Testujem kórejskú kozmetiku

júna 13, 2017

O kórejskej kozmetike si za posledný rok môžete či už prečítať alebo vypočuť stále viac a viac. Začína byť u nás veľmi populárna a ja som rada za to, že je u nás stále viacej možností na dostanie práve tohto typu kozmetiky. 


Aj keď možno niekedy by som jej práve nedôverovala. Väčšina čínskych/kórejských/japonských (pre mňa je to v podstate to isté:D) výrobkov je nekvalitná, keďže dbajú skôr na kvantitu, ako na kvalitu, a je v nás zakorenený názor, že tieto výrobky skrátka kvalitné nie sú a sú to iba zbytočne vyhodené peniaze. 

Rada by som Vás uviedla na pravú mieru. Aj keď väčšina čínskych produktov skutočne je nekvalitná, kórejská kozmetika patrí medzi tie najlepšie, aké môžete vyskúšať. Obsahuje veľa tradičných zložiek, ako napr. slymačí sliz, ale aj včelí med (dokonca niektoré produkty aj osí jed), výťažky z morských rias, avokádo, zelený čaj, aloe vera a iné obrovské množstvo produktov, ktoré sú našej pleti veľmi prospešné. 

Takisto, ako som sa dočítala, väčšina produktov z dekoratívky, z ktorých niektoré som mala možnosť vyskúšať aj ja, sa dajú porovnať s luxusnými značkami, akou je napr. Urban Decay, pričom ceny sú o dosť nižšie. Na výber je obrovské množstvo dekoratívky, ale aj produktov na pleť či vlasy, za super ceny. 

Na odporúčanie bratovej priateľky (teraz už snúbenky) a spolužiačky, som si prezrela výber na stránke Jolse, kde je naozaj obrovský výber rôznej kórejskej kozmetiky a vybrala som si niektoré produkty, ktoré ma najviac zaujali, na testovanie. Produktov je naozaj dosť a tak sa rovno pustime do toho. 


Ako prvé mi padli do oka tieto masky od značky Tony Moly. S touto značkou ste sa už mohli stretnúť aj u iných blogeriek či youtuberiek a zdá sa mi, že ich začali predávať aj v Sephore, kde sú však dosť predražené. Tu máte balenie 11 rôznych masiek iba za takmer 10 dolárov, čo je smiešna suma. 

Ako som už načrtla, balenie obsahuje 11 masiek a každá je iná. Ide o klasické masky z gázoviny, ktoré sú určené na jedno použitie. Mne sprvu veľmi vadilo to, že sú až moc "mokré", keďže som na tento typ masiek veľmi nebola zvyknutá. No zvykla som si a teraz na ne nedám dopustiť. Úžasne hydratujú pokožku, ktorá sa z masky doslova napije hydratačných a jej prospešných zložiek. 


Masku si skrátka otvoríte, vyberiete, priložíte na pleť a relaxujete 20-30 minút. Ja som si tento pocit zamilovala a rada si ho vychutnávam aj spolu s priateľom. Na výber ich tam je naozaj veľmi veľké množstvo, ja som si najviac obľúbila avokádovú, brokolicovú a uhorkovú. Určite si aj Vy medzi nimi nájdete svojich favoritov!



Ďalší produkt, ktorý ma hneď zaujal, je sada farieb na pery v obale, ktorý pripomína kufrík. Obsahuje 8 farieb, ktoré sú naozaj úžasne pigmentované a takisto majú veľmi dobrú výdrž, čo ma naozaj veľmi prekvapilo. 

Vyzerajú ako vysúvateľné ceruzky, takže sa dajú použiť aj ako linka a následne vyplniť pery. Aj keď pery veľmi nevysušujú, odporúčam pred nanášaním použiť balzam. Dizajnovo sa mi takisto páčia, sú také rebelské a pripomínajú fixky. 

Aj keď momentálne sa bohužiaľ na webe zohnať nedajú a neviem, či ešte budú dostupné, kedže to bola limitovaná edícia, môžete vyskúšať šťastie a zapojiť sa do súťaže o tento kufrík a masky na pleť, ktorá prebieha na mojom Facebooku




Čistiaci gél, ktorý znižuje Ph (kyslosť) pleti mi odporučila bratova priateľka a ja som si ho naozaj veľmi obľúbila. Používam ho každé ráno a okrem toho, že mi pleť vyčistí a osvieži, zabraňuje lesknutiu sa pokožky. 

Obsahuje olejček z čajovníka, čo je pre mastnú pleť so sklonom k akné veľmi nápomocná ingrediencia a ja som si všimla, že odkedy ho používam pravidelne každé ráno, naozaj sa mi už toľko nevytvárajú vyrážky, najmä tie menšie. 

Gél môžete používať aj večer a dá sa využiť aj ako odličovač, ideálny je najmä pre mastnejšiu, prípadne zmiešanú pleť. 



Maska z hnedého cukru je v podstate peeling, ktorý zmiešate s troškou vody a jemnými krúživými pohybmi si vypeelingujete pleť a následne ho necháte 10-15 minút pôsobiť na pleti ako masku. Peeling je trochu hrubší, preto by som ho odporučila skôr na zmiešanú a mastnú pleť, suchú či citlivú by mohol podráždiť. 

Pre mastnú pleť je to však hotový zázrak. Odstráni nečistoty a odumretú kožu, otvorí a krásne vyčistí póry a takisto bojuje proti čiernym bodkám. Obsahuje aj makadamiový olej, bambucké maslo či napr. aj karamel. 

Vôňa je dokonalá a okrem už spomínaného karamelu v nej cítim med, čokoládu a jemne aj citrón. Pleť som po nanesení nemala podráždenú, nebola ani vysušená a na dotyk bola veľmi príjemná a hladká. 




Balzam na pery v obale v tvare krabičky od mlieka mi padol do oka prirodzene pre svoj vzhľad. Aj keď mlieko nepijem, prišiel mi veľmi roztomilý. Na výber je v 3 príchutiach. Ja som siahla po ružovej variante, ktorá má príchuť jahoda. 

Je to vlastne klasický balzam na pery s hutnejšou konzistenciou. Vonia veľmi jemne ako jahodové mlieko. Po nanesení mám vždy taký jemný pocit brnenia, ale čo sa týka hydratácie, som veľmi spokojná. Má jemne ružovkastú farbu a slabunko sa trbliece. 



Na tento produkt som bola zvedavá asi najviac ide. Ide o slávnu bubble mask, o ktorej som počula už u niektorých zahraničných youtuberiek a objednala si ju aj moja spolužiačka, ktorá z tohto e-shopu objednáva už dlhšie.

Ak ste o nej ešte nepočuli, stručne Vám o nej napíšem. Ide vlastne o masku, ktorú keď si nanesiete na pleť a napeníte ju, počkáte 5 minút, kým začne "bublať" a budete vyzerať ako taký obláčik a potom si ju už jemnými krúživými pohybmi zmyjete. No nie je to sranda?

Okrem toho, že je to naozaj roztomilé, maska obsahuje aj naozaj prospešné zložky, ako napr. kolagén, aloe vera, zelený čaj a iné. Má hutnejšiu až by som povedala gélovú konzistenciu, ktorá po nanesení na pleť zmení farbu z tmavej na bledú a začína postupne "bublať".

Po aplikovaní sa mi pleť síce celkom dosť leskla a na pocit je trochu napnutá, po čase to ustúpilo a pleť som mala hebkú a zhydratovanú.



Ak uvidíte tento krém na ruky v kabelkovej verzii, isto Vám hneď dopne, prečo som si ho zobrala. Ako dieťa Pikachu generácie som ho skrátka musela mať. A neľutujem. Vonia krásne sladkasto ako vanilka (podľa spolužiačky ako vanilkový pudink).

Kabelkové balenie som ja veľmi uvítala, keďže nosím rôzne krémiky pohádzané po kabelkách a aspoň nezaberie veľa miesta. S hydratačnou schopnosťou som tiež veľmi spokojná. Aj keď na veľmi suchú pokožku isto nie je, ak nemáte nejaké extra veľké problémy s vysúšaním rúk, je ideálny. 

Nájdete ho v rôznych Pokémon prevedeniach a každé vonia nejak inak. Stačí si vybrať len ten svoj. 


Posledným produktom, ktorý som si vybrala, sú umelé mihálnice. Odkedy sa viacej venujem líčeniu, veľmi som si ich zamilovala. Sú nádherne veľké, husté, krásne pasujú na moje oko a vytvárajú krásny dramatický look. 


Ku každému nákupu Vám nabalia aj obrovskú kopu vzoriek. Ja som dostala nejaké vzorky krémov na ruky, make-upu, masku a iné zaujímavé produkty. Takisto som dostala aj papieriky slúžiace na odmasnenie pleti. Presne tieto som dostala od bratovej priateľky a musím povedať, že sú skvelé!






Tak a to je všetko z dnešného článku. Dajte mi vedieť, či Vás tento typ článku o kórejských produktoch zaujíma a chceli by ste aj do budúcna články na túto tému. Takisto sa nezabudnite zapojiť do súťaže na Facebooku, kde môžete vyhrať kufrík s farbami na pery a masky na pleť!:)



          FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

14 komentárov

  1. Pěkný článek a krásné fotky :) o vyzkoušení korejské kosmetiky jsem zatím neuvažovala, ale po přečtení tvého článku asi začnu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Korejská kosmetika je super, zkoušela jsem nějaké masky a bb cream, se vším naprostá spokojenost :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmm, vyzerá to .. zaujímavo! Normálne mám chuť ísť si odtiaľ niečo objednať, aj keď viem že by som nemala! :D Podľa mňa za pokus to stojí .. :)

    www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tie veci vyzerajú super! Či už ako produkt ale aj balenia sú krásne!! Moc by som chcela vyskúšať tú bubble mask. Vyzerá super!!
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tie masky majú parádne obaly, ale tiež by som sa trošku bála :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ka korejsku kozmetiku milujem 😍😍

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Korejská kosmetika mě neskutečně baví a ráda ji používám. A právě sháním tu bublající masku, někde na mě vykoukla na Facebooku a tak ji musím mít :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  8. waaau! tie balenia! :) všetko by som najradšej skúsila :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Perfektný článok⭐️ Veľmi sa mi páči, ako do hĺbky opíšeš každý produkt, aby mal každý čitateľ úplne jasnú predstavu :)
    Ja som sa chcela spýtať - ako dlho si čakala na produkty? A prípadne, ako si ich objednávala. Stiahla som si aplikáciu, ale zatiaľ sa v nej trošku strácam ��

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Už jsem o korejských kosmetických produktech slyšela a četla, ale pořád nevyzkoušela, i když věřím, že budou dobré. Moc se mi líbí ta sada barev na rty a masky. Je to o trochu něco jiného než máme tady. Určitě napiš další článek o tom, je to opravdu zajímavé :)

    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ta maska z hnědého cukru mě zaujala

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla