Moja starostlivosť o pleť

marca 15, 2016

Čas letí naozaj neúprosne. Ani sme sa nenazdali a po roku sú tu opäť písomné maturity. Tento rok ich prežívam o niečo intenzívnejšie ako zvyčajne, aj keď mňa čakajú až za dva roky (ktoré určite ubehnú ako voda). Avšak tento rok maturuje môj priateľ a ja mám pocit, ako keby kúsok zo mňa je s ním v tej triede a celé to s ním prežíva. Musím povedať, že im aj trošku závidím témy slohov, keďže ich podľa mňa mali celkom jednoduché, aj keď viem, že keby sedím v tej triede, až také jednoduché by sa mi nezdali. Ako sa vraví, ľahšie sa rozpráva, ako koná. Ale som aj za neho rada a samozrejme, som na neho aj pyšná, že slovenčinu úspešne zvládol a zajtra ho čaká tá jeho "obľúbená" angličtina. Ale ja mu celým srdcom verím, že to zvládne. Potom bude mať nejaký ten čas oddych, ktorý vyplní (a ja spolu s ním) prípravami na ústnu časť maturity. 

Ako som povedala, čas naozaj letí veľmi rýchlo a mne, ako obvykle, plány vôbec ale že vôbec nevychádzajú. Som rada aspoň za to pekné počasie, na ktoré som sa tak veľmi a dlho tešila. Samozrejme, hneď som ho musela využiť a nafotiť si dopredu nejaké tie fotky na blog. V zápisníku, kde si zapisujem všetky moje nápady a poznatky ohľadom blogu som objavila jeden článok, ktorý som mala pre Vás už dlhšie prichystaný a konečne ho tu pre Vás mám a to je, ako ste už isto z názvu vyčítali, moja starostlivosť o pleť. 


Ak mám byť úprimná, moja pleť nie je dokonalá. Kde tu nejaké vyrážky, niekedy menšie a niekedy aj také, že by som sa najradšej zahrabala pod zem. Tiež mám celkom dosť problém s čiernymi bodkami, s ktorými úprimne neviem, čo mám robiť, preto ak ste mali/máte podobný problém a máte nejaké Vaše tipy a triky ako sa ich zbaviť, budem veľmi rada, keď sa o ne podelíte dolu do komentárov. 

Keď som bola mladšia, mala som hroznú pleť. Hlavne na základke v piatom a šiestom ročníku som mala veľmi veľa akné na čele. Samozrejme, nevedela som sa o svoju pleť starať a výražky som si prekrývala väčším množstvom make-upu, ktorý mi pleť len zhoršil. Za tie roky som sa naučila, čo mojej pleti robí dobre a čo naopak nie a ako sa o svoju pleť starať. 

Základom pekne a čistej pleti je najmä strava a dostatočný pitný režim, to už ste určite počuli veľa krát. Osobne môžem povedať, že je to pravda. Od kedy jem viacej zeleniny a ovocia a vyhýbam sa soli, mastným jedlám a obmedzujem sladké a nezdravé jedlá, moja pleť sa naozaj viditeľne zlepšila. Dôležitá je tiež genetika a akú pleť mali/majú Vaši rodičia. S tým už bohužiaľ nepohnete. Ale vždy môžete pre svoju pleť urobiť maximum, čo sa týka čistenia a starostlivosti o ňu. 


Moja starostlivosť o pleť začína jej dôkladným vyčistením. Úprimne, nie vždy sa mi večer chce odmalovať  a sem-tam sa stane, že aj "zabudnem" ale mali by ste si ju čistiť pravidelne. Vaša pleť celý deň nemôže dýchať a pokiaľ ju takto necháte aj v noci, pozostalý make-up Vám môže narobiť dosť veľa nepríjemností. Na pleť používam odlíčovacie obrúsky od Balei. Sú skvelé aj na citlivú pokožku, pleť dokonale odlíčia a majú príjemnú nevtieravú vôňu. 
Na oči používam odlíčovacie mlieko od Avonu, ktoré používam už veľmi dlho a som s ním naozaj spokojná. Oči nedráždi, vyživí mi kožičku v ich okolí a perfektne zmyje špirálu a linku, prípadne tiene. 


Ďalej pokračujem dôkladným dočistením pleti. Vystriedala som už veľ pleťových a micelárnych vôd ale dosial najviac spokojná som so zelenou od Biodermy. Síce jej cena je o niečo vyššia, jednoznačne sa oplatí. Prvá fľaška mi vydržala niečo okolo 5 mesiacov a teraz ju mám asi 4 mesiac. Podotýkam, že si ňou čistím pleť každý večer.  
Konjakovú špongiu nepoužívam dlho, práve ju testujem a pravdepodobne o nej spravím aj samostatnú recenziu. Po namočení na pleť pôsobí ako jemný peeling a odstraňuje z pokožky odumreté časti. 


Občas, keď mám čas alebo si spravím skrášlujúce poobedie používam aj tieto produkty. Garnier pure active používam už veľmi dlho a som s ním vcelku spokojná. Moja pokožka je po ňom žiarivejšia a čierne bodky mierne ustupujú. Písala som na neho aj recenziu, keď som ho začala používať a môžete ju nájsť TU.
Gél Clearskin od Avonu som zatiaľ veľa krát nevyskúšala ale za tých pár krát musím povedať, že síce pokožka po ňom zostáva vcelku čistá, nie je nejaký prelomový alebo že by robil zázraky. Možno po čase, keď ho budem mať ako tak otestovaný pribudne recenzia aj o ňom.
Peeling Clearskin z rady Professional od Avonu tiež nepoužívam veľmi dlho, avšak som s ním vcelku spokojná. Pokožku mi nedráždi a odstráni všetku odumretú kožu. Jediné, čo som postrehla, že vždy po jeho použití mám pleť veľmi napnutú a musím si ju nakrémovať, inak mu nemám čo vytknúť.
Roll-on od Aknelotu je môj malý zázrak. Používam ho niečo vyše pol roka a za tú cenu (okolo 2.50€) je až neuveriteľné, aký je skvelý. Nebudem Vám zatiaľ veľa prezrádzať, keďže o ňom chystám samostatnú recenziu ale je to moja tajná zbraň!


Na koniec je dôležité pleť hydratovať, obzvlášť v zime. Pokiaľ vonku mrzlo, na pleť som používala krém na suchú pokožku od Biodermy. Aj keď moja pleť je mastnejšia, v zime sa mi zvykne na nose a čele vysušovať a tvoria sa mi šupinky, preto ju v tomto ročnom období aj viacej vyživujem. Pleť mi nemastí, práve naopak, skvelo ju hydratuje. Mimochodom, používam ho aj na celé tela a nevymenila by som ho. Opäť raz v tomto prípade platí, že priplatiť si sa oplatí. 
Pokiaľ nie je zima alebo nesneží, striedam tieto dva krémy určené na zmiešanú pleť a to sú uhorkový krém Naturals od Avonu a krém s výťažkami z čajovníku Pure nature z Oriflemu. S obidvomi som spokojná a na vyživenie pokožky mi bohato stačia. 

To by bolo všetko z mojej starostlivosti o pleť. Pokiaľ by ste mali nejaké otázky alebo by Vás zaujímala recenzia na niektorý z produktov, ktoré som v článku spomínala, nezabudnite mi to napísať do komentárov. Aj keď nápadov na články mám v poslednej dobe dosť, potešili by ma aj Vaše návrhy, aké články by Vás odo mňa potešili.

Na koniec by som Vás chcela poprosiť o chvíľku Vášho času. Ako iste viete, stále prebieha Blogerka roku 2015, kde som momentálne v kategórií móda na krásnom treťom mieste! Preto ak sa Vám páči môj blog, veľmi by ma potešil Váš každý jeden hlas, ktorým by ste ma popdporili. Nezabudnite, že sa správne vyplnenie dotazníka a potvrdenie mailu, ktorý Vám následne príde na dokončenie hlasovania dostanete zľavu do Bubbleology! Len kliknite na ikonku Bloger roku, ktorá sa nachádza na mojom blogu a link Vás už presmeruje tam, kde za mňa môžete hlasovať. 
Ďakujem Vám veľmi pekne!
A nezabudnite, že stále prebieha GIVEAWAY
Maturantom (a hlavne môjmu drahému, ale tomu to poviem ešte asi 5-krát) želám veľa šťastia na zajtrajšiu maturitu z angličtiny!

xoxo, Saja



                  FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

16 komentárov

  1. Vyzerá to na super veci :) Ten gél od Garnieru som kedysi používal aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. wau, používaš toho dosť :) ja som nemala dobré skúsenosti s tým mliečkom z Avonu, ale ostatné produkty poznám, akurát tú špongiu, vidím ju často, ale ešte som ju neskúšala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá to dobre cele. Garnier je naozaj dobrý. Tie obrúsky som mala a jediné mi nevyhovovali, ale dobre vońali :D a obdivujem ťa za to mlieko od Avonu. Ja som to skúšala a bolo mi to divné, keď som sa mala odlíčiť pomocou mlieka :D
    Aďulik Sun

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článek :) Ten garnier jsem kdysi používala, ale už je to dááávno, pamatuju si, že mi hrozně vysušoval části kolem pusy :/ Ta micelárka od Biodermy mě láká už několik let, už je asi na čase jí zkusit.. .:D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. garnier je super, mam ho rada a moc hezkej clanek tesim se na dalsi recenzi.

    urcite mrkni i ke me na blog o modelingu : http://bephmodel.blogspot.cz/2016/03/jitka-novackova-rozhovor.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anonymný16/3/16 19:05

    Super výrobky, ten krémik od Avon-u mám aj ja ☺
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tú hubku od ebelin som videla na rôznych blogoch a všade si ju chvália (: inak, super článok (:

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super článok:) skvlé rady, ktoré mi určite pomôžu, keďže máme asi rovnakú pleť!
    A chcela by som ťa pozvať na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/02/velkonocna-giveaway.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Starostlivosť o pleť je veľmi dôležitá! :) Tiež používam veľa produktov ako aj ty a som s nimi spokojná :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. mame v celku vela rovnakych vyrobkov, takze same super vecicky:)
    Pozyvam na MEGA giveaway o Niveu, Rimmel a ine:) tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/03/giveaway-bioderma-nivea.html

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Taktiež mám čierne bodky a používam na ne masku z HERBALIFE no jej presný názov neviem a nemám ju teraz pri sebe 😃

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Po konjakovej špongii som už pokukovala a asi si ju zadovážim a vyskúšam aké sú jej účinky :)
    theVandasdiary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite ju vyskúšaj:) ja budem na ňu písať ešte zvlášť recenziu:)

      Odstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla