prvá dovolenka a more je more, nakoniec som sa nejak premohla. Autobus nám odchádzal z Bratislavy a cesta trvala niečo okolo 20 hodín. Možno sa to niekomu zdá veľa (a aj to je veľa), ale povedali sme si, že sme mladí a nejak to pretrpíme. 

Keď som videla mojich budúcich spolucestujúcich na ďalších 20 hodín, ktorí vystúpili z autobusu, verte mi, nebolo mi všetko jedno. Snažím sa nesúdiť ľudí podľa vzhľadu a nesmiať sa z nich, ale ja som sa skrátka naozaj bála. Vyzerali dosť pofiderne. A povedzme si úprimne, v dnešnom svete nemôžeme vedieť, čo čakať od úplne cudzích ľudí

Cesta nakoniec (našťastie) prebehla bezproblémovo a aj som sa celkom dobre vyspala (na priateľovi). Vďaka bohu sme nemali po ceste ani nejaké zdržanie a prišli sme ráno načas do hlavného mesta Bulharska, Sofie, odkiaľ nám išiel autobus do Pomoria. Bulharsko som ešte nikdy nenavštívila a úprimne som bola zhrozená tým, v akom stave sú tunajšie mestá, ktoré sme videli cestou do nášho cieľa. Zničené a špinavé domy a všade opustené psíky, z čoho mi pukalo srdce. Z tých miest priam dýchala chudoba. 

Ako sme sa už blížili do Pomoria, mestá sa zmenili. Už neboli tak špinavé a schátralé. Bolo naozaj vidno, že sa blížime do dovolenkovej oblasti. Pomorie bolo veľmi pekné mestečko, v ktorom sa na začiatku nachádzali naozaj nádherné dovolenkové rezorty, z ktorých mi padla sánka. Samotné centrum bolo malebné s peknými reštauráciami a milými ľuďmi. Hotel, v ktorom sa nachádzal náš apartmán, bol v blízkosti centra mesta, takže sme to mali každý deň len na skok. 


Veľmi rada by som vás opísala každý jeden deň, kde sme boli, čo sme robili a zažili, ako sme sa mali, ale bohužiaľ, neviedla som si žiaden denníček a už som toho veľa pozabúdala, preto som sa rozhodla, že vám pridám nižšie fotky a keď si pri niektorej na niečo spomeniem, tak vám to napíšem. Tak si užite tú nalož a zaspomínajte so mnou na leto.♥


Toto bola naša prvá večera hneď po príchode. V meste sme našli veľmi peknú reštauráciu, v ktorej bola aj jedna veľmi milá a sympatická čašníčka. Ja som sa rozhodla pre niečo zdravšie (aj keď po zvyšok dovolenky mi to už veľmi nešlo) a kamaráti mali túto panvičku s grilovanou zeleninou a rôznymi druhmi mäsa, ktorá vyzerala vynikajúco. 


Prosím pekne, toto je jeden kopček zmrzliny! Zmrzku milujem, najmä príchute ako čokoláda, karamel, oreo a podobne a tu to bol pre mňa doslova raj na zemi! To sa nedá opísať. Od radosti som ani nevedela, ktorú vyskúšať skôr. A boli naozaj vynikajúce!


Kufor som mala skutočne plný oblečenia (ako správna žena) a tak som sa snažila všetky outfity vynosiť. Tu  môžete vidieť moje dva obľúbené. Tyrkysové šaty, ktoré som mala oblečené aj na Blogerovi, keď som získala 3. miesto a môj najobľúbenejší ružový overal. 


Jeden večer sme objavili úžasnú drevenú reštauráciu postavenú na mori, v ktorej síce varili jedno o niečo drahšie, ale za to stálo za to. Ja som si strašne obľúbila tento tanier s kuracím mäsom, hranolkami, zeleninou a arabským chlebom. Mňam, ešte teraz mám na to chuť!

Aj som dostala ružičku od drahého!:)♥

Jeden večer sme sa túlali mestečkom a objavili sme takýto hotel, ktorý pôsobil ako stredoveký hrad!

Pane bože, tie palacinky čo tam mali! Obrovské, plné Nutelly a za smiešny peniaz. Minimálne raz každý deň sme na nich boli.


Jeden večer sme sa rozhodli ísť na večeru do hotelovej reštaurácie, ktorá sa nachádzala v centre. A tie ceny boli neskutočné! Podotýkam, že išlo o štvorhviezdičkový hotel. Ako predjedlo sme vyskúšali tanier s pomazánkami. A vtedy som ochutnala tú najlepšiu tresku v mojom živote. Ale vážne! Ako druhé som mala nejaké mäsko (nespomínam si už aké) s hranolkami a domácim kečupom. Mňam!

Ako môžete vidieť, kamarát mi veľmi rád kazil fotenie na mojom jednorožcovi!:D A na fotke nižšie môžete vidieť, ako to dopadlo. 


Jeden deň more vyplavovalo medúzi, ktoré stihli chalanov aj (ne)pekne popŕhliť. A samozrejme, to by neboli oni, keby sa nerozhodli jednu chytiť. A bola nádherná! Nemusíte sa báť, medúze sme nič nespravili.:) Najprv sa jej snažili vytvoriť bazénik, ale voda v ňom bola veľmi špinavá od piesku, tak sme ju vrátili do mora. 

Veľmi ma zamrzelo, keď mi kamarát povedal, čo sa dozvedel od jedného miestneho, ktorý sa mu prihovoril. Tunajší chlapci vraj tieto medúzi radi len tak zo srandy lovia a zabíjajú. Smutný to svet, keď sa zabíjajú také krásne stvorenia len pre radosť. 

Jeden večer som sa rozhodla to dať na ružovo a môj priateľ sa dal na to so mnou! #couplegoal♥

V chlapoch sa to dieťa nikdy nezaprie! 


Dovolenku sme sa snažili tráviť aj aktívne a aspoň 3-4 krát sme si zacvičili na našej priestrannej terase. Jeden deň sme sa rovno aj cvakli a vznikli z toho naozaj pekné fotky. Viac ich uvidíte v inom článku, ktorý mám pre vás pripravený a týka sa cvičenia.:)

Toto je tá reštaurácia na mori, ktorú som vám spomínala.:)


A nakoniec najkrajší západ slnka. Nakoniec, dovolenka bola fajn. Aj keď Bulharsko určite nepatrí medzi moje cieľové prázdninové destinácie, rada sa sem opäť niekedy vrátim. Najmä kvôli tým skvelým (a lacným) palacinkám a zmrzline! 

Som vďačná, že vďaka kamarátom a najmä vďaka môjmu priateľovi som si dovolenku užila, veľa sme sa nasmiali a máme krásne spomienky. Až sa mi počas písania článku začalo cnieť za letom, teplom, plážou a šumom mora. A preto sa už neviem dočkať, kam nás vietor zaveje tento rok! Máte nejaký tipy?:)




FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Nádherné fotky, my byli v létě v Bulharsku také :) máte hezky zachycené ty medúzy, ty nás tam tedy požahaly dost a jakmile jsem nějakou ve vodě viděla, hned jsem plavala pryč :D Se zmrzlinou jsme měli tu příhodu, že jsme nevěděli, že je na váhu. Takže jsme dostali fakt obrovský kopec (tomu se nedalo ani říkat kopeček) zmrzliny a než jsme se vůbec někam pohli, roztekl se nám v ruce, to byl moc fajn zážitek :D nejvíc mi v Bulharsku chutnaly kebaby :)

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, taktiež sme nevedeli, že je zmrzka na váhu🙂

      Odstrániť
  2. krásne fotky, je vidieť že ste si to užili, a tak to má byť :) my plánujeme na predĺžené víkendy Rumunsko, Chorvátsko a práve tiež rozmýšlame nad tým kam na dlhšiu dovolenku, pôvodný plán bolo Bali, ale keďže zrejme budem musieť platiť ďalší rok školného, musíme niečo iné nájs :D minuly rok sme boli v Taliansku, taaam bola brutálna zmrzlina :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá to na velmi povedenou dovolenou! Je príma, že jste si to užili ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný4/2/18 08:05

    Bulharsko milujem najmä kvôli skvelému jedlu (kebaby, šaláty, palacinky, obložené taniere mäsom) :D a je tam lacno, to je ďalšie plus :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Fotky sú veľmi vydarené a to jedlo vyzerá naozaj lákavo,mňam :D . Ja som ešte v Bulharsku síce nebola,ale vidno,že je to tam krásne :) .
    https://tmatejcikova.blogspot.sk/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tiež som bola v Pomorí tento rok. Je tam fakt krásne, my sme boli síce v takej okrajovej časti, no aj tak to bolo super. Boli sme aj v Burgase, odkiaľ sme leteli a to mesto má krásne mólo. Tuším ho máš aj na fotkách. More je skrátka more no a Bulharsko má okrem mora aj top ružovú kozmetiku.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla