BEAUTY TALK | Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh

novembra 20, 2020

Pekný deň želám a vítam Vás pri novom článku. Dnes to bude recenzia na makeup Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh, ktorý testujem už cca pól rok a chcela by som Vám niečo málo o ňom povedať. Pôvodne som ho používala najmä v letnom období, kedy som Vám o ňom chcela aj napísať, no rozhodla som sa ho ešte chvíľu otestovať, aby som videla, ako reaguje aj v chladnejších mesiacoch. Tak sa poďme spolu pozrieť, čo naň hovorím. 


V porovnaní s klasickým makeupom Double Wear (písala som Vám o ňom tu) musím ako prvé vypichnúť najmä to, že vďaka svojej redšej, ba až vodnatej konzistencii (preto ten názov Water Fresh) má menšiu kryciu schopnosť ako ten pôvodný DW, povedala by som, že takú vyššiu strednú. Viete si ho síce aj navrstviť, avšak plné krytie s ním nedosiahnete.

Pokiaľ Vám klasický Double Wear nevyhovuje v tom, že máte po nanesení pocit masky a je na Vás príliš hutný, tento budete milovať. Na pleti je naozaj veľmi jemný, zjednotí tón pleti, prekryje začervenanie a zredukuje viditelnosť pórov. Ak však máte akné či iné výraznejšie chybičky na pleti, ktoré by ste chceli prekryť, buď by som siahla po korektori s vyššou krycou schopnosťou (napr. korektor Double Wear, ktorý je z rovnakej rady) alebo po klasickom DW. 

Keď som ešte pracovala v parfumérií (och, ako mi tá práca chýba!!), pri odporúčaní tohoto makeup som vždy upozorňovala na jeho nanášanie. Keďže je konzistencia naozaj veľmi riedka, treba ho liať opatrne, aby ste si zbytočne nevyliali veľké množstvo a tým by sa Vám veľmi rýchlo minul. Prípadne si na Notino viete zakúpiť aj pumpičku a nemusíte sa báť, že Vám ujde ruka. 


Pred nanesením makeupu flaštičkou riadne pretrepte, aby sa v nej dobre premiešali pigmenty. Najradšej ho nanášam na pleť navlhčenou hubkou, ale dobre sa rozotiera aj štetcom na makeup. Ako som už spomínala vyššie, nedokonalosti pleti, ako napr. akné, veľmi nezakryje, preto v tomto prípade vždy siahnem po korektore. Je však skvelý na bežné denné nosenie, napr. do práce či školy, kedy chcete pôsobiť prirodzene a zároveň fresh. 

Používam pod neho hydratačnú podkladovú bázu, aby mi ku pleti ešte krajšie priľahol. Za čo by som ho chcela vyzdvihnúť a vďaka čomu sa radí medzi moje najobľúbenejšie makeupy, je to, že mi vydržal na tvári 12 hodín bez pohnutia a to som mala 99% času rúško. Dokonca mi ani len z nosa nezliezol, s čím ja mám pri iných makeupoch neustále problém. 

Na výber je naozaj veľké množstvo odtieňov, preto Vám odporúčam navštíviť kamennú predajňu a vybrať si vhodný pre Váš podtón a odtieň pleti. Ja mám odtieň 3N1 Ivory Beige, ktorý má neutrálny podtón a je trochu tmavší, keďže som ho používala najmä v lete. Mimo "sezóny" nie som úplná bledula, preto ho môžem nosiť aj vtedy, keď nemám opálenú pokožku. 

Čo považujem za veľké plus je to, že obsahuje SPF 30, čo však nič nemení na tom, že aj napriek tomu je potrebné si pod makeup dať SPF vo forme Vášho obľúbeného denného krému s faktorom. Nezabúdajte sa pred slnečným žiarením chrániť aj v zime! Navyše obsahuje antioxidanty, ktoré pleť účinne chránia. 


Tento makeup som si obľúbila nie len na letné večere, ale aj na bežné nosenie v zime, vďaka dlhotrvácnej a najmä zaručenej výdrží. Dokonca by som aj povedala, že som si ho obľúbila ešte viac ako klasický Double Wear a to najmä vďaka prirodzenejšiemu vzhľadu. 

Zaujímalo by ma či s ním máte aj Vy nejakú skúsenosť, prípadne či Vás tento makeup zaujal. Dajte mi vedieť v komentároch a ja sa na Vás budem tešiť v novom článku. Zatiaľ sa majte. 💖




You Might Also Like

4 komentárov

  1. Ten musí být skvělý, zejména tím, že redukuje viditelnost pórů. Přesně takový make-up bych potřebovala - třeba si také udělám k Vánocům radost. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jej mám teda doma taky, ale furt u mě vítězí Teint Idole od Lancome, líp mi na pleti sedí.
    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám klasický Double Wear a je geniálny :) V lete musím vyskúšať tento ľahší :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hey dear! I loved your post and already followed you! I want invite you to visit and follow my blog if you want <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla