Jesenní obľúbenci

októbra 29, 2018

Krásny jesenný deň Vám želám! Aj keď dnešok nie je taký krásny slnečný, ako bol doposiaľ a od soboty nám tu prší, tento rok si toto ročné obdobie veľmi užívam. Tak nádherná jeseň už dlho nebola. Takisto som sa potešila počasiu na tento týždeň, keďže sa má ešte raz vrátiť babie leto a ja si ho konečne môžem vychutnať naplno vďaka tomu, že mám týždeň voľno od školy a pár dní aj od práce.

Tento voľný čas chcem však využiť aj na niečo iné a to najmä na napísanie niekoľkých článkov na blog. Ani si neviete predstaviť, ako mi toto písanie chýba, ale bohužiaľ, deň má len 24 hodín a ja sa musím v prvom rade naplno venovať škole a popri tom chodiť do práce. Dnes však čas konečne mám a pripravila som si pre Vás článok s mojimi jesennými obľúbencami. 


Začnem s make-upom a celkovo s produktami na líčenie, ktoré s postupným ochladením používam stále viac a viac. V lete sa veľmi nelíčim a okrem obočia používam maximálne korektor, no keď už teploty nie sú úmorne vysoké, siahnem aj po make-upe. A aj to súvisí s tým, že v poslednej dobe preferujem najmä líčenie, ktoré sa skladá z dokonalej pleti a upraveného obočia. 

Z make-upov som si nevedela vybrať iba jeden obľúbený, preto Vám dnes ukážem až tri, ktoré používam momentálne najčastejšie. Prvé miesto má určite make-up Forever Undercover od Dior. Má trochu redšiu konzistenciu, na pleti pôsobí veľmi prirodzene a má perfektné krytie. Síce je to už make-up z vyššej cenovej kategórie, ale pokiaľ Vám nevadí zainvestovať, okrem make-upu Double Wear od Estee Lauder určite odporúčam aj tento.

Pri chystaní sa do školy či do práce rada siahnem po Selfie Make-upe od Dermacol, ktorý navyše obsahuje aj primer, vďaka čomu nie len dlhšie vydrží, ale ma aj ušetrí o jeden krok v líčení. Zloženie je o niečo hustejšie, ale veľmi dobre sa zapracováva do pleti a má stredne až jemne vyššie krytie. Najprv sa mi zdalo, že je na mňa odtieň pritmavý, no prekvapivo mi sadol skvele, aj keď je o niečo tmavší, ako si zvyknem kupovať. 

Tretí make-up, ktorý mi učaroval, je minerálny make-up od Annabelle Minerals, o ktorom som Vám už písala v tomto článku. Zamilovala som si ho najmä kvôli tomu, že vytvára na pleti tzv. porcelánový efekt, čiže moja pleť vyzerá ako úplne pleť bábiky. 

K môjmu (takisto veľmi obľúbenému) make-upu Double Wear od Estee Lauder som si dokúpila aj korektor s rovnakým názvom a absolútne túto kúpu neľutujem. Kryje perfektne a pokiaľ naozaj nestíham, bez problémov mi nahradí aj make-up. 


Nedávno mi v balíčku s produktami od L'Oreal prišla aj paletka rozjasňovačov La vie en glow, ktorú som si okamžite zamilovala. Drogerkové rozjasňovače som pred tým veľmi nemusela, neboli skrátka dostatočne dobré, ako by som si ich predstavovala, no tieto sú naozaj perfektné. Obsahuje štyri odtiene, dva teplé, jeden ružový a jeden studený, takže si vždy viem vybrať podľa líčení, aký by sa mi hodil najviac. V akcii ho môžete vidieť v tomto článku

Benefit balíčku som si našla Hoola bronzer a stačilo mi ho raz vyskúšať, aby som pochopila, prečo ho tak všetci milujú. Perfektná pigmentácia, stačí ho naozaj len trošku a farbí ako divý. Má perfektný odtieň, ktorý mi skvelo ladí s pleťou, jednoducho sa blenduje a vytvára prirodzené kontúry. 

V balíčku s novinkami od Dermacol sa mi objavila čierna podkladová báza Black Magic, ktorá ma hneď zaujala svojou konzistenciou. Je čierna, trochu hutnejšiu a lepkavá, čo mne absolútne vyhovuje. Make-up sa na ňu doslova nalepí a vďaka tomu získa lepšiu výdrž. Navyše, obsahuje čierne uhlie, ktoré zabezpečuje vyhladenie nedokonalostí a boj proti čiernym bodkám. 


Paletky, ktoré mám na jeseň najradšej, sú jednoznačne tie, ktoré majú červené, oranžové a teplé hnedé tóny. Môj absolútny obľúbenec je cestovná verzia paletky Naked (Petite) Heat od Urban Decay s nádherným teplým spektrom farieb. O pigmentácií a výdrži tieňov ani nehovorím. Jej lacnejšou alternatívou, ktorú som si tiež veľmi obľúbila, je paletka od NYX (názov sa mi už bohužiaľ zošúchal). 

Na obočie som objavila konečne produkt, ktorý mi absolútne vyhovuje či už farbou, konzistenciou alebo spôsobom nanášania. Je to pomáda od NYX Tame&Frame v odtieni Blonde. Aj keď som mala spočiatku trochu rešpekt pred tým, ako s ňou budem vedieť pracovať, nanáša sa naozaj skvelo a obočie pôsobí maximálne prirodzene. Na nanášanie používam štetec od Dermacol

Čo sa týka fixácie obočia, môj absolútny favorit je farebný gél na obočie Brow drama od Maybelline. Drží obočie ako nič iné, čo som zatiaľ vyskúšala a minimálne z drogerky je to ten najlepší gél na obočie. 

Riasenka, ktorá ma za poslednú dobu veľmi oslovila, je určite My favourite mascara od Gosh. Má plastovú kefku, ktorá mi veľmi vyhovuje. riasy krásne a prirodzene oddelí, vytočí a vytvorí naozaj krásny prirodzený look. Ak hľadáte niečo pre drama look, toto nebude ono, avšak na denné nosenie je tá pravá. 


Na pleť som si veľmi obľúbila ďalšiu novinku od Dermacolu, nočnú masku Sleeping Beauty Mask. Je veľmi príjemná s jemnou vôňou a cez noc poskytuje mojej pleti potrebnú výživu a hydratáciu, zbavuje ju zašednutia a únavy. Nepoužívam ju na dennej báze, skôr vtedy, keď vyslovene cítim, že moja pleť ju potrebuje. 

Svoju starostlivosť o pleť som za posledný pól rok vyšperkovala a aj vďaka tomu sa moja pleť výrazne zlepšila. Na čistenie používam čistiacu penu od Gosh, ktorú jednoducho mi-lu-jem. Moju pleť zbytočne nevysúša, čistí ju do hĺbky a môžem ju dokonca používať aj ako druhý krok pri odlíčení očí, keďže ma v nich vôbec neštípe. Mimochodom, vedeli ste, že Gosh je značka vegánskej kozmetiky?


Jeden z krokov, na ktorý v mojej starostlivosti o pleť nedám dopustiť, sú masky na pleť. Najviac som si obľúbila ílovú masku Deep pore cleansing mask od Kiehl's, ktorá moju pleť hĺbkovo čistí a prírodnú masku Mattifying face mask od Naturally Thnking, o ktorej som Vám písala už v tomto článku

Na čistenie pleti používam takisto pleťové peelingy a ja som sa opäť vrátila k môjmu dávnemu obľúbencovi, ktorým je Black Sugar Mask od kórejskej značky Skin Food. Tento peeling nie len nádherne vonia, ale moju pleť aj hĺbkovo čistí a bojuje proti čiernym bodkám. 


Na pleť som si veľmi obľúbila aj olivové sérum od prírodnej značky Naturschön, ktorú nájdete v DM-ke. Používam ho každý večer pred nanesením krému a moju pleť krásne vyživuje a jemne rozjasňuje. Viac som Vám o ňom písala v tomto článku.

Na pery som si opäť zamilovala peeling od Lush s čerešňovou príchuťou, ktorý môžem dokonca aj zjesť! Na perách pôsobí naozaj neodolateľne a verte mi, že sa Vaša polovička neodlepí od Vašich pier. Alebo od Vášho peelingu.:D  Po vypeelingovaní si nanesiem vždy balzam. Môj momentálny obľúbenec je od Kiehl's s hruškovou príchuťou. Pery naozaj vyživuje do hĺbky a zostanú po ňom krásne jemné. 

Konečne som objavila antiperspirant, ktorý aj niečo vydrží! Je od značky Ziaja a reálne mi od rána vydrží až do poobedia bez potrebnej reaplikácie. Má jemnú nevtieravú vôňu a nezanecháva farebné fľaky na oblečení. Navyše, stojí len pár eur. 


O vlasovej kozmetike, ktorú momentálne používam, Vám poviem viac v článku, ktorý pripravujem a ktorý sa bude venovať iba tejto tématike. Dnes Vám spomeniem iba zopár mojich obľúbencov za posledné obdobie a tým je napr. aj banánový šampón Blousey od Lush. Najprv som si myslela, že mi až tak vyhovovať nebude, keďže som po ňom mala o niečo tvrdšie vlasy, čo ja veľmi nemám rada, no no nakoniec som si ho veľmi obľúbila. Vlasy mi po ňom neelektrizujú, sú vyživené a prirodzene lesklé. 

Od kedy používam peeling na vlasy, začali sa mi oveľa viac mastiť a preto sa stal suchý šampón môj najlepší kamarát. Vyskúšala som ich už nespočetne veľa a bezkonkurenčne najlepší je jednoznačne Batiste. Mojim momentálnym obľúbencom je vôňa Tropical, ale veľmi sa mi páči aj vo verzii Cherry. 

Masiek na vlasy mám v zásobe ešte celkom dosť, preto sa ich snažím striedať a vždy používať nejakú inú. V DM-ke ma však zaujala táto vanilková maska od Balea, ktorá je za tú cenu (stála nejak okolo 2€) perfektná. Nádherne vonia, vlasy krásne vyživuje a zanecháva ich veľmi jemné a žiarivé. Vyhovuje mi na nej aj to, že ju nemusím mať na hlave 10-15 minút, ale stačia naozaj 3-4 minútky. 


Môj všestranný pomocník, ktorého vlastnosti a schopnosti som objavila už v lete, tu nesmiem nespomenúť. Tento sprej prvej pomoci s aloe vera mi pomôže snáď so všetkým. Uštipnutie komárom či iným hmyzom, akné, ekzém, suché miesta, kašeľ či bolesti hrdla, je super aj na popáleniny či spálenie od slnka, na odreniny či drobné rezné rany, na ošetrenie kože po holení, pri gynekologických ťažkostiach, má využitie aj ako pleťová voda či ako obklad pre unavené a opuchnuté oči. A to som určite niečo zabudla. 

Navyše, mne a môjmu priateľovi jedno balenie vydrží tak 3/4 roka, čo sa vzhľadom na cenu naozaj oplatí. Ak by ste ho chceli vyskúšať, kľudne mi napíšte či už na môj Facebook, Instagram alebo mail na sajafrey@gmail.com. 


Z vôní mám na jeseň najradšej viac korenisté a trochu ťažšie vône, preto som sa vrátila ku ženskej kolínskej Acqua Colonia s bielou broskyňou a korianderom, ktorá je ťažšia a jemne korenistá. V Zare ma pri pokladni veľmi upútala jedna vôňa s názvom White Jasmine, ktorá síce nie je práve ťažká a korenistá, ale na toto obdobie sa mi veľmi hodí. 


Posledným mojim jesenným obľúbencom je jednoznačne Supergreens od Blendea, ktoré obsahujú zelený jačmeň, mladú pšenicu, spirulinu a chlorellu. Tento mesiac som si s Blendea prešla aj októbrovú výzvu, vďaka ktorej som si detoxikovala organizmus a načerpala energiu. Používam ju momentálne už piaty mesiac a naozaj sa cítim oveľa lepšie a dokonca si ju objednala a používa ju aj moja mamina. 

Ak by ste ju chceli aj Vy vyskúšať, do konca mesiaca ju máte so zľavovým kódom "IGsajafrey" len za 14,80€. Jedno balenie Vám vydrží cca 3 mesiace. Takisto máte s týmto kódom zľavu na KOMBO balenie, ktoré obsahuje Supergreens a Superprotein (vegánsky protein), ktoé môžete mať za 34,30€. 


To by bolo z mojich obľúbencov všetko. Verím, že sa Vám článok páčil, ja osobne mám tento koncept článkov i videí veľmi rada a dokonca som začala uvažovať nad tým, že by som ho do budúcna začala robiť vo forme videa. Čo vy na to, páčilo by sa Vám to? 

Tiež mi dajte do komentárov vedieť, aké produkty ste si za poslednú dobu obľúbili vy a aké kategórie by ste ešte v mojich obľúbencoch privítali. Teším sa na Vás zase v ďalšom článku.♥




FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Ten Double Wear vídám celkem často. Pořád si říkám, jestli ho vlastně opravdu potřebuju, ale na zkoušku asi budu muset :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  2. na veľa produktoch sa zhodneme, ako napríklad maska od Dermacolu, peeling na pery od Lush ale taktiež som v poslednej dobre začala veľmi používať suchý šampón, čo by som veľmi rada skúsila je tá paleta rozjasňovačov - vyzerá brutálne <3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už dlhší čas chcem vyskúšať ten batist suchý šampón a tá maska od dermakolu ma tiež veľmi zaujala. ;)

    Blog of Sunflower♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Produkty od Annabelle Minerals mě lákají už delší dobu. Budu muset nějaký produkt zkusit :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, veľmi sa mi páči tvoj blog 😊 vidno že sa venuješ tomu čo ťa baví...

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla