Ako som si zamilovala prírodné produkty na zuby

novembra 22, 2017

Asi dva články dozadu som Vám písala o tom, ako som niektoré produkty v mojej každodennej rutine a celkovo v starostlivosti o seba, vymenila za prírodné. A dnes tomu nebude inak. Opäť Vám prezradím, aké prírodné produkty som si obľúbila a čo ma na nich tak zaujalo. 

Dnes sa zameriam na konkrétnu časť v mojej rutine, ktorej som zatiaľ na blogu nevenovala veľkú pozornosť (a mala by som!!) a to je starostlivosť a o ústnu dutinu. O svoje zuby by sme sa mali starať naozaj príkladne a ešte príkladnejšie najmä tie z nás, ktoré s nimi majú o niečo viac problémov.

Keďže mám svoje zuby veľmi natesnané, nie len, že nie sú rovné, ale takisto sa mi veľmi často tvorili kazy. Keďže sú moje medzi zubné priestory uzučké, s kefkou sa tam veľmi nedostanem a problém je na svete. Ale keďže ich chcem mať čo najkrajšie, najbelšie a vrámci možností aj čo najzdravšie, snažím sa o ne starať čo najpoctivejšie. 

Umývanie zubov dva-krát denne by mala byť pre nás samozrejmosť, no úplne ideálne by bolo umývať si ich po každom jedle. Keďže na to veľa možností ani času nemám, zuby si umývam ráno, keď prídem zo školy a večer pred spaním. Pokiaľ idem večer do mesta, samozrejme si ich ešte pred odchodom takisto umyjem. 


Asi približne dva mesiace dozadu som vo svojej starostlivosti o zuby vymenila dve základné veci. A to zubnú pastu a kefku. Tvoria taký pomyslený základ celej starostlivosti o ústnu dutinu a aj keď sa Vám to možno veľmi nezdá, je veľmi dôležité, pre akú zubnú kefku a pastu sa rozhodnete. 

Ja som veľmi dlhú dobu používala obyčajnú zubnú kefku, ktorú kúpite hocikde v drogérií a aj keď som si to možno neuvedomovala, nebola najvhodnejším výberom. Kefka bola pre moje zuby nie len príliš mäkká, ale aj materiálovo nekvalitná a nedokázala sa dostať tam, kam som potrebovala. Takisto sa veľmi rýchlo opotrebovala. Zubná pasta veľmi neprospievala mojim zubom kvôli rôznym obsiahnutým látkam, ktoré pôsobili nepriateľsky na sklovinu a celkovo na prostredie v mojich ústach. 


Zubnú pastu som vymenila za produkt z môjho milovaného Lushu. Ide o prášok na zuby, ktorý funguje tak, že si kefku jemne navlhčím vodou, ponorím ju do prášku a už len drhnem. Najprv som si na tú zvláštnu konzistenciu nevedela veľmi zvyknúť a zopár krát sa mi stalo, že som prášok nosom rozfúkala po celom umývadle, ale nakoniec som si túto alternatívu veľmi obľúbila. 

Vybrala som si kombináciu mäty a wasabi, ktorej som sa najprv trochu bála, keďže nie som veľmi na pálivé veci, ale nakoniec som zistila, že som si nemohla vybrať lepšie. Wasabi je tam cítiť naozaj len okrajovo, skôr vo vôni je jemný podtón tejto arómy. Po vyčistení mám v ústach svieži pocit, ale nie taký ostrý, ako sme zvyknutí pri klasických zubných pastách, ale úplne prirodzený.  


V rámci spolupráce sa ku mne dostala aj táto Mobake motivačná kefka, ktorá je vyrobená zo 100% Moso bambusu a je vegánska. Bambus je pestovaný udržovateľným spôsobom a preto sa vôbec nemusíte báť, že by bolo územie pandy nejako ohrozené. Takisto škatuľka kefky je vyrobená z recyklovaného papieru. Veľmi starostlivo sú vyberané aj štetinky, ktoré okrem toho, že sú vyrobené z vysoko kvalitného materiálu, majú aj bieliaci efekt

Aj keď nie som vegánka ani vegetariánka, snažím sa chrániť našu prírodu a myšlienka tejto kefky ma veľmi oslovila a zaujala. Nie len že je 100% prírodná, ale jej kúpou ušetríš prírode takmer 500 rokov. Približne takú dobu totiž trvá, kým sa rozloží bežná umelá kefka. A to je neuveriteľne dlhá doba!

Ďalej, čo ma na tejto kefke zaujalo, je (pochopiteľne) dizajn. Vzory sú inšpirované zo Slovenska a Moravy, preto na svojej kefke môžete mať aj nádych svojej kultúry. Konkrétne na mojej je čičmanský vzor, ktorý milujem, ale vy si môžete vybrať ten svoj z dostupných druhov. 


Na svoju kefku si môžete dokonca vybrať jeden z citátov, ktoré sú na výber, prípadne si vymyslieť svoj vlastný. Ja som sa rozhodla pre tématický, keďže podľa mňa (a nie len podľa mňa!) je úsmev na ženách najkrajší. Ďalej máte na výber zo štyroch typov písma. Takisto je to podľa mňa perfektný a originálny nápad na vianočný darček pre maminu či kamarátku!


S kefkou mi prišlo aj toto krásne cestovateľské púzdro na ňu, ktoré je opäť vyrobené zo 100% bambusu. Keďže často cestujem, veľmi som sa mu potešila. Svoje som už dávno niekde stratila a toto určite veľmi dobre využijem. Navyše je nie len praktické, ale aj ekologické a 100% rozložiteľné!



Keď už sa tak snažím súžiť s prírodou a využívam bambusové produkty, do balíčka mi pribalili aj tieto bambusové slamky, o ktorých som si na prvý pohľad myslela, že ide o čínske paličky. Mojej ústnej flóre je zrejme jedno či používam plastové slamky alebo bambusové, no príroda sa určite veľmi poteší! Priložená bola aj kefka, ktorou si ich po každom použití dôkladne vyčistím, aby mi vydržali čo najviac.




Čo Vy a prírodné produkty? Používate bambusovú alebo inú prírodnú kefku? Zaujal Vás spomínaný prášok na zuby alebo ste skôr verné klasickým zubným pastám? Dajte mi vedieť!





FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Je to naozaj veľmi krásne a hlavne super!

    Ann´s Life

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som tiež presedlala na zubnú pastu v prášku, čo som sa u seba naopak divila, táto aplikácia mi nerobila žiaden problém, len som si zjavne nevybrala úplne vhodnú príchuť, pretože je sladká ako jahoda a prišla som na to, že mám radšej predsa len niečo sviežejšie. No už budem vedieť akú príchuť zvoliť nabudúce :)

    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tá jahodová vyzerala aj voňala úžasne, ale nevybrala som si ju presne preto, že po umytí zubov potrebujem mať v ústach sviežu chuť a nie sladkú:)

      Odstrániť
  3. Já teď používám přírodní pastu na zuby, což je můj první přírodní produkt co se týče zubů :) ale dřevěný kartáček si chci také pořídit.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já teda používám klasiku, ale hodně mě tyhle přírodní věci zajímají. Chystám se v první řadě na ty Siwak kartáčky, těm nějak nemůžu odolat je nevyzkoušet :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jeeej, tak o tomto som ešte nepočula, najmä nie o tom prášku, ale znie to super. Ja som na zubnú hygienu dlho kašlala a teraz sa mi to samozrejme vypomstilo, ale snažím si dávať si odvtedy väčší pozor. Možno by som vyskúšala aj takéto niečo, ale najprv asi skôr tak pokusne

    Nasklee - www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já nic taakového jeste nezkoušela, ale vůbec nejsem proti. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Najviac ma zaujala asi tá kefka :) Podobnú drevenú som videla aj v DMke, prášok však vyzerá taktiež zaujímavo

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono tie kefky nájdeš takmer hocikde, len treba pozerať z čoho sú:) a konkrétne táto je skvelá aj ako darček:)

      Odstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla