TOP DEKORATÍVNA KOZMETIKA 2019

januára 17, 2020

Ako lepšie začať rok 2020, než s najobľúbenejšími produktami za minulý rok?! Ja osobne sa na tento typ článkov a videí každý rok veľmi teším a rada si ich pozriem. Vždy v nich nájdem inšpiráciu na produkty, po ktorých by som sa mala pozrieť a zaradiť si ich do svojho kozmetického wishlistu. Určite Vám odporúčam sa mrknúť minimálne na video s obľúbencami k Lucie Wink, na ktoré som sa veľmi tešila. 

Keďže som počas minulého roka blog zanedbávala, nebudem Vám linkovať články s recenziami, chcela by som to však tento rok napraviť a recenzie Vám dodatočne spíšem aj na tieto produkty a linky postupne doplním aj sem. Rozhodovanie bolo pomerne rýchle, stačilo mi pozrieť sa do kozmetického stolíka a zamyslieť sa, čo som najradšej používala

Pre tento rok si nechcem dávať žiadne predsavzatia a ani Vám sľúbiť, že budem viac aktívna, keďže mi to dáva pocit záväzku voči Vám a potom sa kvôli tomu cítim veľmi napätá a nechcem písať nasilu, preto verím, že opäť v sebe nájdem chuť písať a ku blogu sa budem pravidelne vracať. Ak sú nejaké články, ktoré Vás u mňa bavili, prípadne čo by ste uvítali, budem rada, keď mi to napíšete dolu do komentárov. 


Dnes som si pre Vás pripravila top produkty z dekoratívky, ktoré budú o čosi kratšie, avšak v nasledujúcom článku sa môžete tešiť na najlepšie produkty zo starostlivosti, ktoré budú o čosi rozsiahlejšie. 




Začnem hneď prvým krokom v líčení a to je báza pod makeup. Tento rok som ju dosť zvykla používať a v 90% je mojim must have kúskom v líčení. Najviac som si obľúbila dvé bázy a to Healthy Mix od Bourjois a Honey Dew Me Up od NYX. Tým, že sa moja pleť veľmi zmenila a z mastnej sa stala skôr normálna/zmiešaná, v zime so sklonom k vysúšaniu, som aj ja zmenila kritéria na dobrý podklad pre moju pleť a ide mi skôr o celkovú hydratáciu. V tomto smere som si úplne zamilovala práve bázu Healthy Mix od Bourjois, ktorá má jemnú krémovú konzistenciu a dodá pleti vláčny napitý vzhľad vďaka vitamínom A, C a B5. Pleť krásne zjednotí, nezanecháva pleť mastnú, ale naopak krásne zamatovú. Báza NYX Dew Me Up má viac silikónovú konzistenciu, ktorá sa veľmi rýchlo vstrebe do pleti a zanechá ju mierne lepkavú na dotyk, vďaka čomu makeup skvelo priľne. Navyše dodá pleti zdravý žiarivý vzhľad. 


Z makeupov je to jednoznačne Estée Lauder Double Wear a úprimne, som trochu prekvapená, že sa neobjavil už v mojich minuloročných obľúbenoch. Používam ho už viac ako dva roky a zatiaľ ho neprekonal žiaden iný. Stačí ho malé množstvo, precízne zapracovať hubkou a pleť vyzerá dokonalo. Má zamatový finish, pleť absolútne nevysušuje, nefľakatí, neoxiduje a vydrží neporušený celý deň. Druhý makeup, cenovo dostupnejší, ktorý som si takisto veľmi obľúbila, je Revlon Photoready Insta-filter. Už podľa názvu si môžete domyslieť, že ide o makeup s vyšším krytím. Na pleti nevytvorí až také krytie ako DW, ale takisto vytvára veľmi pekný zamatový efekt, ktorý vydrží po celý deň. 

Nemohla som sem nedať aj môj objav roka, ktorým je hubka od Ebelin, ktorá sa hravo vyrovná aj populárnemu Beauty Blenderu a to s jediným rozdieľom. Je lacnejšia. Pracuje sa s ňou perfektne, po namočení je akurát poddajná, pre niekoho možno trovhu veľká, no pre mňa ideálna, nemá príliš veľké póry a pracuje sa s ňou rýchlo a jednoducho. Na výber je v rôznych farbách. 




Najobľúbenejší korektor je Catrice Camouflage+ a je jediný z toho dôvodu, že minuloročné top korektory zatiaľ žiadne iné neprekonali. Korektor od Catrice, ktorý stojí doslova pár eur, si však musíte zaobstarať. Má dlhotrvácny efekt, ultramatný finish, perfektné krytie a zamaskuje takmer čokoľvek! Dokonca by vraj mal dokázať zamaskovať aj tetovanie! Pod očami s ním však opatrne! Kvôli vysokej krycej schopnosti zvykne zaliezať do vrások. 


Z púdrov som nevybrala žiadneho obľúbenca, keďže minuloročný top sypký púder Sephora Beauty Amplifier zatiaľ neprekonal žiaden. 


Bronzer bol kedysi môj must have, v poslednej dobe už pre mňa nie je až tak podstatný a kludne idem von aj bez neho. Keď už však po nejakom siahnem, okrem minuloročného obľúbenca, to je jednoznačne Benefit Hoola. Nechápem, prečo som ho nemala už skôr?! Má dokonalý teplý odtieň, neskutočnú pigmentáciu, stačí ho úplne málo a skvelo sa s ním pracuje. Aj keď cena je o niečo vyššia, oplatí sa do neho investovať. 


Lícenku takisto nezvyknem používať pri každom líčení, skôr iba vtedy, keď chcem svojej pleti dodať šťavu a dievčenský vzhľad. Najviac a najradšej som za minulý rok siahala po Bourjois Le Duo Blush. Obsahuje dve farby, ktoré sa perfektne dopĺňajú a vytvárajú krásnu farbu, ktorá vyzerá veľmi prirodzene. 


Približne pred dvomi rokmi ma rozjasňovač úplne opantal a nestratila som naň chuť až do dnes. Môj objav a zároveň obľúbenec za minulý rok je rozjasňovač e.l.f. v nádhernej oranžovo-ružovo-zlatej farbe. Je veľmi zaujímavý a na pleti vyzerá nádherne, najmä na žltom a neutrálnom podtóne.

Paletka Bourjois Délice de Poudre ma chytila za srdce nie len kvôli svojmu krásnemu dizajnu a vôni, ale najmä vďaka svojej multifunkčnosti. Je priam dokonalá na cesty. Obsahuje bronzer v nádhernom teplom odtieni, krásnu sýto ružovú lícenku a dva rozjasňovače, jeden v zlatej a druhý v ružovo-zlatej farbe. 




Čo sa týka líčenia očí, mám obdobie, kedy si dám iba linku a mihálnice, inokedy mám zase chuť na nude dymové líčenie a niekedy sa v líčení totálne vyhrám. Z paletiek je môj momentálne najväčší favorit od Makeup Revolution v spolupráci s Roxi. Má prekrásne teplé odtiene, matné aj metalické, ktoré sa hodia do každého ročného obdobia. Pigmentácia je perfektná, prášia iba trochu a pracuje sa s nimi veľmi dobre. Bezpochyby sa s ňou zvládne nalíčiť aj začiatočník. 

Druhá najviac používaná paletka bola Urban Decay Troublemaker, ktorá je skladnejšia a aj vhodnejšia na cestovanie. Obsahuje v neutrálnych farbách, z ktorých sa takisto dá vykúzliť či už bežné denné líčenie alebo líčenie na večer. Ako je u UD zvykom, tiene sú dokonalo pigmentované, veľmi dobre sa blendujú a prášia len minimálne. 

Linky neustále striedam, jeden čas sa mi lepšie pracuje s fixkovými, inokedy preferujem štetček. Ktorá to však za minulý rok úplne vyhrala, je linka vo fixke Bourjois Liner Feutre. Má nádhernú čierno-čiernu farbu, aplikácia je úplne jednoduchá (vhodná aj pre úplných začiatočníkov), nerozpíja sa a neotláča. 

Ak ma sledujete dlhšie, tak pre Vás určite nebude novinka fakt, že milujem farebné linky. Za minulý rok som si veľmi obľúbila tekutú linku Lush Cowrie v nádhernej kráľovskej modrej. Pracuje sa s ňou veľmi dobre, ja na aplikáciu využívam starý štetček z linky. Vôbec sa nerozmazáva, pigmentácia je úžasná a doslova na oku žiari. 




Keď som sa zamyslela, ktoré riasenky som používala najviac a najradšej, bol to zo začiatku pre mňa oriešok. Mám ich otvorených hneď niekoľko a v podstate každý deň používam inú. Keď som sa však treochu zamyslela, vybrala som tri riasenky, ktoré som používala najviac. 

Jednoznačne najlepšia riasenka za minulý rok je LÓreal Paris False Lash Xfiber Xtreme. Ide o dvojfázovú riasenku, kde Vám jedna strana zaručí dĺžku a druhá objem. Robí mi asi najkrajšie riasy zo všetkých, ktoré mám. Krásne ich natočí, predĺži, dodá im hustotu a zároveň oddelí. Vôbec riasy nezlepí, nedrolí sa a neotláča. 

Z lacnejších riaseniek je jasný víťaž Essence Lash Princess. Zahnutá kefka prispôsobenú tvaru mihálnic každú jednu riasu obalí a predĺži. Pokiaľ máte hustejšie mihálnice, táto je tá pravá. Má čierno-čiernu farbu, riasy nelepí, nedrolí sa pod očami ani neotláča. 


Tretia top riasenka minulého roku je Urban Decay Perversion. Má husté živé štetinky, vďaka čomu obalí každú jednu riasu farbou a dodá im objem. Rada ju kombinujem s vyššie spomenutou riasenkou od Essence. Riasy jemne zlepí, ale to len kvôli efektu ešte väčšieho objemu. 


Jeden z mojich najväčších objavov minulého roka je jednoznačne ceruzka a gél na obočie v 1 Karl Lagerfeld. Dlho som na obočie hľadala niečo, s čím by som si ho vedela spraviť rýchlo a vyzeralo by fakt dobre. Vysúvateľná ceruzka je akurát krémová, vďaka čomu si s ňou viem obočie úplne jednoducho vykresliť, vyplniť a vyzerá prirodzene. Gél perfektne fixuje a pre tie, ktoré majú husté  obočie, bude úplne stačiť, keďže aj jemne farbí. 




Druhý pól rok som veľmi zvykla nosiť umelé mihálnice. Páči sa mi dramatický look, ktorý vytvárajú a vďaka nim moje oči pôsobia opticky väčšie. Rozmýšlala som už aj nad volume lashes, ale zatiaľ som nenabrala odvahu a tak ostávam verná umelým mihálniciam. 

Moje najviac nosené, najkvalitnejšie a zrejme aj pre Vás najznámejšie, boli Ardell Studio Effects. Na výber  majú obrovské množstvo, ja uprednostňujem síce prirodzenejšie, no za to objemné. Ardell riasy sedia veľmi dobre, majú akurátnu dĺžku, ľahko sa aplikujú a pri pravidelnom čistení vydržia viac použití. 

Pokiaľ mám chuť na výraznejší look, veľmi rada siahnem po riasoch Douglas Extreme Length. Sú zabalené v krásnom luxusne vyzerajúcom balení (super tip na darček), na očiach sú výrazné a vyzerajú veľmi dramaticky. Takisto dobre sedia na oku a vydržia viac aplikácií. Pri čistení však treba byť opatrný, aby sa nerozlepil pásik, ktorý trsy drží  pohromade. 

Lepidlo na riasy, na ktoré nikdy nedám dopustiť, je bez váhania Duo. Vďaka nemu aplikáciu zvládne aj úplný začiatočník, riasy držia celý deň a navyše táto čierna verzia je o to lepšia, že po aplikácií na linku ju netreba ešte raz prechádzať.

Pomôcka, vďaka ktorej som si oveľa uľahčila aplikáciu, je Ardell Duo Lash Applicator. Pre niekoho zbytočný luxus, faktom však ostáva, že sa s týmto aplikátorom riasy nanášajú oveľa jednoduhšie, ako s klasickou pinzetou. 




Uvedomila som si, že stále menej a menej zvyknem nosiť na perách rúže. Jednak si ho väčšinou buď nestihnem alebo zabudnem dať a na druhú stranu mám pocit, že v ňom vyzerám o dosť staršie. Keď som však už po nejakom siahla, najobľúbenejšie boli určite novinky Avon True Power Stay. Dokonca som ani len netušila, že mi tak pristane fialový rúž! Perfektne držia, nezliezajú, prežili dokonca aj burger a pritom pery nadmerne nevysušia. 

Z noviniek za minulý rok som si zamilovala aj Dermacol Icon Lips, čo je vlastne rúž a kontúrovacia ceruzka v 1. Vďaka tomu, že tam už je aj kontúrka nemusím zbytočne ťahať a dokupovať si druhý produkt, rúž po nanesení vyzerá oveľa lepšie a nerozpíja sa mimo pier. Má hydratačný efekt, vďaka čomu pery vyzerá dobre po celý deň. 

Rúž, ktorý ma zaujal nie len farbou, ale najmä po dizajnovej stránke, je L'Oreal Paris Karl Lagerfeld Limited Collection. Karl patril medzi mojich obľúbených dizajnérov a preto mi tento ruž nemohol chýbať. Je krásne krémový, vysoko pigmentovaný s matným efektom a pery vôbec nevysúša. Bohužiaľ, pravdepodobne ho už nezoženiete, keďže išlo iba o limitovanú kolekciu. 

Mojim letným must have bol jednoznačne trblietavý olej na pery Avon True Nourishing. Obsahuje v sebe trblietky, ktoré na slnku nádherne žiaria a opticky ich zväčšia. Navyše, keďže ide o olej, pery krásne vyživí. 



Moja tajná zbraň proti rúžom, ktoré vysúšajú pery, suchým perám a celkovému krásnemu vzhľadu pier. To bol jednoznačne balzam Kiehl's Lip Balm 𐄹1. Mám ho doma už dlhšiu a aj keď ho nepoužívam na pravidelnej báze, ale skôr, keď cítim, že moje pery potrebujú dávku hydratácie, nedám na neho dopustiť. Je hutný, extrémne hydratačný a veľmi príjemný na perách. 

Peeling, ktorý by som samou láskou dokázala aj zjesť (a to fakt nekecám), tak to môže byť jedine Lush Eve's Cherry. Jeho vôňu a príchuť zrejme ani nemusím opisovať, asi každému je jasné, že ide o sladkú čerešňu. Milujem drsné peelingy s hrubými zrniečkami a toto je presne on. Pery krásne vydrhne, zbaví odumretých buniek, vďaka čomu na nich rúž vyzerá ešte lepšie. 

Môj druhý peelingový objav, ktorý síce nie je taký drsný, no je na perách veľmi príjemný a má krásnu kokosovú vôňu je e.l.f. Lip Exfoliator. Pery veľmi jemne vypeelinguje a zároveň ich krásne zhydratuje. Je skvelý najmä pred samotným nanesením rúžu. 

Fixačný sprej, ktorý bol moja letná láska, je MAC Prep + Prime Fix + Mattifying Mist s neskutočnou kokosovou vôňou. Je vo veľmi praktickom cestovnom balení, vďaka čomu ho môžem zobrať všade so sebou, výborne  fixuje makeup a zároveň aj nádherne vonia. Bohužiaľ, takisto už ho nezakúpite, keďže išlo o letnú limitku. 


Budem veľmi rada, keď mi dáte dolu do komentárov vedieť, aké produkty ste si v roku 2019 obľúbili vy a aké máte skúsenosti s produktami spomenutými v tomto článku a ja sa na Vás budem tešiť pri ďalšom článku. Majte sa krásne!


You Might Also Like

6 komentárov

  1. Skvelý článok. Obdivujem každého, kto ich píše pretože sama viem, že títo obľúbenci sú celkom časovo náročný. (teda aspoň ja to tak mám)
    Musím sa priznať, že som neskúšala ani jeden produkt z tvojho listu, ale na makeup od Esté Lauder si už brúsim zuby a verím, že sa na neho pôjdem čo najskôr pozrieť. Inak kupovala si ho cez notino?
    Ja som si tento rok veľmi obľúbila kontúrovaciu paletku od revolution a trend červených matných pier. Vždy som sa tej farby bála, ale tento rok som po nej siahala veľmi často.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hoola bronzer mám taky moc ráda a make-up od EL právě nyní v zimně používám asi nejraději. ☺♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Avon má skvelé oleje na pery. Myslím, že ich máš na fotkách tiež. Double Wear je super. ale v zime mi až tak nesedí i keď mám tiež zmiešanú pleť. Mne ešte sedia rúže Maybelline Super Stay, sú skvelé a dlho držia.
    https://biankacosmetics.blogspot.sk/2018/04/hlada-sa-najlepsie-pletove-tonikum.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvelý článok! Na Double Wear od Estée Lauder si robím zálusk už poriadne dlho, no keďže som sa stretla s rôznymi recenziami, stále nie som na 100% presvedčená. Lush produkty sú úžasné!

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Paletka Roxi od Revolutionu mě zaujala hned, přesně tyhle odstíny denně využívám! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dekorativní kosmetiku upřímné moc nepoužívám a naopak se jí snažím spíše ve své péči o sebe vyhýbat, což ale rozhodně neznamená, že chodím třeba tady, abych nějak vypadala :) Článek je tedy sice pěkně napsaný, ale bohužel ne úplně stvořen pro mě, určitě ale pro jiné povahy může být velmi přínosný :)

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla