Prázdniny v Tatrách

novembra 15, 2017


Ako každý rok, odkedy som s mojim priateľom (už tretí!!), na naše výročie sa vždy niekam vyberieme. Prvý rok sme boli v Tatrách, druhý rok v Prahe a tento rok sme si opäť vybrali Vysoké Tatry, no inú lokalitu. Zaujal ma hotel Lesná v Starej Lesnej, ktorý vyzeral už na prvý pohľad veľmi dobre a takisto som ho videla u môjho obľúbeného fitness páru, ktorí si pobyt veľmi vychvaľovali. 

Cesta bola naozaj hrozná, keďže sme vyrážali práve v ten deň, kedy sa veľmi zhoršilo počasie. Na východe raz silno lialo a raz bolo slnečno a od Popradu začínalo snežiť. Najprv len jemno, no postupne viac a viac. Našťastie sme ešte v ten deň vymenili letné pneumatiky za zimné a tak sme sa ničoho nemuseli obávať a poobede sme dorazili na hotel. 



Preferujem skôr novšie a modernejšie hotely na vyššej úrovni (ktoré zároveň nestoja celé milióny) a tento bol naozaj perfektný! Počnúc od milých recepčných cez krásny a moderný interiér, izby, perfektné raňajky s veľkým výberom (odšťavovač by mal byť povinne v každom hoteli!), skvelé wellness a veľmi milý personál. Čo sa mne osobne veľmi páčilo, je to, že používajú prírodnú kozmetiku L'Occitane, ktorú sme si našli aj na našich izbách a dá sa takisto zakúpiť aj na recepcii. 

Zvyšok prvého dňa sme strávili zabývaním sa a navštívili sme aj wellness. Je v modernom duchu s veľkým bazénom, lehátkami na odpočinok, s tromi saunami a s dvomi výrivkami. Takisto tam nájdete aj zážitkovú sprchu alebo kýbeľ s ľadovou vodou (ktorý si dával môj priateľ, brr!!). Aj keď on by bol za priestrannšjie wellness s väčším výberom sáun, mne to bohate stačilo a skvele sme zrelaxovali. 

Večer sme sa ešte chceli ísť najesť do Popradu, keďže pobyt bol iba s raňajkami. Po asi kilometri sme to však museli otočiť, pretože začalo strašne husto snežiť a do toho fúkal silný vietor a keďže sme nechceli, aby sa nám niečo stalo, vrátili sme sa späť na hotel. 

Husto snežilo celú noc a keď sme sa ráno zobudili, čakal nás krásny výhľad z okna na zasnežené okolie. Aj keď viditeľnosť nebola práve najlepšia, pohľad na sneh som si veľmi užívala. Až som začala mať pocit, že sa pomaly blížia Vianoce (a aj sa už blížia!). Hneď po prebudení sme sa išli naraňajkovať a pri tom perfektnom výbere som skrátka nevedela, čo mám ochutnať ako prvé!


Program dnešného dňa bol výlet na Štrbské Pleso. Najskôr sme si išli kúpiť do Popradu niečo najesť a potom hurá na Štrbské. Museli sme ísť naozaj pomaly. Cesta sa veľmi šmýkala, každú chvíľu nás čakala nejaká zákruta a ako sme boli stále vyššie a vyššie, opäť začínalo snežiť, takže situáciu navyše komplikoval čerstvo napadaný sneh. Kým sme prišli až na miesto, opäť začala husto snežiť. 

Vidieť Štrbské Pleso a celkovo aj Tatry pod snehom je priam rozprávkové. Pripomína mi to rozprávku Mrázik, ktorú som pozerávala (a aj stále pozerávam) každé Vianoce s tatinom. Všetko je prikryté snehovou prikrývkou, čo Vás iba láka vymyslieť nejakú nezbednosť a (napríklad) strčiť priateľa do záveja! Niekedy sa predsa u nás musí prejaviť aj hravosť a čisté detské šťastie. 


Keďže bola naozaj veľká zima, okolo jazera sme prešli veľmi rýchlo a aj to mi stihli omrznúť celé nohy, na ktoré mi bolo veľmi zima. Ponáhľali sme sa na kolibu, v ktorej sme sa boli najesť aj naposledy a o ktorej sme vedeli, že v nej varia veľmi dobre a za nie veľmi draho. Objednali sme si najprv polievku na zahriatie a ako hlavné jedlo som si ja dala šalát a priateľ halušky. 

Ja veľmi na naše tradičné jedlá nie som (Slováci, prosím, neukameňujte ma), dám si ich len vtedy, keď mám na ne naozaj chuť, preto som si tentoraz dala šalát a bol vynikajúci. Poriadne veľké porcia zeleniny, kuracieho mäska a parmezánu, presne tak, ako to ja ľúbim. 

Už posilnení sme sa vybrali späť k auto, keďže na prechádzky počasie veľmi nebolo a medzičasom začalo ešte viac snežiť a od vody aj fúkať. Museli sme vyzerať ako takí dvaja snehuliaci! Najmä môj priateľ, ktorý sa celý nadšený hodil do veľkého záveja. Podarilo sa nám aj šmyknúť na ľade a spadnúť, kde som si bolestivo narazila kostrč. 


Po dlhšej, asi hodinovej ceste, keďže sa veľmi šmýkalo a museli sme ísť opatrne, sme konečne zmorení po celom dni prišli na hotel. Ale keďže sme obaja aktívne založení, na hodinku sme ešte išli do fitka a následne na to opäť zrelaxovať do wellnessu. V takomto hoteli by som kľudne dokázala ostať aj týždeň a nebudem Vám klamať, vo wellneses by som trávila väčšinu času. 


Ďalší deň bol deň odchodu a mne sa teda vôbec nechcelo ísť. V hoteli sa mi veľmi páčilo, raňajky boli opäť výborné a posteľ až moc mäkká. A najmä ten výhľad z okna.. Najmä keď sa ráno konečne začalo rozvidnievať a vyšlo aj slnko, bol nádherný.

Aj keď odísť sa mi veľmi nechcelo, cesta domov nás ešte nečakala. Objavila som, že v blízkej dedinke Tatranská Lomnica sa nachádza kontaktná zoo a keďže ja som obrovský milovník zvierat, museli sme tam ísť. Avšak aby tento článok nebol veľmi dlhý, o svojich pocitoch z tejto kontaktnej zoo Vám nabudúce. A môžete mi veriť. Skutočne sa máte na čo tešiť! 

Chodíte často do Tatier? Máte tu nejaké obľúbené miesta?




FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

15 komentárov

  1. Krása :) Na slovensku sa najviac oplatí ísť do Tatier

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. oplatiť sa oplatí, ale podľa mňa tu máme oveľa viac krásnych miest:)

      Odstrániť
  2. To musela být super dovolená a gratulace k třetímu výročí, my budeme mít zítra druhé :) já navštívila ze Slovensku jen Bratislavu, ale Tatry bych ráda viděla, obvzlášť teď, miluju sníh :) wellness vám závidím :)

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujeme veľmi pekne a takisto dodatočne gratulujem:)

      Odstrániť
  3. Podle fotek dokonalost! Vypadá to jako skvěle užitá dovolená, na které člověk nabere energie dostačující až do další vánoční dovolené..:D :)
    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je krása a tolik zážitků jste stačili posbírat :)!
    Já jsem v Tatrách ještě nikdy nebyla a myslím, že to je velká chyba :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite ak budeš mať možnosť navštíviť ich, tak neváhaj:)

      Odstrániť
  5. Já v Tatrách byla jednou a je to tam vážně nádherné!
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nikdy jsem v Tatrách nebyla ale z vyprávění a fotek ostatních se těším, až se tam podívám taky :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Wow tak v Tatrách je už takto krásne nasnežené...:) Super článok! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Si mi sympaticka, rada Ta citam, ale nabuduce chod radsej do penzionu... alebo potrenuj gramatiku. Lebo v jednom odseku mas snad 3 hrubky.... jeden hotel je perfektnY!!! A byvas v hoteli, ale dva uz su hotely

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznámku o penzione som celkom nepochopila, nech si každý chodí kam chce či človek, ktorý sa pomýli, už nemôže?:) článok som písala narýchlo, keďže som mala pred stužkovou a neskontrolovala som si ho, takže chybička "se vloudila", aj keď si myslím, že za 2 chyby svet ešte nespadne:) každopádne ďakujem za upozornenie, že sa v článku vyskytli:)

      Odstrániť
    2. To bol len vtip, ze penzion sa lahsie sklonuje a nema dvojtvar ;)
      Svet nespadne samozrejme, ale myslim si, ze si dobra blogerka a treba si drzat uroven :)

      Odstrániť
  9. wow skvelé fotky :) vyzerá, že ste si to poriadne užili :) tie zasnežené cesty sú dokonalé :P milujem naše Slovensko v zime v horách

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla