3 tipy, ako využiť avokádový olej

mája 29, 2017

Za celý náš život, kedy na svoju pleť natierame všetky tie chemikálie a produkty, pod ktorými naša pleť nevie dýchať a dráždi ju, si aspoň raz za čas potrebuje vydýchnuť a dopriať dotyk prírody. Treba si svoju pleť hýčkať a rozmaznávať, na čo sú skvelé produkty nie len z prírodnej kozmetiky, ale najmä príroda sama o sebe


Ja som si za posledný rok najviac obľúbila avokádový olej. To, že je avokádo superovocie, ktoré by ste mali mať často zaradené vo svojom jedálničku, určite viete, ale o tom, aký úžasný je avokádový olej, možno ešte až tak neviete a preto Vám dnes o ňom porozprávam. 

Avokádo, je tuková bomba. Avšak nejde o tuky, ktoré nám škoda, ale o mononenasýtené tuky a omega-3 tuky, ktoré naše telo veľmi potrebuje a vďaka nim je silné, krásne a zdravé. Takisto obsahuje vitamín A, E, D a B a rôzne minerály, ako draslík, fosfor, horčík a iné. 

Ja avokádový olej (mám konkrétne tento) najradšej používam na pokožku, či už na pleť alebo telo. Má vynikajúce účinky na všetky typy pleti, keďže je antialergický. Preto by nemal chýbať ani u Vás doma. Aj keď je naozaj vynikajúci v omáčkach, šalátoch a dressingoch a doporučujem ho zaradiť aj v tejto oblasti, dnes tu mám pre Vás 3 tipy, ako ho využiť aj starostlivosti o seba.



1. Výživa pleti 
Keďže moja pleť najmä cez zimu veľmi štrajkovala a bola veľmi vysušená, skúšala som na ňu čo som len mohla. A najviac sa mi overil práve avokádový olej. Stačí naozaj malé množstvo, ktoré si vmasírujete do pokožky (nezabudnite ani na krk a dekolt!) a necháte pôsobiť, najlepšie cez noc. Keďže je olej naozaj veľmi mastný, odporúčam tento rituál vykonávať večer, asi hodinku pred spaním, aby ste si nezamastili vankúš.

Ráno po zobudení budete mať pleť nádherne jemnú a perfektne vyživenú. Ak máte problémy s mastnou či problematickou pleťou ako ja, nemusíte sa vôbec ničoho obávať. Olej totiž vôbec neupcháva póry a nepodporuje vytváranie vyrážok.

2. Suché lakte a kolená 
Nádherne zhydratuje nie len Vašu pleť, ale aj napr. suché miesta na Vašom tele. Čo tak. suché lakte a kolená? Som si istá, že trápia väčšinu z nás. Stačí ich večer natrieť avokádovým olejom a ráno budú krásne hladké a vyživené. Pravidelným nanášaním avokádového oleja som si všimla aj to, že už nie sú až také vysušené a popraskané.

Takisto je samozrejme výborný aj na iné časti telá, ktoré máte vysušené. Skvelý je aj po holení na upokojenie a obnovenie pokožky.

3. Rozštiepené končeky 
Môj posledný tip, ako ho rada využívam, sa bude týkať vlasov. S rozštiepenými končekmi bojuje takmer každá z nás. Popravde, nepoznám takú, ktorú by táto nepríjemná vec netrápila. Nech si ich akokoľvek často striháme, štiepia sa a lámu stále.

Aj keď mám svoj obľúbený a overený olej od Wella, ešte viac som si obľúbila používať na končeky práve už veľa krát spomínaný a mnou v dnešnom článku veľmi ospevovaný, avokádový olej. Najmä keď si dám vlasy podstrihnúť, vďaka nemu vydržia omnoho dlhšie zdravé a nepolámané.


Možno sa Vám zdá, že som v dnešnom článku tento olej až moc vychválila do nebies, ale garantujem Vám, že po jeho zaradení do Vašej starostlivosti o pleť, telo a vlasy uvidíte jeho účinky a bude z nich rovnako nadšení.

Pokiaľ takisto avokádový olej používate, budem veľmi rada, ak sa v komentároch podelíte o svoje tipy.:)


          FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Avokádový nemám, ale mám Ricinový, zatím jsem ho vyzkoušela jen jednou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O avokádovom oleji počujem prvý krát. Ja som neskutočný maniak na oleje a milujem ich pocit na tváry takže určite si ho pri najbližšej objednávke z notína kúpim pretože mi príde lacnejší ako v bioobchodoch. Ďakujem za typ:3

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zaujímavý článok! Ja som avokádový olej asi ešte nemala, viac sa uchyľujem k tomu kokosovému, napríklad na vlasy alebo pleť.

    www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O avokádovom oleji som ešte nepočula ale vyzerá to skvele. Tiež som v poslednej dobe začala na pleť používať prírodne oleje a veľmi mi to pomohla a pleť je tiež oveľa viac rozjasnená.
    Držím palce a prajem pekný večer
    https://lifeofbasicgirl.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Docela ráda bych jej vyzkoušela na roztřepené konečky... na pleť mám trchu obavy, abych byla upřímná po zkušenostech s oleji:(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvelý článok :) Vôbec som nevedela, že aj takéto niečo existuje a veľmi ma zaujal najmä na končeky vlasov, asi ho vyskúšam

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som avokádový olej ešte neskúšala, no veľmi podobné ako ty to mám s mandľovým, na ktorý nedám dopustiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anonymný2/6/17 17:11

    Avokádový za mňa určite :)

    bohemiancosmetics.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla