Praha

novembra 30, 2016


Pokiaľ ma už nejaký ten piatok sledujete a máte moje články prečítané, tak určite viete, že jeden môj veľký sen bol navštíviť Prahu. Aj keď dá sa povedať, že je to odtiaľto na skok (5 hodín cesty vlakom), nemala som nejako možnosť ju navštíviť. Až mi môj malý-veľký sen splnil môj milovaný priateľ a k nášmu druhému výročiu som dostala ako darček 3-dňový pobyt v Prahe. Ani si neviete predstaviť moje nadšenie, keď som tam išla. Vlakom som sa odviezla do Ružomberku, kde som prestúpila na RegioJet, v ktorom môj priateľ už čakal na mňa a čakala nás 6 hodinová cesta do Prahy. Mimochodom, tí, ktorí cestujete Regiom určite viete, o ako moc je takáto cesta komfortnejšia a ten tvarohový koláč.. Mňanka!


Keď sme pricestovali do Prahy, ešte stále som nevedela, kde presne sme ubytovaní, keďže môj priateľ to predo mnou celý čas tajil, že je to prekvapenie. Tak sme z vlaku na Hlavnej stanici prestúpili na metro a odviezli sa niekoľko zastávok na stanicu, ktorá bola v blízkosti nášho ubytovania. Keď sme tam dorazili, zistila som, že môj priateľ nám zobral romantický pobyt so súkromným welnesom, šampanským a ovocím na izbe, s jednými raňajkami do postele a s izbou vyzdobenou lupeňmi ruží. Ja to skrátka stále hovorím, že ten môj je najlepší na svete!

Z tej postele a uterákových labutiek som bola asi najviac unesená!




 
Keď sme sa zložili a ja som sa do sýta nabažila tých lupeňov a toho všetkého, rozhodli sme sa, že pôjdeme do OC Chodov, kde som si chcela kúpiť nejakú kozmetiku a kde sme sa chceli aj navečerať. Vybrali sme si jednu thajskú reštauráciu, ktoré bola pri rýchlom občerstvení a až sa nám slinky zbiehali, keď sme videli to jedlo. Opak bol však pravdou. Namiesto chuťového orgazmu sme zažili mierny gastronomický šok. Chutilo to strašne. Fakt. Už nikdy viac. McDonald to istí. 

Potom sme už iba pobehali nejaké obchody, ja som si bola kúpiť masky a iné somarinky v Sephore a ešte asi pol hodinu sme strávili v Mac, lebo som si nevedela vybrať ten správny odtieň. Ach tie ženské problémy, že?:D Našťastie, predavačka bola strašne zlatá a ochotne mi pomáhala s výberom rúžu a s čistým svedomím môžem zhodnotiť, že som si vybrala ten pravý. Aj keď tie rúže sú závslosť a už si chystám kúpiť pod stromček ďalšie dva.:'D

Na druhý deň sme išli naraňajkovať a na celý deň sme odišli do centra. Vystúpili sme pri Národnom múzeu a pokračovali dlhou ulicou (žeby Václavák?). Úprimne, nevedela som, kam sa mám pozerať skôr.:D V tomto prípade by sa mi zišlo mať aspoň dvadsať párov očí. Ako isto viete, som obrovský milovník krásnych budov a všeobecne architektúry a Praha je pre toto raj. Jediné, čo ma veľmi mrzí je, že som na vlastné oči nevidela tancujúci dom. Snáď nabudúce!

Ranné chystačky, selfiečka a tak. "Veď som v Prahe, nech som pekná."






Ako sme sa tak prechádzali a ako som sa ja vzrušovala nad obchodom Michael Kors sme narazili na "raj v Prahe". Tie z Vás, ktoré z Prahy ste alebo chodíte do Prahy častejšie o tomto kúsku raja isto viete. Ja som na to ani nepomyslela, aj keď som o tomto hračkárstve počula a kamarátka ho už aj navštívila. Avšak určite Vás neprekvapím, že sme tam s priateľom strávili asi hodinu. A samozrejme, nezabudla som sa neustále sťažovať, ako by som zase chcela byť malá.:D


Konečne som našla svojho mopslíka.♥



S mojim vysnívaným macíkom a môj zničený pohľad, že ho musím opustiť. 



Môj priateľ vo svojom svete. 

No a tu som s ním tak sedela asi 15 minút.:D


A tu som zase ja vo svojom.:D







Starbucks musí byť! Tento krát som moje milované tekvicové latte zradila a ochutnali sme perníkové. Avšak to tekvicové to netromflo ani z ďaleka!







K tomuto by som chcela iba povedať, že keď sme prichádzali na tento most a ja som videl hrad a to všetko, až sa mi tisli do očí slzy dojatia a v tom momente som bola neuveriteľne šťastná.♥


Selfie musí byť!




Vždy sa mi strašne páčili karikatúry a túžila som po vlastnej a keď sme na moste zbadali tohto nadaného pouličného karikaturistu, neváhali sme! Dokonca nám dal aj zľavu 100 korún!:D Ale proste nie je nádherná?!

Ja a tie moje milované uličky a roztomilé kaviarničky.♥

Keďže sme mali dosť voľného času, rozhodli sme sa navštíviť múzeum s voskovými figurínami, Grevín. Ten deň sme mali naozaj asi šťastie v nešťastí, keďže ja som pri sebe nemala ISIC a priateľ už nie je na škole ale milý predavač nám aj tak dal študentský vstup. Juhuu!
















Toto je moja najobľúbenejšia fotka!!:D




Na záver sme si dopriali už iba trdelník zvnútra namazaný Nutellou, plnený pistáciovou zmrzlinou a na vrchu s karamelom. Aj keď bola celkom zima, nemohla som odolať a bola to mňamka! Po príchode na hotel sme si dopriali už iba hodinu a pól súkromný welness s výrivkou a saunou.♥


A nakoniec, posledné ráno aj perfektné raňajky do postele. Takéto niečo by som si nechala aj každé ráno, hlavne s tým mojim chlapom.♥


Čo sa týka môjho dojmu z Prahy, rozhodne ma toto mesto nesklamalo a teším sa na moju ďalšiu návštevu tohto mesta, keďže je tam toho ešte veľmi veľa, čo by som chcela vidieť a takisto aj veľa krásnych miest pripravených na objavenie. Síce sa sem vrátim najbližšie asi až v lete, keďže s priateľom plánujeme nejaký dlhší pobyt v tomto meste ale o to viacej sa teším!

A čo vy, už ste Prahu navštívili? Aké vo Vás zanechala pocity?




            FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

31 komentárov

  1. Prahu navštevujem každý rok, aj viackrát keď sa dá, milujem ju!! máte krásne fotky :) vidieť že ste si to užili :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ti závidím, tiež by som ju rada navštevovala častejšie:) ďakujem pekne!:)

      Odstrániť
  2. Prvně musím říct... Vy jste spolu tak hezcí! <3 Ani jednoho sice neznám, ale na fotkách působíte mile a jako super pár :)

    V Praze jsem párkrát byla (ještě aby ne, že? :D) a ano, Praha je architektonicky krásná, ty uličky jsou kouzelné. Ale osobně mi je bližší Brno. Přece jen ta mentalita je jiná a atmosféra města naprosto odlišná. Ale to je něco, co se těžko popíše. :)

    Fotky jsou krásné, hlavně se mi líbí ta karikatura, taky jsem vždy nějakou chtěla, ale bylo mi líto za ni dát tolik peněz, kolik většinou na Karláku chtějí. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, ďakujeme krásne!♥ Brno som ešte nenavštívila ale aj tam by som sa rada pozrela:) Mne to bolo najprv tiež veľa ale máme aspoň nádhernú pamiatku na našu prvú návštevu:)

      Odstrániť
  3. Už som tam bola, je to krásne mesto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jééj vyzerá že ste si to užili :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak to je krásný dárek, vypadá to, že jste si výlet užili naplno, tak to má být :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Praha je neskutočná, krásne fotky ♥
    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super fotky, mali ste naozaj krasny vylet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Prekrásne fotografie, výlet musel vyť úžasný. Ja Prahu milujem, a rada sa tam vždy vraciam. A tá čelenka s rožkami - perfektna ! :D
    BeautyByLenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne, to teda bol:) Ja sa tam už veľmi teším!:) a ďakujem!

      Odstrániť
  9. To je moc hezké, jak jsi z toho nadšena ! :) já Prahu nemusím, ale je moc mile o tom číst jak je z ni někdo nadšený. Jinak ten romanticky pobyt závidím!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To musel byť úžasný darček! Určite ste si to perfektne spolu užili :)
    Do toho hračkárstva by som hneď išla a asi by som tam tiež strávila veeeľa času. Je fajn občas sa zasa stať dieťaťom (ako pri návšteve Disneylandu, och♥).
    V Prahe som bola ako malá už veľakrát a dúfam, že sa tam v lete po dlhom čase znova pozriem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bol a užili veľmi:) Hračkárstvo bolo naozaj úžasné, určite ho navštív, keď budeš ma možnosť:)

      Odstrániť
  11. Praha je nádherné mesto, ale mne osobne viac učarovala Budapešť. Ako vidím poriadne si si to užila a tie raňajky do postele by som aj ja brala každý deň. :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som Budapešť navštívila iba raz ale to som nemala možnosť si ju veľmi obzrieť, tak dúfam, že sa mi naskytne možnosť:)

      Odstrániť
  13. To je sladkyyyy! A Prahu mám ráda a nejraději, tak na přelomu jara a léta! <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že ju navštívim aj v takom období!:)

      Odstrániť
  14. Já sice v Praze nebydlím, ale studuju tam, takže jsem tam každý den. Takže si toho už ani nevšímám. Ten Václavák, Vltava, Pražský hrad atd. už je jen takové každodenní pozadí. Ale myslím, že dnes po tomhle článku se na to alespoň chvíli budu dívat jinýma (více otevřenýma) očima :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. A ja Prahu milujem. Predtým som tam chodievala každým rokom, odkedy mám malého sme ešte neboli na návšteve, no určite skôr či neskôr toto krásne miesto navštívime. Ja obvykle končím v tých obrovských kníhkupectvách (choroba z povolania), a samozrejme v múzeách. Tie voskové figuríny sme si užili i voskové múzeum tortúry, i keď to bolo trochu masakrálnejšie. V Prahe vždy je čo vidieť, a užiť si to na plný plyn.
    Super ste si to užili a krásne fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. wow! krásné fotky! Prahu mám moc ráda. Mopsík je taky můj neoblíbenější :D. Jinak vám to na fotkách moc sluší. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Anonymný31/5/23 17:03

    Parádní fotky! Vždy než někam jedu, tak si prohlížím blogy s daným místem a po prolítnutí tvého článku se do Prahy těším ještě více! Máme v plánu projít památky jako Karlův most, večer do divadla a samozřejmě na nějakou fajnovou večeři.

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla