Paríž | 2. deň

októbra 27, 2015

Poznáte ten pocit, keď sa Vám splní veľký sen? Potia sa Vám dlane, srdce divoko bije, všetkých naokolo by ste najradšej vystískali a celý čas mrmlete o tom, aká ste z toho neuveriteľne šťastná. Presne takto som sa cítila, keď som doobeda vystúpila z autobusu pod Eiffelovkou a čakal ma výstup na ňu. 
Cesta po schodoch na prvé poschodie trvala približne 15 minút aj s miniatúrnou prestávkou. Na najvyššie poschodie, čiže úplne na samý vrch sme už išli výťahom. Ten výhľad.. Na ten výhľad Vás nedokáže nikto prekvapiť. Ani z fotiek to nie je až úžasné, ako na živo. Keď som sa pozrela dolu, bola som .. Proste uchvátená. Videli sme nie len celý Paríž ale aj mnoho km krajiny za ním. Úžasný pocit bolo tiež stáť na presklenej ploche, ktorá sa nachádza na prvom poschodí a pozerať sa priamo pod seba na ľudí, z ktorej výšky vyzerajú takmer ako mravce. 
Keď sme zišli dole, prešli sme kúsok od Eiffelovky na terasu (názov tohto miesta si ani za nič neviem spomenúť), odkiaľ bol nádherný výhľad na Eiffelovu vežu. Taktiež hneď pred terasou je obrovská fontána, ktorú väčšina určite pozná z filmu Lol. 
Z vyhliadky sme sa presunuli na Champ-Elysees, kde sme sa naobedovali a ďalej presunuli do Louvru. Cestou som nevedela, na ktorú stranu sa pozrieť skôr, keďže sa všade nachádzali nejaké historické budovy a pamiatky. 
Keby som francúzska študentka, jednoznačne by som sa chodila učiť do záhrad Louvru. Ako milovníčka umenia a tiež aj krásnych záhrad/parkov som tam takmer oči nechala a fotila všetko, čo videla. Jediné, čo ma veľmi mrzelo bolo to, že okrem štrajku vo Versailles, štrajkovali aj v Louvri, tak sme sa bohužiaľ dovnútra nedostali (sen vidieť Monu Lisu a Van Goghove slnečnice bude musieť ešte počkať na uskutočnenie).
Predposlednou zastávkou bola katedrála Notre Dame, ktorú sme si boli aj obzrieť zvnútra a ako posledné pred večerou sme mali rozchod na blízkom námestí, kde sme si pokúpili posledné suveníry. 



















































































Ak by Vás zaujímali aj ostatné články, či už z Paríža, alebo Amsterdamu a Antverp, nájdete ich TU, TU a TU. A jednoznačne, ak budete mať možnosť dostať sa do hociktorého z týchto miest, okamžite sa chopte šance, stojí to naozaj za to.
A sme na konci s článkami z môjho výletu, dúfam, že sa Vám páčili a ak ste tieto mestá nenavštívili, mali ste aspoň takúto možnosť prezrieť si ich. V ďalších článkou sa samozrejme vrátim ku klasickým témam, aké sú na mojom blogu zvykom a to sú beauty, fashion, možno nejaké tagy a DIY, preto zostaňte online s mojim blogom a nezabudnite sa pridať k mojim pravidelným čitateľom.

Keďže sa pomaly ale isto blížime ku krásnej stovke pravidelných čitateľov a taktiež za necelé dva mesiace sú Vianoce, koncom novembra/začiatkom decembra vyhlásim historicky prvú GIVEAWAY. kam sa budú môcť zapojiť všetci moji pravidelný čitatelia a týmto spôsobom sa im budem môcť aj poďakovať za ich podporu.


                                    INSTAGRAM  |   FACEBOOK   | ASK

You Might Also Like

23 komentárov

  1. Muselo to být přenádherné! :) Paříž je také jeden z mých cestovatelských snů, doufám, že se tam dostanu co nejdříve :)).

    coolour-life.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bolo veru, držím palce, nech sa tam dostaneš čo najskôr:)

      Odstrániť
  2. Och, Paríž. Nádherné miesto na zemi, závidím ti, že si tam bola. Snáď sa to podarí aj mne a dúfam, že si tiež splním sen, tak ako aj ty ;). Mimochodom, krásne fotky. :)

    Vladies

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeej, vyzerá to úchvatne! mojim snom bol vždy Paríž, ale teraz sa to presunulo trošku viac na sever a strašne rada by som sa pozrela do Škótska, alebo aj do Nórska a týchto severských krajín:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak ti môžem poradiť, určite zájdi aj do Holandska, je tam nádherne:)

      Odstrániť
  4. Paríž a Amsterdam sú mojim snom, určite to bolo super:)..ja som bola vo Francúzsku, ale nie priamo v Paríži:(..krásné fotky!
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ježiš, já ti tak zavidím!! :D Do Francie bych se moc chtěla podívat, zatím jsem ale neměla to štěstí, ale co, jednou se tam určitě podívám. :)
    Fotky jsou úžasné! :)
    DENYII

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že sa tam dostaneš čo najskôr!:) Ďakujem pekne:)

      Odstrániť
  6. Krásne fotky, tiež som bola asi pre rokom v paríži. Ale vôbec som i to neuzila, za dva dni sme doslova preleteli celý paríž a na tretí deň disneyland. A ten bol asi najlepším zážitkom :)
    Dik za koment :)
    http://theraspberrylipstick.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Disneyland ti závidím, škoda, že my sme sa tam nedostali:/

      Odstrániť
  7. Najúžasnejšie miesto! Krásne fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ach Paříííž! Miluju Paříž a úplně vám to závidím, musely jste si to tolik užít :) Nejradši bych hned sedla na první letadlo a odletěla tam :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ver mi, že by som do toho lietadla sadla s tebou a hneď sa tam vrátila:D:)

      Odstrániť
  9. krásne fotky! závidím ti :O Paríž je aj môj sen^^ nemáš záujem o vzájomné sledovanie GFC? :) daj vedieť! :)
    http://houseoftheweirdness.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. krásne fotky dúfam, že aj ja tam raz pôjdem je to môj sen :D

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla