Počkaj si a on príde

júna 01, 2017

Vysnívala som si ho a tak prišiel. V období, v ktorom som ho vôbec nečakala. Skončila mi jedna, síce veľká, ale ešte detská láska a vtedy som si ešte myslela, že je to koniec sveta. Keby som vtedy aspoň trochu tušila, aké veľké šťastie ma v živote ešte len čaká, netrápila by som sa kvôli tomu takú dlhú dobu. A najmä kvôli niekomu, kto si to nezaslúžil. 


Prišiel do môjho života celkom nenápadne a spôsobom, aký by mi nikto neveril. Šťuchol ma na Facebooku. Ako sa to celé stalo a čo všetko tomu predchádzalo, si môžete prečítať v tomto článku. Som si istá, že keby mi niekto vtedy povie, že z toho môže vzniknúť niečo viac, dokonca niečo také silné, neverila by som mu a pravdepodobne by som sa na tom iba smiala.


Dnes je však všetko inak. A keby som vedela, že naša láska bude taká silná a že sa dá niekoho tak veľmi milovať, pravdepodobne by som sa toho aj zľakla. Viete, náš vzťah nebol vždy iba ružový, ako sa to možno zdá. Prešli sme si mnohými búrkami. A práve tie nás spojili. Aj keď sa stalo mnoho vecí, ktoré by som najradšej vrátila späť a padli aj slová, ktoré by som chcela vrátiť, vďaka tomu všetkému sme tam, kde sme. 


Nie je ľahké zvládať vzťah na diaľku. Teda, určite nie v našom veku, popri škole, jeho práci a záujmoch dvoch mladých ľudí, ktoré sú nie vždy rovnaké. Trávime však spolu každý víkend a prázdniny a vlastne všetok voľný čas, ktorý sa dá. Obetovala som kvôli tomu mnoho (a on takisto) a nič neľutujem a spravila by som to tak aj druhý krát. Aj keď sme sa možno práve vtedy pohádali. Pretože každá sekunda s ním mi je vzácna. 

Možno sa pýtate, ako sa dá zvládnuť taký vzťah na diaľku. Zo začiatku to bolo veľmi ťažké a časom sme na sebe začali nachádzať aj veci, ktoré nám vadili a aj nám niekedy ubližovali. Všetko to bolo najmä o kompromisoch, ktorých základ sa nachádzal v tom, čo je nám prednejšie. Bolo veľa hádok, veľa sĺz. Avšak vždy bolo silnejšie to, že chceme byť spolu, preto sme si vo veľa veciach ustúpili a snažíme sa všetko robiť najmä tak, aby sme si navzájom neubližovali a nerobili si napriek. 


Hlavnou vecou v našom vzťahu vždy bolo, že mi bol vždy veľkou oporou. Kedykoľvek som hocičo potrebovala. Pomôcť, poradiť, vyrozprávať sa, vždy tu pre mňa bol. A takisto aj ja pre neho. V jeho náručí som sa vždy vedela skryť pred celým svetom. A presne to náručie ma vedelo jediné vždy upokojiť. Takisto ma vždy vedel podporiť a doslova ma ťahal zo dna, keď som už nevládala alebo sa vzdávala.


Samozrejme, že za ten čas, čo ho poznám, sa aj zmenil. Ľudia sa skrátka vždy menia. Z vysmiateho dobrosrdečného "šaleného" chlapca vyrástol vždy usmiaty silný zodpovedný miestami drzý a so šibalskými úmyslami, ale najmä pri mne vždy ochranársky a milujúci muž. Muž, ktorý sa za mňa nehanbí, ale naopak ma s hrdosťou a s istotou vedie po svojom boku. Ktorý by pre mňa zniesol aj modré z neba. A ja naopak pre neho.


Zamilovala som sa do neho ako malé bláznivé dievčatko. Aj keď som vlastne ešte ani presne nevedela, čo od života očakávam. Pri ňom som sa však za celý môj doterajší život zmenila najviac. A aj sa stále mením. Dospievam. To, aká som bola pred tým, rozlietaná, s hlavou v oblakoch, mysliac si, že svet je len o zábavách a podobných veciach, som dospela v (myslím, že už) mladú ženu.

Mladú ženu, ktorá miluje svojho muža silnou a ozajstnou láskou. Ktorá je rozhodnutá starať sa o neho, podporovať ho, podržať, občas aj popchnúť či nasmerovať. Byť mu najlepšou priateľkou aj milenkou. A jedného dňa aj dobrou ženou. To, ako som pri ňom dozrela a zmenila sa by neveril nikto. Snažím sa rozvíjať najmä tú svoju dobrú stránku, zameriavať sa a venovať sa tomu, čo ma baví (a jemu samozrejme) a postupne si aj uvedomovať, čo či kto je v mojom živote naozaj podstatný.



Do budúcna máme veľké plány. Nechcem ich tu všetky ešte spomenúť, keďže ich nechcem zakríknuť. Čo je isté, je fakt, že o rok sa sťahujem do Košíc. A začíname budovať našu spoločnú budúcnosť. A ešte viac posilňovať náš vzťah. Lebo to je podľa mňa vo vzťahu najdôležitejšie. Rozumieť si, mať spoločné koníčky, venovať sa spolu niečomu. Rozvíjať vzťah. Byť nie len partnermi, ale aj najlepšími priateľmi, ktorí si pomáhajú a podporujú sa. My sme na to našťastie prišli. A verím, že táto rada určite pomôže aj Vám.


Nie len že sa snažíme venovať spoločným aktivitám, ale aj si tvoríme spomienky. Veľa spomienok. Či už tie, ktoré nám navždy ostanú v pamäti, ale najmä tie hmotné. Máme vytlačené niektoré naše obľúbené fotky, ktoré visia v našich izbách, takisto sme si v Prahe dali nakresliť nádhernú karikatúru.

Ja osobne mám veľmi rada aj rôzne couple oblečenia alebo keď skrátka páry chodia spolu zladené. V tomto článku ste si už mohli všimnúť rovnaké tričká a po roku som sa rozhodla rozšíriť naše couple veci a vybrala som pre nás nádherné tričká s nápismi Mr a Mrs s Minnie a Mickey uškami, ktoré sú neuveriteľne roztomilé. A rozhodla som aj pre krásne vínové couple mikiny, ktoré sú naše asi najobľúbenejšie a nosili sme ich takmer stále. 


Viem, že veľa ľudí toto couple oblečenie odsudzuje, príde im detinské, precukrované, gýčové,.. Mne sa to veľmi páči a takisto sa mi páčia fotky či už z dovoleniek, výletov alebo len tak z domova v týchto veciach. Prečo sa nepochváliť aj takýmto spôsobom, že sme spolu šťastní a že ja som jeho a on je môj?

Obdobie "srdiečkových okuliarov" sme si už prešli. Stojíme pevne na zemi, vnímame realitu takú, aká je a náš vzťah už vnímame inak. Dospelejšie. A ja som hrdá, šťastná aj pyšná zároveň, že ma stretlo v živote také šťastie. Šťastie menom Vyko.



You Might Also Like

10 komentárov

  1. Krásne a rozsihle napísané :) cítiť z toho naozajstnú lásku.. Držím palce nech sa máte aj naďalej minimálne takto radi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto si nádherne napísala! :) keď si to tvoj priateľ prečíta, tak bude určite veľmi šťastný :) držte sa,nech ste aj naďalej takí spokojní :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásny článok, Saši ♥ Ste spolu rozkošní a ja vám z celého srdca prajem desiatky spoločných rokov a desaťtisíce krásnych chvíľ :)*

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujeme dievčence veľmi pekne ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásně naspané, opravdu! :) Mám ve svém životě podobné štěstí a vztah s ním mi přijde velmi podobný tomu Tvému. :)

    www.lifestylebirdie.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sajka krasne napisane ❤️ prajem nak to vydrzi minimalne navzdy

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásne napísané, ste spolu zlatí, a verím, že vám to ešte dlho vydrží :). To so vzťahom na diaľku veľmi dobre poznám, najmä zo začiatku je to ťažšie, ale dá sa zvyknúť, a dvaja sú si po odlúčení vzácnejší. Ale o tom by som mohla písať ešte veľmi dlho, každopádne, podľa mňa aj vzťahy na diaľku majú svoje čaro a sú realizovateľné :) A tie zladené mikiny sú úžasné !! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Držím vám obom palce. Vzťah na diaľku je určite komplikovanejší ako ten "normálny" avšak ak sa na sebe pracuje, tak to ide. Vo vzťahu sú dôležité kompromisy a tolerancia z oboch strán. Prídu aj búrlivé a ťažké obdobia, avšak práve tie prevetrajú silu vašej lásky. A ja vám prajem, aby vydržala všetky nápory, a po každom ostala len silnejšia a pevnejšia.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Strašně moc hezky napsané :) a souhlasím, vždycky ten pravý přijde v dobu, kdy to vůbec nečekáme :) ps: krásné fotky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nádherný článek! :) A ještě krásnější pár na fotkách!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla