Prírodné oleje Renovality | využitie a recenzia

júna 15, 2019



Ani si neviete predstaviť, ako neskutočne sa teším, že tu máme opäť teplo. Ozajstné teplo! Milujem horúčavy, slnko, opaľovanie sa, čvachtania sa pri bazéne, nádherné oranžové západy slnka a keď je dlho dlho svetlo. Som ako taký kvietok, potrebujem byť ľúbená, živená a mať slnečné lúče. Vtedy ide všetko bokom a cítim sa o niečo ľahšia. Všetko ide zrazu samo a ja mám nabité baterky na 100%. No dobre, sem-tam len na 80, ale to dobijem opaľovaním. 

Ak ste čítali môj predposledný článok, tak už asi čo-to viete o tom, že končím na výške. Nie je to to, čo som očakávala, nič mi nedáva, naopak, len berie a ja nie som ten typ človeka, ktorý vydrží pri niečom, čo ho ani trochu nenapĺňa. A najmä, mám neskutočnú radosť, že mám opäť čas písať. Za posledný pól rok sa mi nazbieralo obrovské množstvo noviniek a produktov, o ktorých Vám chcem napísať, že mám zásobu článkov až do Vianoc. A možno aj viac. 

Dnes by som Vám chcela niečo povedať o produktoch českej rodinnej firmy - Renovality. Osobne túto prírodnú kozmetiku registrujem už dlhšie a mala som v pláne objednať si niektoré ich produkty, keďže som na ne videla naozaj obrovské množstvo pozitívnych recenzií. Produkty som objavila aj na stránke Elnino.sk, s ktorou už veľmi dlho spolupracujem a vybrala som si hneď päť týchto zázrakov na otestovanie. 




Ako prvý by som Vám chcela dať do pozornosti tento výhodný set, ktorý na Elnino nájdete a v ktorom máte v podstate hyalurónové sérum zdarma. Ak rozmýšľate nad kúpou produktu od Renovality, tento setík je skvelá voľba. Nájdete v ňom tri produkty a to: hyalurónové sérum, argánový olej a marhuľový olej. Cena je len 16,49€ (keby si produkty zakúpite samostatne, vyjdú Vás takmer 30€). 

Arganový olej 

Arganový olej je tiež nazývaný aj rastlinné zlato z Maroka a patrí k luxusnejším olejom. Určite ste si všimli, že veľká väčšina produktov pre zničené vlasy obsahuje práve arganový olej. Je to najmä vďaka jeho veľmi pozitívnym účinkom v starostlivosti o suché a poškodené vlasy. Je veľmi cenený pre jeho silné regeneračné, protizápalové a antibakteriálne účinky. Obsahuje až 80% esenciálnych nenasýtených mastných kyselín (Omega 6 a 9), vitamín A a E, ale aj napr. látky ako skvalén, karetonidy či steroly, ktoré napomáhajú v prevencii rakoviny a znižujú cholesterol. 

Využitie arganového oleja je naozaj všestranné. Ja si ho dávam do mokrých vlasov ešte pred tým, ako si ich zmyjem a nechávam ho pôsobiť približne pól hodinu. Okrem toho, že vlasy perfektne vyživí, napomáha aj v boji s lupinami. Aj keď v starostlivosti o pleť nie je až tak populárny, ako to je u iných olejov, má perfektné výsledky aj v tejto oblasti. Či už trpíte akné, máte jemné vrásky alebo exzém, argánový olej môžete využiť aj tu. Stimuluje tvorbu kolagénu a elastínu, chráni pred UV žiarením, pôsobí ako silný antioxidant a je skvelý aj na popraskané pery. Dokonca som čítala, že je to výborná alternatíva podkladového krému. 

Samostatne ho kúpite za 9,59€.

Hyalurónové sérum 

Kyselinu hyalurónovú určite poznáte či už z oblasti estetickej medicíny alebo z produktov a prípravkov na redukovanie vrások. Je to v podstate prostriedok na regeneráciu a ochranu pleti. Zadržuje vlhkosť pleti, zaisťuje intenzívnu regeneráciu a intenzívny anti-age efekt. Hyalurónové sérum je vhodné pre všetky typy pleti a pre ženy v každom veku. Ja ho zvyknem využívať najmä na regeneráciu okolia oči, aby som predišla výskytu drobných vrások v tejto oblasti. 

Samostatne ho kúpite za 11,29€. 

Marhuľový olej 

Marhuľový olej je produkt, na ktorý som sa tešila asi najviac a na ktorý som bola najviac zvedavá.  Získava sa z jadier marhule a podobne ako aj argánový olej, patrí medzi luxusnejšie oleje. Obsahuje obrovské množstvo vitamínov (vitamín B1, B2, B3, B5, B6, B15, B17, B19, A,  C a  F), železo, vápnik, horčík, draslík, fosfor, kyselinu listovú a omega 6 mastné kyseliny. Má nie len perfektné účinky na telo, ale dokáže bojovať aj proti rakovine. 


Okrem iného marhuľový olej znižuje stres, hydratuje, je vhodný aj ako zábal alebo maska na vlasy, lieči akné a ekzémy a takisto aj znižuje ich výskyt. Vlastnosť, ktorá ma najviac zaujala, je jednoznačne regenerácia spálenej pokožky od slnka. Keďže ja mám na spálenie šťastie, toto leto to bude môj najlepší kamarát. Trochu mi vadí, že som z neho veľmi mastná  a poriadne sa nevsiakne, tak si musím dávať pozor,  aby som si ho nenaniesla príliš veľa. 

Samostatne ho kúpite za 6,11€. 

  Renohair olej 

Olejček Renohair je zmes špeciálne pripravená pre výživu a regenráciu našej koruny krásy, vlasov. Čítala som naň mnoho pozitívnych ohlasov, preto ma veľmi zaujímalo, aký bude. Obsahuje dyňový, ricínový, serenoový, levanduľový, cédrový a rozmarínový olej. Jeho využitie je ako vlasové tonikum, ktorým si masírujete pokožku hlavy a necháte pôsobiť.  Ideálne celú  noc, ale ja si ho väčšinou nechávam maximálne hodinu, podľa  toho,  koľko mám času.  

Vlasy sú po ňom naozaj viditeľne lesklejšie a živšie, dlhším užívaním vidím aj malú zmenu v kvalite. Zvyknem si ho dávať raz za týždeň pred tým, ako si zmyjem vlasy, prvý krát sa mi totiž stalo, že som ich mala veľmi mastné. 

Kúpite ho za 13,29€ (TU).


Jojobový olej

Jojobový olej patrí k olejčekom využiteľným či už na tvár alebo na vlasy. Získava sa lisovaním bielych jadierok simondsie činskej, inak jojoby čínskej,  ktorá je známa aj ako púštny orech. Aj keď rastlinka nesie názov čínska, z Číny nepochádza. Z chemického hľadiska je jojobový olej v podstate kvapálny vosk, avšak aj napriek tomu sa nazýva olej.  Pri správnom skladovaní sa dá povedať, že vydrží navždy. V minulosti bol veľmi využívaný napríklad Apačmi. 

Olej je zo svojej štruktúry. veľmi podobný ľudskému mazu a hodí sa pre všetky typy pleti. Obsahuje veľké množstvo vitamínu E, ktorý pôsobí protizápalovo a vďaka tomu je skvelý pre ošetrenie mastnej a aknóznej pleti. Takisto skvelo bojuje s pigmentovými škvrnami. Je vhodný aj pre suchú pleť, ktorú do hĺbky hydratuje. Čítala som, že je skvelý aj na odličovanie. 

Využiteľný je aj na vlasy a vlasovú pokožku, kde pôsobí vyživujúco, hydratačne a vlasy uhladzuje.  Pri pravidelnom používaní znižuje lámavosť vlasov. Ja si ho zvyknem primiešať k Renohair či k argánovému oleju a nechávam pôsobiť vo vlasoch cca pól hodinu. 

Kúpite ho za: 8,49€ (TU).


Olejčeky používam pravidelne cca mesiac a už teraz vidím rozdiel v mojich vlasoch. Tým, že ich mám zničené farbením, potrebujú riadnu dávku výživy a preto sa snažím aspoň raz do týždňa nájsť si čas a dopriať im patričnú starostlivosť. Marhuľový olej momentálne používam na denne báze, keďže som sa trochu spálila. Primiešavam si ho k aloe vera spreju prvej pomoci. 

Ak rozmýšľate nad kúpou produktov tejto značky, jednoznačne choďte do toho. Oleje sú vždy dobrá voľba, sama ich milujem najmä v zime,  kedy ich využívam namiesto nočného krému. Po celý rok sú u mňa nenahraditeľné v telovej a vlasovej starostlivosti. A ako vidíte, majú naozaj veľké možnosti využitia. Ak máte nejaké tipy a triky, ako olejčeky využívate Vy, budem rada, keď mi ich napíšete dolu do komentárov.

Ja sa s Vami pre dnes lúčim a vidíme sa nabudúce. <3 




* Článok vznikol v spolupráci s e-shopom Elnino.sk
* Barter 

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Renovality jsem ještě nezkoušela. :) Zatím mi postačí oleje od Saloos :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podobné oleje moc nepoužívám, jsem spíše na krémy. :)
    Tereza's journal

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný16/6/19 19:21

    Znám a značka mě zpočátku velmi oslovila. Bohužel mě však několik jejich produktů velmi zklamalo - 1. hyaluronové sérum super. Druhé s chemickým smrádkem. jejich šípkový olej pro mě absolutně nepoužitelný - neskutečný zápach rybího tuku. No a co mě naštvalo asi nejvíce teď je jejich "kauza s CPK". Takže jak mě zaujala značka na začátku a kolik jsem toho nakoupila, tak za mě už více nee.

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla