Wild Park Resort | Ako som pohladkala leva

decembra 08, 2017

Asi tri články dozadu som Vám písala o mojich jesenných prázdninách v Tatrách (článok nájdete TU), kde som aj s moji priateľom oslávila naše 3-ročné výročie a na konci článku som vás nechala v tajomnom očakávaní. Jediné vodítko, ktoré som vám zanechala, je to, že som v blízkej dedinke Tatranská Lomnica objavila kontaktnú zoo. No a dnes by som vám chcela napísať niečo o jej návšteve. 

V prvom rade by som chcela samu seba opraviť, keďže nejde ani tak o kontaktnú zoo, ale o edukačné centrum Wild Park Resort. Sprievodca, ktorý nás mal na starosti nám vysvetlil, že sa prezentujú skôr ako edukačné centrum a to preto, lebo ich hlavným cieľom je návštevníkov o zvieratách niečo naučiť a kontakt s nimi je až na druhom mieste. 

Hneď pri vstupe nás privítali dve veľmi milé dievčatá, ktoré nám čo to povedali o parku a objasnili, čo sa nachádza vo vstupnom, keďže máte na výber dva rôzne druhy. Základný vstup stojí pre deti 5€ a pre dospelých a deti nad 12 rokov 9€ a zahŕňa náučné stretnutia s rôznymi exotickými zvieratami. VIP vstup stojí pre deti 15€ a pre dospelých a deti nad 12 rokov 29€ a zahŕňa okrem stretnutí s exotickými zvieratami aj zvieratá, ktoré sú mimo základného vstupu. V našom období, kedy sme sem prišli, to bol lev biely. A asi vám je aj jasné, pre ktorý vstup sme sa rozhodli my. 


Pri vstupe si nás hneď odchytil sprievodca, ktorý nás mal na starosti a vysvetlil nám, ako bude program prebiehať. Na začiatku sme si mohli popozerať celý park, oboznámiť sa so všetkými zvieratami a potom neskôr sme sa mali stretnúť v miestnosti pre VIP návštevníkov, kde nás čakala náučná časť. Tento park bol naozaj nádherné a čarovné miesto a ja som si prišla na svoje nie len pri hadoch, ale najmä pri mačkovitých šelmách. 

Vedela by som vám veľmi dlho popisovať svoje pocity z tohto miesta, zvierat, je tam naozaj krásne a našu návštevu dotvárala ešte halloweenská atmosféra, ktorá tam bola, keďže sme Wild park navštívili niekedy okolo Halloweena. Na nasledujúcich fotkách si môžete užiť pohľad na zlomok exotických zvierat, ktoré sme tam mali možnosť vidieť (ak sa tešíte na pavúky, sklamem vás, tie som nefotila:D). 


Ako vidíte, najväčšie zastúpenie tu majú rôzne obojživelníky, plazy, jašterky a podobné druhy zvierat. Ďalej tu nájdete hmyz (ktorý ja veľmi nemusím, preto ani nie je na fotkách), pavúky (na tie som sa pre istotu ani nepozrela, lebo z nich mám hroznú fóbiu), opičky, prasiatka a rôzne mačkovité šelmy. 

Mňa fascinovali najmä rôzne hady a krásne malé jašterky, ale veľmi som si obľúbila aj malého papagájika, ktorý mi krásne pózoval na fotkách (a ďobal!) a najmä to rozkošné (väčšie) mláďatko indického tigra. Veľmi ma mrzelo, že k nemu už nepúšťali, lebo bol neskutočne krásny, ale aj veľmi hravý a bohužiaľ, nie veľmi prijateľným spôsobom. 

Možno ste sa pozastavili pri fotke s dvomi jašterkami v zaujímavej situácií. Ako nám sprievodca vysvetlil, tá vrchná si práve zvliekala kožu a tá dolná jej pomáhala a zároveň tú kožu jedla. Už som o tom čítala, že to niektoré zvieratá tak zvyknú robiť, ale bolo to veľmi zaujímavé vidieť to aj na vlastné oči. 

Potom, ako sme si prezreli celý park, sme sa stretli aj s jednou menšou skupinkou v miestnosti pre VIP, ktorá je hore na poschodí a kde sa konala náučná časť programu. Sprievodca nám najprv čo-to povedal o Wild parku, vysvetlil nám, prečo je vstupné drahšie (vyššia cena je najmä kvôli tomu, aby leva alebo inú šelmu nehladkali každých 5 minút ľudia, inak všetky peniaze idú na chod tohto krásneho miesta, predsa to len musí byť finančne veľmi náročné). 

Pri náučnej časti sa ku vám dostanú iba niektoré zvieratá, najmä kvôli tomu, aby neboli v kuse vonku a mohli si aj oddýchnuť. Ku nám sa ako prvý dostal had, konkrétne obyčajná užovka, ktorej sa vôbec nemusí nikto z nás báť. Nie je jedovatá, ani vám nijak neublíži. Ak máte z hadov strach, absolútne to rešpektujem, no položte si jednu otázku, ktorú nám dal sprievodca: Ublížil niekomu z vášho okolia niekedy had? Stavila by som všetko na to, že nie.:)

Veľa ľudí si o hadoch myslí, že sú na dotyk slizké, no opak je pravdou. Na dotyk sú veľmi zvláštne, mne osobne pripadajú až gumové, ako tie gumové hady v hračkárstve. Ja osobne som hady vždy milovala, takže mi vôbec nerobilo problém zobrať si ho do ruky. 


Ďalším zvieratkom, ktoré nám sprievodca priniesol, bol chameleón. Nikdy som sa ich nebála a rada som ich obdivovala v chovproduktoch, ale ešte nikdy som ho nemala v ruke a bol to naozaj zvláštny pocit. Má veľmi zvláštne nožičky, ako keby také dva a dva prsty v tvare klepiet, zakončené jemnými pazúrikmi. Spočiatku to trochu škrabkalo, ale bol to iba prvotný pocit. 

Mimochodom, vedeli ste, že chameleóny nemenia farbu podľa toho, že sa chcú prispôsobiť prostrediu, ale podľa nálady? Mňa osobne to veľmi prekvapilo, lebo už od mala mi všetci hovorili, že chameleóny menia farby podľa prostredia. Tiež bola pre mňa novinka to, že keď ho máte v rukách, musíte ich zdvihnúť hore, lebo chameleóny sa šplhajú do výšky. 


Ďalších dvoch tvorov, ktoré nám sprievodca priniesol, som sa už dosť bála, preto som si ich do ruky nevzala. Ako prvý to bol šváb, ktorý sa zatiaľ čo mne hnusný, môj priateľ si ho prezeral ako diamantový prsteň. Dozvedeli sme sa o nich tiež takú malú zaujímavosť. Veľa ľudí si šváby spáaja so špinou, aj keď pri nich takisto platí, že opak je pravdou. Šváby sa nezdržujú primárne v špinavých priestoroch, ale skôr ich vábia potraviny. Preto keď máte doma šváby, neznamená to, že ste hneď bordelári.:)

Ako som spomínala, na ruku som si ho neodvážila dať, ale sprievodca ma nakoniec presvedčil (rozumej donútil), aby som sa ho aspoň dotkla. Nehovorím, že je na dotyk nejak nepríjemný, ale mne sa skrátka väčšina hmyzu veľmi hnusí a tento chudák šváb nie je výnimkou. 

Druhý hmyz, ktorý môžete vidieť nižšie, už neviem presne, ako sa volá a nie som si už ani veľmi istá, ale zdá sa mi, že je to skôr pavúkovec. No ak ste videli Harry Pottera, je to presne ten divný chrobák, na ktorom v štvrtej časti profesor Moody cvičil tri kliatby. Do ruky nám ho (chvalabohu) nedával, pretože je naozaj veľmi krehký, no bolo zaujímavé ho vidieť naživo. Hore ruku, kto si myslel, že je ten chrobák vymyslený. Lebo ja áno!


Posledný tvor, resp. tvorček, s ktorým sme sa oboznámili, bol tento nádherný chrobáčik v tvare listu, na ktorého meno si už bohužiaľ nespomínam. Bol naozaj nádherný a fascinujúci a dokonca sa pohyboval ako lístok vo vetre. Tohto som sa dokonca ani nebála a zobrala som si ho do ruky, aj keď som mala strašný strach z toho, že mu nejak ublížim, preto som držala ruky všeliak poprekrúcané, ako mi išiel (ako môžete vidieť na druhej fotke dole). 


Poslednou časťou bolo stretnutie s mláďaťom bieleho leva. Týchto dvoch krásavcov v podstate zachránili, pretože ich matka odvrhla. Boli nádherné a veľmi "hravé", až som mala chuť sa s nimi ísť maznať (aj keď pravdepodobne vieme, ako by to celé dopadlo. 

Pred stretnutím som mala mierny strach a rešpekt, predsa len sú to divé šelmy s obrovskými ostrými drápami a aj keď sú to len mláďatá a chcú sa "iba" hrať, svoju silu bohužiaľ uhádnuť nevedia. Dôkazom ich hier sú aj roztrhané bundy našich sprievodcov. 

Nakoniec som sa odhodlala a leva som si pohladkala. Jeho srsť bola síce trochu tvrdšia, no podľa mňa to bol taký poriadny chlpáč, ku ktorému by ste sa dokázali túliť celú noc. Teda iba pokiaľ by sa nechcel začať hrať. Potom by ste sa pravdepodobne dotúlili. 

Takou zaujímavosťou bolo, že pokiaľ si lev ošetrovateľa až priveľmi obľúbi, musí ho nahradiť niekto iný. Nevyhodia ho, len už s ním nesmie pracovať. Nepamätám si už presne dôvod, no príde mi to celkom smutné. Ako keby si vás Simba obľúbil, chce byť kamarát a vy mu zrazu poviete, že sa nemôžete kamarátiť.:( 

Celkom bolo vtipné, keď sme s ním boli v klietke, že sa ošetrovatelia/sprievodci neprechádzali s ním, ale on s nimi. Skrátka on je pánom, keď sa chce prechádzať, vtedy sa bude. Kam chce ísť, tam pôjde. Keď sa chce hrať, budete sa hrať. Keď nie, tak nie. Bodka. Ale bol naozaj nádherný a je to úžasný zážitok. 


Nakoniec sme sa ešte sprievodcov mohli spýtať na veci, ktoré nás zaujímali, ešte raz si prehliadnuť celý park alebo si dať kávu či ľahké občerstvenie v kaviárni. Ja som bola z návštevy Wild Parku nadšená, veľmi sa mi tu páčilo, dozvedela som sa množstvo zaujímavých informácií a určite sem ešte prídem. Som zvedavá, aký veľký lev už bude.:)

Ak máte deti, je to perfektné miesto, kam ich môžete zobrať. Okrem toho, že sa oboznámia s mnohými živočíchmi tým, že si ich môžu chytiť, naučia sa o nich množstvo zaujímavých informácií. Tiež je to skvelý tip na rande, my sme si to s priateľom veľmi užili.:) 

Navštívili ste už Wild Park? 




FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

12 komentárov

  1. Krásny článok. Bála by som sa všetkých tých zvieratiek dotknúť. Najmä asi chameleóna a tých chrobáčikov. :D

    Ann´s Life


    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow, budem úprimná a trošku zavidím, že si mohla byť na tak krásnom a skvelom mieste, kde si sa mohla niečo priučiť a ako ťa poznám, tak viem, že by si si toho malinkého chlpačíka najradšej vzala, je prekrásny, vyzerá ako prítulné zvieratko, ktoré ta dokáže roztrhať :D, auuu. Obrovský obdiv máš u mňa za toho hada, ja a hady nejdeme k sebe. Skvelý článok Saši <3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nice post!! Your blog is interesting!!
    Great pictures!!
    I follow you. Mind following back?

    http://asweetwoorld.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásny článok! <3 Ja by som do takéhoto niečoho išla a najviac by som sa samozrejme tešila na Levy, prípadne inú mačkovitú šelmu, ktorú by som si mohla obzrieť takto zblízka. A zároveň by som si chcela vyskúšať chytiť do ruky hada .. mám z nich paniku od malička a už nejakú dobu pracujem na tom, aby som sa zbavila strachu z nich, ale chytiť som sa žiadneho ešte nedokázala.

    Petush - Nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono to bolo skvelé v tom, že ten sprievodca ma naozaj doslova donútil sa dotknúť aj toho švába, aj keď by som to už asi nikdy nespravila, aj keď som sa aspoň trochu prekonala:) ale chytiť pavúka by ma nedonútil nikto nikdy!:D

      Odstrániť
  5. To jsou úchvatné a detailní fotky :O je to krásné, lva bych si možná i pohladila, ale třeba hada bych do ruky určitě nevzala :D

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak to je super, že si sa mohla tých zvieratiek aj dotknúť :) je to oveľa väčší zážitok ako v klasickej ZOO :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jej to je super, ani som netušila, že tam niečo podobné je :), síce ja by som hada do ruky asi nevzala a hmyz tobôž nie ( skôr by som asi odpadla na mieste... :D), ale tie iné zvieratka by som si užila :).
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla