HAVLÍKOVA PRÍŘODNÍ APOTÉKA ⃒ Ranná maska & Anjelská tvár

apríla 06, 2020

Značku Havlíkova Přírodní Apotéka registrujem už dlhšie a počula som na ňu samú chválu, preto keď som spotrebovala svoj obľúbený zimný krém, rozhodla som sa, že to využijem a vysúšam ju aj ja. U nás v Košiciach je kamenná predajňa, v ktorej som sa cez prestávku v práci zastavila a nechala si poradiť nejaké produkty. 

Máme tam veľmi milú predavačku, ktorá mi ochotne ukázala a predstavila nejaké produkty, ktoré by vyhovovali mojim požiadavkám a môjmu typu pleti. Dostala som vzorky, aby som produkty mohla otestovať v pohodlí domova a vybrala si ten, ktorý mi bude najviac vyhovovať. 

Moje kritéria na krém boli jasné. Hľadala som niečo viac hydratačné, keďže som krém kupovala v januári, kedy ešte bolo chladno a moja pleť má v zime sklon k vysúšaniu. Nechcela som však, aby mi produkt zbytočne upchával póry a bol na moju pleť priťažký. Slečna mi vybrala dva krémy a to Anjelská tvár a Krásna dáma

Nesmiem zabudnúť poznamenať, že ide o českú prírodnú kozmetiku a dokonca si lokálne bylinky, ktoré v produktoch využívajú, pestujú sami. Veľmi sa mi páči celková filozofia tejto značky, o ktorej si ďalej môžete prečítať na ich oficiálnej stránke


Z krémov som sa nakoniec rozhodla pre Anjelská tvár. Je konzistenciou o niečo ľahší, priam mám pocit, ako by sa na pleti rozpúšťal a krásne sa do nej vpíjal. To mi veľmi vyhovuje, keďže mám v chladnejších mesiacoch viac krokovú starostlivosť o pleť a pred krémom zakaždým používam aj sérum. Ide o  starostlivosť vhodnú čisto na noc, preto ak hľadáte dobrý denný krém, toto nebude tá správna voľba. 

Ďalej som bola veľmi prekvapená, že ho stačí naozaj troška, keďže je veľmi hydratačný. Vďaka tomu aj to najmenšie balenie vydrží naozaj dlho. Ja som si zobrala 30 ml balenie, ktoré je práve to najmenšie a momentálne ho používam už tri mesiace a povedala by som, že tak tretina produktu tam ešte určite je. Na výber je ešte 50 ml balenie. 

Asi Vás vôbec neprekvapí, že práve tento krém obsahuje kyselinu hyalurónovú, ktorá práve stojí za vlastnosťou hydratácie pleti. Ďalej obsahuje  bambucké maslo, ktoré okrem toho, že pleť účinne hydratuje, aj napomáha v ochrane pleti pred mrazom. Ďalšie zložky produktu sú napr. materská kašička, levanduľa a extrakty z medovky lekárskej a ľuľka zemiakového. 

Má naozaj veľmi príjemnú bylinkovú vôňu, na ktorú som si hneď zvykla. Nie je vôbec silná, preto nepôsobí nepríjemne ani ma z nej nebolí hlava. Skôr mám pocit, že má jemný upokojujúci účinok. 

Ako som už spomínala, perfektne hydratuje pokožku, nie je zbytočne ťažký pre pleť, neupcháva póry a ani sa mi nezačali vytvárať po používaní vyrážky. Mám skôr pocit, že moju pleť upokojí a perfektne ju cez noc zhydratuje a zregeneruje. 


Druhý produkt, o ktorom som počula asi najviac a spomínal sa najčastejšie, je Ošetrujúca a čistiaca ranná maska. Ja som v obchode na vyskúšanie dostala Kráľovské raňajky pre pleť, čo je v podstate to isté, ale ide o hutnejšiu verziu, ktorá bola mimochodom perfektná, no nakoniec som sa rozhodla pre klasiku. 

Táto ranná maska funguje tak, že si ju namažete na pleť, necháte 3 minúty pôsobiť a následne zmyjete vodou. Pleť by mala naštartovať do nového dňa, dodať jej vitamíny a výživu a účinne ju hydratovať. 

Povedala by som však, že sa hodí skôr pre normálnu/zmiešanú a mastnejšiu pleť. Takisto pokiaľ trpíte akné by som túto rannú masku pridala do svojej rutiny kvôli olejčekom, ktoré obsahuje a ktoré skvelo pôsobia pri jeho liečení. Pokiaľ máte suchú pleť, išla by som skôr  do Kráľovských raňajok pre pleť, ktorá je oveľa viac hydratačná. 

Ako jednu veľkú nevýhodu vidím to, že sa veľmi rýchlo spotrebúva. Treba namazať hrubšiu vrstvu, v malom množstve to naozaj nestačí. Tým pádom sa celkom rýchlo míňa. Preto sa malé 30ml balenie, ktoré mám ja, veľmi neoplatí a pokiaľ sa Vám naozaj páči a vyhovuje Vám, išla by som rovno do  väčšieho balenia. 

hutnejšiu konzistenciu, ktorá sa však ihneď po nanesení rozpúšťa na pokožke, kvôli čomu si jej musím dávať aj väčšie množstvo. Úprimne sa priznám, že ma to nabáda nechať si ju aj ako krém, keďže pôsobí ako dobrý hydratačný  krém a veľa krát na ňu aj zabudnem a nechám si ju aj pól hodinu. Čo rozhodne vôbec nevadí. 

Obsahuje levanduľový olej, ktorý pleť upokojuje a je skvelý na akné a rôzne dermatologické problémy pokožky. Ďalšou zložkou je konopný olej, ktorý napomáha regenerácií, pokiaľ trpíte akné či máte problémy s ekzémom. Rozmarínový olej chráni pre UV žiarením (ochranný faktor by som však použila  aj napriek tomu) a pomáha s liečením akné a slnečnicový olej vďaka vitamínu E podporuje prienik látok do pokožky.

Podobne ako krém, aj táto maska vonia za bylinkami, je to však oveľa silnejšia a výraznejšia vôňa, ktorá nebude voňať každému a pre niekoho by mohla byť nepríjemná.  


K produktom sa určite veľmi rada vrátim, krém je naozaj skvelý, veľmi ľahký a výborne hydratuje a maska mi momentálne, keď nie je zima, takisto vyhovuje. V zime však siahnem asi skôr po Kráľovských raňajkých. Pokiaľ však máte aknóznu pleť, určite by som sa po nej pozrela. 

Ak máte aj vy nejakú skúsenosť s týmito produktami, prípadne mi odporúčate ešte niečo vyskúšať od Havlíkovej apotéky, budem rada, keď sa o to podelíte v komentároch. Želám Vám krásny deň a vidíme sa pri ďalšom článku!


You Might Also Like

9 komentárov

  1. Tuto kosmetiku mám také moc ráda :-) krásné fotky a blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuhle kosmetiku jsem zatím nezkoušela, ale slyšela jsem na ní jen samé pozitivní ohlasy. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekné fotky a spracovanie článku:) Ich produkty som skúšala asi dva, tri roky dozadu a pamätám si, že som sa po nich strašne vyhádzala. Ale stál mi ich všetci chvália a tak stále rozmýšľam, že by som tomu dala druhú šancu a ma veľmi zaujal práve krémik Anjelská Tvár. Asi keď sa toto celé skončí, pôjdem do ich kamenej predajne a nechám si poradiť.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Táto kozmetika je moja obľúbená. Mala som krém Andelská tvár a používala som ho tiež v zime, patrične aj ráno aj večer, aj pod make-up a bolo to úplne ok. Ďalej je skvelý aj krém Krásna slečna a momentálne skúšam Krásnu Slovenku. No a čo sa týka tých masiek tak ani na moju mastnejšiu pleť Královská snídane nestačila, nevyživila ju nejako nerobila žiadne zázraky. Skôr som to potom používala ako čistiaci krém.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tato kosmetika mě láká čím dál tím více. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi sa mi páčia ich produkty, no ešte som sa k ním nedostala osobne. Každopádne, pekné fotky a určite sa konečne prinútim aj niečo vyskúšať :)

    BarsVee

    OdpovedaťOdstrániť
  7. rannu masku som používala veľmi dlho, je to niečo iné a tá vôňa juj:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja som tiež o Havlíkovi počula veľa, ale doteraz som ho nevyskúšala. Pleť som mala relatívne v pohode, tak som to nepovažovala za potrebné, ale urobila som radosť mamke, konkrétne Grófkiným sérom, ktoré si veľmi pochvaľuje. Ale keďže moja pleť začala robiť šarapatu, tak momentálne skúšam krém Krásna Slovenka.
    Nicol z World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
  9. O havlikovej som už počula veľa ale ešte som nestihla si nič od nich kúpiť. Ale pekný článok

    UPDATE: Ako sme to oznámili rodine?

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla