Menšie #tourdeslovensko

septembra 20, 2017


Ahoj krásky! Po dlhšej dobe Vás opäť vítam na mojom blogu pri novom článku. Mám pocit, že Vám tak trochu dlžím vysvetlenie, prečo vyše dvoch týždňov nevyšiel žiaden nový článok.

Poviem Vám úprimne, najťažšie bolo pre mňa asi spamätať sa z toho, že leto a prázdniny ubehli až neuveriteľne rýchlo. Keďže takmer celé leto okrem víkendov som pracovala, veľmi som si ho neužila a ani som nič nestihla. Moje dni vyzerali asi tak, že osem hodín som strávila v práci a vo voľnom čase som išla cvičiť, venovala sa blogu a sem-tam som vybehla s kamarátkami do mesta. Je to už skrátka tak. Som piatačka, tento rok ma čaká maturita a prázdniny už pre mňa viac nie sú prázdninami.

Voľné víkendy som trávila s priateľom buď doma v Piešťanoch alebo u neho v Košiciach. Jedna z vecí, ktoré som si stihla cez prázdniny vybaviť a za čo som šťastná, je to, že som si vybrala šaty na stužkovú. A poviem Vám, sú božské! Naozaj, neviem sa dočkať, kedy ma v nich uvidíte. Potom Vám ku nim poviem aj krátky príbeh , prečo som si vybrala práve tie. A verte mi, bude to roztomilé!

Stihla som aj zopár menších výletov s priateľom do Maďarska, ale to bolo asi tak všetko. Zaslúžený oddych som si užila až posledné prázdninové dni, kedy sme boli s priateľom a kamarátmi na dovolenke v Bulharsku. Rozmýšľala som aj nad článkom, ale keďže fotiek nemám veľa (skôr len takých spoločných a na mojom nafukovacom jednorožcovi), pravdepodobne skôr nebude.


Dva týždne voľna mi naozaj prospeli. Nie že by som nemala išpiráciu. Práve naopak, tou až prekypujem. Skôr som si chcela na chvílku oddýchnuť, venovať sa sebe a priateľovi a užiť si posledné dni, ktoré boli ešte ako-tak lážo-plážo.

Keďže tento víkend bol predĺžený, piatok sme využili pre náš menší výlet. Rozhodli sme sa pre návštevu Dobšinskej Ľadovej jaskyne. Z jaskýň som zatiaľ navštívila iba Driny a toto bol naozaj zážitok. Aj keď som sa triasla od zimy, bola naozaj nádherná. Je to fascinujúce, ako tam ľad pretrváva po celý rok.

Zdá sa, že nás celkom sprevádzalo šťastie. Počasie bolo naozaj krásne a bolo relatívne teplo, preto sme sa cestou naspäť rozhodli ešte pre pár zastávok. Naobedovať sme sa boli na salaši, ktorý sa nachádza neďaleko Kráľovej Holi. Posilnili sme sa výborným jedlom (zemiakové placky sú láska!) a hor sa ďalej!


Úplne neplánovanou zastávkou boli Dedinky. Malebná malá dedinka pri vodnej nádrži obkolesená nádherným lesom. Atmosféru dotvárali vodné šlapadlá, ktoré si tu môžete požičať a vychutnávať si pohľad na okolitú prírodu z hladiny jazera. Nemohla som sa vynadívať na tú krásu a opäť sa mi potvrdilo, aká je slovenská príroda nádherná.

Sadli sme si na terasu jedného penziónu a objednali si palacinky. Aj keď nás počas čakania otravovali osi (ktorých sa ja smrteľne bojím) a zo slabého vetra od vody nám naskakovala husacina, ten pokoj a kľud v spojení s pohľadom na okolitú prírodu bol úžasný. Jediné, čo trochu pokazilo atmosféru, boli príšerné palacinky. Ale vážne, povedali by ste, že sa dá niečo pokaziť na obyčajných palacinkách?!


Na cestovaní milujem najmä tú voľnosť. Slobodu. A je úplne jedno, či som niekde v zahraničí, alebo len u nás na Slovensku. Každý kút na zemi je niečím iný, niečím krásny a jedinečný. Keby som mala tú možnosť, najradšej by som prešla celý svet a objavila všetky krásy, ktoré ukrýva.

Druhou a zároveň poslednou neplánovanou zastávkou bol hrad Krásna Hôrka. Do vnútra sa bohužiaľ nedalo ísť, keďže práve tento hrad vyhorel a ešte stále je v rekonštrukcii. No vyjsť si na tento kopec sa naozaj oplatí. Ten výhľad je skrátka dych berúci.

To, aká je príroda v týchto miestach nádherná, Vám asi ani rozprávať nemusím. Sami to vidíte na fotkách. Rozsiahle zelené lesy, samé kopce a do toho dedinka, z ktorej sa až hore ozýval štekot psov a stony motorovej píly. Obišli sme si takmer celý hrad okolo hradného múru (a ja som miestami prekonávala svoj strach z výšok), vďaka čomu sa nám naskytol stále novší uhoľ pohľadu na okolitú krajinu. A bolo to nádherné.

Cestovanie je o to krajšie, keď ho môžete prežívať s niekým, na kom Vám záleží. Či už je to Vaša rodina, skvelí priatelia alebo ako ja, so svojou polovičkou po boku. Aj keď som spočiatku trochu frflala, keď ma ťahal až hore. Ďakujem mu, že ma k tomu prinútil a mohla som vidieť tú nádheru. Naozaj. Stálo to za to. A ja už teraz viem, že som tu nebola naposledy.

Navštívili ste už tieto miesta? Ak máte nejaké typy, kam by sme mali zájsť na Slovensku na výlet a kde je krásna príroda, budem rada, ak mi ich napíšete dolu do komentárov. ♥



FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

20 komentárov

  1. Krásny článok <3 Mne práve toto celé prázdniny chýbalo a dúfala som, že sa nám podarí s priateľom tiež niekam vybehnúť, keď už nevyšla tá letná dovolenka :/ Dokonca už sme mali aj naplánovaný víkend, ale akurát vtedy sa nám zranila Whiskey, tak sme ostali doma .. tak snáď čoskoro :) My sme boli naposledy na Slovensku takto v Bojniciach - v Zoo a na hrade a potom aj na neďalekom Salaši a ešte v Mojmírovciach, tam bolo tiež krásne!

    www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne fotky! V Dobšinskej ľadovej jaskyni som ešte nebola :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Slovensko je nádherné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tam je to krásné, ta vesnička mi připomíná úplně chatovou osadu u nás :) někdy se na taková zajímavá místa na Slovensku musím podívat. A maturity se neboj, určitě ji hravě zvládneš :)

    LADY LENNA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Opravdu nádherné místo <3 Na Slovensko bych se jednou moc rada podívala, doufám, ze se nám s přítelem postesti třeba příští rok :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Taky mám dojem, že letos kolem nás to léto proletělo jak blesk! Než jsem se stihla vzpamatovat, tak frrrrr... Skoro říjen. Šílené!

    A je moc fajn, že vám na výlet vyšlo tak nádherné počasí. Ty fotky jsou fakt nádherné! No a palačinky budou snad příště lepší... ;-)

    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Slovensko je nádherná krajina a stále je tu čo obdivovať a aj objavovať :) Super článok! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Škoda, že do hradu se nedalo jít, vypadá to tam krásně.
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Slovensko je nádherná krajina :) A ty tvoje fotky jsou neuvěřirelně reálné.. Jako bych tam byla taky :)

    Lenny v Dánsku

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nádherné fotky! Slovensko je naozaj krásne :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  11. a ja letos nemela zadnou poradnou dovolenou :( ty fotky jsou super, hned bych vyrazila. na slovensku jsem byla jednou, docela trapny, ze jsme sousedi a to jsme tehdy byli jeste se skolou, to uz je let, musim nekdy vyrazit pekne solo a na poradnej vylet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. To jsou nádherné fotky! ♥ Doufám, že taky někdy budu mít šanci si Slovensko projet víc :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Já ještě nebyla ostuda ani na Slovensku :D Vypadá to na krásný výlet a fotky se ti moc povedly :) Držím palce v maturitním ročníku!

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Nádherné fotky! Na Slovensko jezdíme skoro každý rok, je to krásná země.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. jéj, prekrásne zábery :) pochodili ste nádherné miesta! a súhlasím s tebou, že cestovanie s milovanými je láska ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Na Slovensku jsem nikdy nebyla, tak bych to mela napravit :) hezké fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Krásne fotky! :) ja som bola cez prázky v Prahe a teraz v septembri v Chorvátsku :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Je super, že spoznávaš Slovensko, máme tu naozaj krásnu prírodu aj pamiatky. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Výlet na Slovensko plánujeme s přítelem uz dlouho, ale ještě pořad jsme se k tomu nedostali, ale určitě to chci na jaře napravit. Fotky jsou krásné a místa určitě zajímavá. Taky miluji přírodu a to mi třeba staci jen vyjít na pořádnou procházku se psem do lesa :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla