Voňavé novinky | jeseň & zima 2017

novembra 08, 2017

Aj keď články v poslednej dobe pribúdajú menej pravidelne, verím, že ste môjmu blogu stále verné a stále sa sem radi vraciate. Budúci týždeň mám stužkovú a najmä preto mám teraz na blog menej času. Z druhej strany, už mám na nejaké články dopredu nafotené fotky a mám naozaj veľmi veľa nápadov na články, o ktoré by som sa s Vami chcela postupom času podeliť. 

Jesenná depresia u mňa konečne skončila a keďže je už aj na konci babie leto, užívam si jeseň takú, aká je. Upršaná, miestami aj s prvým snehom (ktorý sme si užili cez jesenné prázdniny v Tatrách, ako ste už mohli vidieť na mojom Instagrame), s rannou hmlou a s blížiacou sa zimou vo vzduchu. 

Mojim jesenným rituálom nie je len výmena šatníku, líčenie v jesenných tónoch, ale aj zmena vône zo sladkej a kvetinovej na korenistú a výraznejšiu. Na sezónu jeseň/zima si pre nás značky pripravili opäť veľké množstvo noviniek a najmä nádherné nové vône, ktoré sú určite zamilujete. Pretože ja už som si!



V prvej polke septembra som sa hneď naladila na jesennú vlnu s novinkami od značky Eissenberg. Najviac ma zaujali práve vône, ktoré majú v ponuke, konkrétne si moje srdce najviac získala vôňa J'ose v mužskej verzii. 

V poslednej dobe sa mi často stáva, že práve mužské vône sympatizujú mojim čuchovým bunkám a presne táto vôňa bola láska na prvý ňuch! Je výrazná, zmyselná a aj keď jej srdce tvorí levandula, jazmín a mokka káva, ja som v nej ucítila najmä vanilku , ktorú milujem (a ktorá tam ani nie je:D). Túto vôňu som dostala v ženskej verzii, ktorá je o niečo menej výrazná, ale rovnako krásna. Aj keď budem úprimná, na tú mužskú verziu skrátka nemá!

V mužskej verzii som dostala ich druhú vôňu, Love Affair, ktorá je o niečo jemnejšia, ako J'ose. Túto som však prenechala mojej mamine, keďže ja som skôr na výraznejšie a nezabudnuteľnejšie. 

Táto parfumovaná voda má ešte jednu dôležitú vychytávku! Vo vrchnáku sa nachádza magnet, ktorý spôsobí to, že keď za neho vôňu chytíte, nespadne Vám. A to je podľa mňa skvelé! Priznajte sa, koľko krát Vám vôňa spadla, lebo ste ju chytili za vrchnák a ona sa otvorila? Mne nespočetne krát a pri tejto sa Vám to už nikdy nestane. Nikdy!

Zloženie Love Affair (pánska):
Hlava: biele kvety, lesné plody
Srdce: jazmín, ruža, heliotróp

Základ: biele pižmo, santal, tabak

Zloženie J'ose (dámska):
Hlava: citrón, palina, mäta
Srdce: levanduľa, mokka káva, jazmín
Základ: pačuli, céder, pižmo, santal, ambra


Vďaka e-shopu Notino som mala možnosť vyskúšať novú vôňu od Niche, Gellé Frères- Queen Next DoorLys Audacieux. Vôňa ma zaujala hneď pre jej zaujímavý a krásne dizajnovo spracovaný obal v bielo-modrej kombinácií. Aj keď po prvom privoňaní to nebola práve moja šálka kávy, postupne som si vôňu veľmi obľúbila. Pôsobí veľmi jemno a čisto, najmä vďaka ľalii, ktorú obsahuje. 

Súčasťou balenia bol aj krém na ruky z rovnakej kolekcie. Aj keď je s vôňou ľalií, na mňa je až príliš parfumovaný, čo ja veľmi neobľúbujem, ale ak máte radi takéto výraznejšie vône, pre Vás je určite ten pravý! 

Veľmi sa mi páči najmä myšlienka týchto vôní. Na výber je 5 druhov a každá jedna je inšpirovaná jednou kvetinou, ktorá sa aj nachádza v jej srdci. Táto kvetina má vyjadrovať osobnosť rôznych typov žien- kráľovien. 

Hlava: ovocné tóny, kardamóm
Srdce: ľalia
Základ: céder, vetiver


Nedávno som mala možnosť zúčastniť sa nádhernej akcie priamo v centre Bratislavy, kde nám bola predstavená nová edícia parfumovaných vôd od s'Oliver-So pure. Aj tento krát s'Oliver stavil na jednoduchý dizajn a klasickú farebnú škálu: ružovú a čiernu, ako to bolo aj v minuloročnej kolekcii. 

Tieto 2 nové vône sú inšpirované dánskym štýlom života "hygge", ktorý odzrkadluje pocity uvolnenia, pôžitku a pohodlia. A presne také tieto vône aj sú. Dámska je svieža a čistá s jemne sladkastými tónmi jablka. Naopak pánska je viac drzá a korenistá a už teraz sa teším, ako budem objímať môjho drahého a ňuchať z neho túto vôňu.

Zloženie dámskej: 
Hlava: listy Ivy, kalamansi, jablko
Srdce: frézia, jasmínové lupienky, kašmírové drevo
Základ: ambra, pižmo, santalové drevo

Zloženie pánskej:
Hlava: bergamot, zelené jablko, kardamon
Srdce: levanduľa, lístky fialky, muškát
Základ: cédrové drevo, santalové drevo, ambra


Asi mesiac dozadu som sa zúčastnila ďalšieho krásneho eventu, odkiaľ som si odniesla poslednú vôňu, ktorú Vám tu predstavím. Je od značky Mary Kay s názvom Fearlessly. Ako ste už určite pochopili z názvu, táto vôňa je pre všetky nebojácne ženy, ktoré si idú za svojim cieľom. 

Tvárou tejto vône je freeridová lyžiarka, Lynsey Dyer. Po zhliadnutí videa, ktoré v spolupráci s ňou natočili, som hneď pochopila, prečo si ako tvár tejto vône vybrali práve ňu. Je nebojácna, prekonáva svoj strach a kde nie je cesta, tam si vytvorí vlastnú. Doslova. A taká by mala byť každá žena. 

Vôňa je ako stvorená pre tento typ žien. Ženskosť a sladkosť jej dodáva najmä vanilková aróma a výrazná ruža a nebojácnosť a čistosť konvalinka. Miestami je jemne ostrá, čo jej dodáva tú pravú zmyselnosť. 

Hlava: taliansky bergamot, zázvor
Srdce: výrazná ruža, konvalinka, orchidea

Základ: pražené tonkové bôby, cédrové drevo, austrálske santalové drevo, vanilková aróma

Na obdobie jeseň/zima si pre nás pripravili naozaj úžasnú nálož nových vôni, z ktorých každá jedna má svoj vlastný príbeh. Ja sama neviem, pre ktorú by som sa rozhodla, pravdepodobne by som si musela vybrať minimálne dve, ak nie rovno všetky! 

Máte svojho favorita? Ktorá vôňa Vás zaujala najviac? Nezabudnite mi dať v komentároch vedieť! 




FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

4 komentárov

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla