5 dôvodov, prečo používať prírodnú kozmetiku

októbra 27, 2017


Čím som staršia, tým dôležitejšie pre mňa je to, čo na seba mažem a aké produkty používam. Uprednostňujem tie kvalitnejšie s väčším obsahom prírodných látok, za čo sa mi moja pleť najmä v budúcnosti určite veľmi odvďačí. Používanie kozmetiky s priveľkým množstvom chémie má nepriaznivé účinky na našu pokožku (napr. akné, fľaky a iné kožné problémy) a preto sa im snažím vyhýbať najlepšie, ako viem. 

Skvelou alternatívou je striedať klasické a bežne dostupné produkty s prírodnou kozmetikou. Samozrejmosťou sú občas nejaké tie masky z domácich surovín, ktoré dodajú našej pleti a vlasom potrebné vitamíny a výživu. 

Ja som sa rozhodla, že vymením pre mňa najdôležitejšie produkty v starostlivosti o seba za prírodné produkty. Vybrala som si 4 produkty, ktoré som zamenila: čistiaci gél na pleť, gél na intímnu hygienu, vlasový kondicionér a olej, ktorý ma všestranné využitie. 


Výsledky boli naozaj vidieť už asi po 2 týždňoch. Gél na intímnu hygienu (kúpiš TU) je v prírodnej verzii samozrejmosťou. O svoje intímne partie by sme sa mali starať ukážkovo a práve tento gél je veľmi šetrný. Takisto napomáha v boji s kvasinkovou infekciou! 

Boj s akné pomaly vyhrávam, čomu sa veľmi teším a veľmi mi v tom pomohol najmä prírodný čistiaci gél na tvár (kúpiš TU). Aj keď svoj predchádzajúci som mala veľmi rada, príroda je príroda. Konkrétne tento môj je vhodný aj na veľmi citlivú pleť a predchádza vzniku nedokonalostí. 

Takisto moje vlasy veľmi prijali zmenu v podobe nového kondicionéra. Prírodný vlasový kondicionér (kúpiš TU) s obsahom ryžových protéinov, bambuckého masla a výťažkom z ľanových semienok síce neposkytuje mojim vlasom úplne všetko, čo potrebujú, ale používam ho raz do týždňa ako skvelý odpočinok od všetkej chémie, ktorá ich zbytočne zaťažuje. 

A nakoniec môj milovaný avokádový olej, o ktorom som Vám písala v tomto článku. Už na neho nedám dopustiť a nevymenila by som ho za žiadny iný. Neupcháva zbytočné póry, moja pleť je po ňom doslova ako "detská prdelka", moje vlasy ho milujú, suché miesta na tele dokonale zhydratuje. Odporúčam naozaj každej jednej z Vás. 


A prečo zaradiť prírodnú kozmetiku do svojej starostlivosti? Mám pre Vás 5 dôvodov, ktoré o prírodnej kozmetike skrátka platia a možno Vás aj presvedčia, prečo ju začať používať. 

1. Je šetrnejšia 
Ako som už spomínala, prírodná kozmetika je naozaj šetrnejšia či už pre našu pleť, pokožku či vlasy. Nehrozí žiadna alergická reakcia, žiadne fľaky, vyrážky ani zhoršenie či nové akné. Práve naopak, má veľmi veľa pozitívnych účinkov na pleť a vlasy, ktoré si nebudete vedieť vynachváliť!

2. Šetríte prírodu 
Nie len že žiadne zvieratko netrpí pre testovanie produktov, ale ani neškodíte našej planéte, keďže takmer všetky prírodné produkty majú recyklovateľné obaly. V tomto sme sa mi páči myšlienka viacerých kozmetických značiek, že používajú buď recyklovateľné obaly alebo nabádajú svojich zákazníkov k tomu skrz malé darčeky, ktoré dostanú po vrátení kelímkov.

3. Podpora lokálnej výroby
Ďalším dôvodom je fakt, že kúpou čisto prírodnej kozmetiky podporujete lokálnu výrobu. Väčšina tejto kozmetiky, ktorá je u nás predávaná je vyrábaná priamo na Slovensku alebo v Česku, čo má opäť lepšie účinky na našu pleť. Práve domáce rastlinstvo, v ktorom sme v kontakte stále je pre našu pokožku to ideálne a prirodzené.

4. Viditeľnejšie účinky 
Je naozaj fakt, že používanie prírodnej kozmetiky má lepšie a viditeľnejšie účinky na rôzne kožné problémy. Aj keď veľa krát pri liečbe akné alebo iných kožných problémov siahneme po silných antibiotikách, práve rastlinné zázraky vedia pomôcť najviac.

5. Výsledky sú dlhodobejšie 
Určite ste si všimli u väčšiny klasickej kozmetiky fakt, že prvý mesiac-dva môžu byť účinky úžasné, ale po čase efekt ustúpi a dokonca môže byť pleť ešte horšia. Práve prírodná kozmetika zaručuje účinky z dlhodobého hľadiska, čo som ja zaznamenala najmä u akné, ktoré ma trápilo naozaj dlhú dobu.


Presvedčilo Vás týchto 5 dôvodov? Používate prírodnú kozmetiku? Ktorá značka je Vaša obľúbená? 




Ďakujem Anthyllis za poskytnuté produkty do článku. 
FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

9 komentárov

  1. úplne s tebou súhlasím! :) ja sa tiež snažím postupne meniť produkty na prírodné, hlavne tie, ktoré používam často, ako šampón,pleťové vody atď..a určite to ide :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasné že ide a je to aj lepšie pre našu pleť a vlasy:)

      Odstrániť
  2. V poslednom čase si dávam veľmi veľký pozor na to, čo si dávam na pleť. Začiatky boli síce ťažšie, no určite sa to dá a úplne s tebou súhlasím :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelý článok :) Ja teda ešte s akné bojujem, ale možno predsa len "presedlám" na kozmetiku na prírodnej báze, ktorá je určite oveľa lepšia

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jednoznačne to na akné zaberá viac, najmä dlhodobo:)

      Odstrániť
  4. Důvody jsou určitě přesvědčující. Já přírodní kosmetiku používám jak kdy, nekladu na to takový důraz jak bych asi měla a je to škoda. :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Taky se teď snažím přejít na přírodní kosmetiku a to hlavně na problematickou pleť a vlasy. Věřím, že jim šetrnější péče více prospěje :)

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já se těď taky dost snažím používat přírodní kosmetiku:) a moje pleť se docela zlepšila:D
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla