Moje obľúbené vône | jeseň & zima

decembra 11, 2020

Krásny deň Vám prajem! Ako si užívate toto predvianočné obdobie? Ja ho mám trochu hektické a veľmi nestíham ani písať články, ktoré by som chcela, ale na druhej strane si ho veľmi užívam a to najmäkvôli tomu, že môj priateľ prišiel o tri týždne skôr zo zahraničia a ja môžem tento predvianočný čas tráviť s ním. 

Dnes som si konečne opäť našla čas pre Vás pripraviť nový článok, tento krát o vôňach, ktoré rada používam na jeseň a v zime. Mimochodom, musím povedať, že som extrémne hrdá na fotky, ktoré sa mi k tomuto článku podarilo nafotiť. No veď posúďte sami.

V prvom rade musím povedať, že na vône si veľmi potrpím. A na poličke ich mám celú kopu.:D Na jeseň a v zime mám rada skôr ťažšie vônejemne korenistésladšie a drevité. Celkovo nie som fanúšik kvetinových a sviežich vôní, mám rada skôr niečo zmyselnejšie. A tu je môj. obľúbený výber na jeseň a zimu.


Jedna z najlepších a najkrajších vôní, ktoré mám, je jednoznačne J'Ose od značky Eisenberg. Keď sme boli na predstavení tejto značky, hneď ma zaujala a očarila. Pôvodne som si myslela, že ide o pánsku vôňu, keďže je veľmi zmyselná a nie je práve typická ženská. 

Obsahuje citrón, bergamot, mätu, jazmín spolu s kávou, santalovým drevom, vanilkou a pačuli. Je svieža, ale vďaka ťažším zložkám má zmyselný a jemne korenistý nádych. Mne osobne veľmi pripomína práve nejakú pánsku vôňu.

Treba  spomenúť aj malú vychytávku, ktorú vôňa má a to, že pokiaľ ju držíte za vrchnák, neotvorí sa a nespadne Vám.  Obsahuje dômyselný patent, vďaka ktorému je menšia pravdepodobnosť, že Vám vôňa spadne a rozbije sa. 

Hlava: citrón, mäta, jazmín, bergamot
Srdce: palina, káva, levanduľa
Základ: santalové drevo, pižmo, fazule tonka, ambra, mach, vanilka, pačuli


Vôňu od Jimmy Choo Illicit som objavila iba začiatkom tohto roku a to úplne náhodou v parfumérií, v ktorej som pracovala. Je to presne typ vône, ktorú ja môžem. Jemný nádych citrusu, sladkastá vôňa medu a zmyselné tóny santalového dreva a ambre. 

Med je v nej naozaj veľmi pekne cítiť, ale vďaka drevitým tónom, ktoré ju tlmia, nie je až tak sladká. Je veľmi sofistikovaná a perfektne sa hodí do chladnejšieho počasia. 

Hlava: pomaranč, zázvor
Srdce: ruža, jazmín
Základ:  santalové drevo, med, ambra


Ďalšia vôňa, ktorú som objavila vďaka práci v parfumérií, je od značky Paco Rabanne Olympea Legend. Vône tejto značky mi všeobecne veľmi voňajú, ale túto milujem pre jej jedinečnú vôňu. Je síce sladšia vďaka obsahujúcej vanilke a slivke, ale úplne to rozbíja morská soľ a táto kombinácia je neskutočná! Navyše, aj samotný flakón vône vyzerá už na prvý pohľad veľmi dobre a luxusne.

Hlava: morská soľ, slivka, marhuľa
Srdce: kvet zázvoru, kvetinové tóny
Základ: fazule tonka, ambra, vanilka, piesok 


A tu je môj favorit poslednej zimy a môj "signature perfume", Pure XS od značky Paco Rabanne. Výrazná a zmyselná vôňa, sladké tóny vanilky a do toho popcorn,  vďaka čomu je vôňa jedinečná a určite aj nezabudnuteľná. Toto je presna. tá vôňa,  ktorú si budem kupovať stále dookola. 

Ako isto viete, vôňa na každom drží inak a takisto sa aj inak rozvíja. Mne táté vôňa sadla neskutočne a dodáva mi pocit ženskosti a sexepílu. Takisto sa mi páči aj nápaditý dizajn flakónu. 

Zloženie: biele pižmo, santalové drevo, vanilka, kokos, broskyňa, ambrette, ylang-ylang, popcorn


Extravagantný flakón v tvare lodičky, to nemôže byť nič iné, ako vôňa od Caroliny Herrery Good Girl. Nádherne sa vyníma na poličke a ešte krajšie na pokožke. Je veľmi zvodná, ženská a sexy. Aj keď ide skôr o kvetinovú vôňu, mandle a kakao ju krásne tlmia. 

Prednedávnom som mala možnosť si vybrať vôňu zo stránky krasnevone.sk a ja som si vybrala práve vôňu inšpirovanú touto ikonou (na stránke ju nájdete pod názvom Cool de Saphir) a to najmä z dôvodu, že som si ju chcela porovnať s jej "dvojičkou" mne dobre známou. 

A musím Vám povedať, že nie je takmer žiadny rozdiel či už vo vôni alebo vo výdrži.  Rozdiel môže byť naozaj iba drobný v zložení, to však v praxi neucítite. Základné zložky sú však úplne rovnaké. 

Bola som z  toho naozaj prekvapená, že vôňa, ktorá stojí 17,59€ (za 200ml!!) môže byť tak dobrá a vyrovná sa aj vôni v hodnote 150€. Dokonca aj flakón pôsobí luxusne a krásne sa vyníma medzi ostatnými vôňami. Ak by ste si chceli urobiť radosť, dostala som pre Vás aj zľavový kód SAJA10.

Carolina Herrera Good Girl 
Hlava: mandle
Srdce: tuberóza, jazmín sambac
Základ: fazule tonka, kakao

Cool de Saphir
Hlava: káva, mandle
Srdce: jazmín, tuberóza, sambac
Základ: kakao, fazule tonka


A samozrejme, nemôže tu chýbať ani ikonická vôňa Yves Saint Laurent Black Opium. Opäť orientálna vôňa, podobne ako aj vyššie spomínajúce, ktorá ma veľmi špecifickú vôňu a aj preto ju (takmer) všetci milujú. Celkovo vanilku a kávu vo vôňach milujem a táto kombinácia s hruškou, jazmínom a céderom lahodí môjmu nosu už pár rokov. 

Táto vôňa je však taká klasika, ktorá sa zvykne páčiť takmer každému. YSL celkovo veľmi pri vôňach nevkročí vedľa a mne osobne sa ich portfólio vôní páči takmer celé. 

Hlava: ružové korenie, kvet pomarančovníka, hruška
Srdce: káva, jazmín
Základ: vanilka, céder, pačuli 

Tak a toto bol môj výber voňavých favoritov na jeseň a zimu. Určite mi dajte vedieť, aké vône obľubujete vy a či prípadne aj vy používate niektorú z vyššie spomenutých. Teším sa na Vás pri novom článku, zatiaľ sa majte krásne!

*Tento článok obsahuje spolupracu s krasnevone.sk

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Já osobně miluju teď Coco Chanel Mademoiselle a Chloe Nomade. Přemýšlela jsem že bych vyzkoušela tu novu Paco Rabane ale podle toho jak ji popisuješ, asi nebude nic pro mě :). Takže děkuji, ušetřila jsem :).
    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělý výběr, mám podobný vkus na vůně a ta od YSL je klasika. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne práve tiež v zime voňajú skôr výrazné vône ale s nádychom ovocia, obľúbenú mám od hugo boss, viktoria secret a atraction

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla