Prírodná kozmetika Naturally thinking

októbra 16, 2018

Krásny deň, dievčatá! Verím, že si užívate babie leto minimálne tak veľmi, ako ja. Ja som z neho nadšená a až mi srdce skáče od radosti, keď vidím okolitú prírodu, ktorá hýri jesennými farbami. Červená, oranžová, žltá, hnedá, sem-tam do toho záblesk zelenej. Do toho príjemných dvadsať stupňov, teplé slnečné lúče, už len voľno od školy mi chýba. 

Ale aby sa to nezvrtlo na depresívnu nôtu o tom, ako mi začínajú na výške prvé písomky, prejdem rovno na to najhlavnejšie, kvôli čomu ste si asi tento článok rozklikli. Aby ste sa niečo dozvedeli o (pre mňa) novej značke prírodnej kozmetiky na slovenskom trhu. Ide o značku Naturally thinking, o ktorej som (aspoň ja osobne) počula prvý krát. Túto značku objavíte na e-shope Natureal.sk, kde nájdete veľké množstvo prírodnej kozmetiky. 

O značke som si aj niečo málo zistila. V prvom rade chcem vyzdvihnúť to, že okrem toho, že ide o prírodnú kozmetiku, je takisto aj vegánska, netestuje na zvieratách a neobsahuje parabény, živočíšne tuky či vosky, ani umelé vône. V ich portfóliu nájdete okrem pleťovej, telovej a vlakovej kozmetiky aj produkty určené na aromaterapiu. Používajú tie najkvalitnejšie prírodné rastliny a výťažky z nich, ktoré sami pestujú na svojich poliach. Samozrejme, ekologické poľnohospodárstvo  im nie je cudzie. Ich produkty sú nie len prírodné, ale aj vyrábané v súlade s ňou. Celkovo sa mi veľmi páči ich filozofia a to, ako myslia aj na prírodu a nie len na zisky z predaja. 


Na e-shope Natureal.sk nájdete naozaj veľmi veľmi širokú ponuku produktov tejto značky, ktoré vás určite zaujmú už na prvý pohľad. Produkty sú možno v celkom jednoduchých baleniach, no žiaria nádhernými farbami, ktoré vám udrú do očí. Ja osobne som mala veľký problém zvoliť si produkty, ktoré by som chcela otestovať. Nakoniec som si vybrala grapefruitový toner, rozmarínovú vodu a masku na pleť. 

Zmatňujúca pleťová maska

Keďže som obrovský maniak na rôzne pleťové masky a testujem ich asi najradšej zo všetkého, niet divu, že som si ako prvý produkt vybrala práve masku. Konkrétne táto zmatňujúca maska, ktorá je určená predovšetkým pre mastnejšiu pleť, ma zaujala už na prvý pohľad a to ako aj dizajnom, aj účinkami.  Sľúbené účinky sú: kontrola hladiny mazu a dodanie toho potrebného najmä vďaka zelenému čaju a osviežujúcemu bergamotu, ktoré obsahuje. 

Hneď po otvorení ma zaujala jej veľmi zvláštna, povedala by som, že až želatínová konzistencia, ktorá sa však veľmi dobre rozotiera a na pleti zanecháva jemnú vrstvu, ktorá však nezatvrdne, ako zvyknú niektoré iné masky, ale skôr tak "zgumovatie".  Ale aj napriek tomu ide veľmi jednoducho dolu. Ďalšie, čo ma zaujalo, je prenikavá a svieža vôňa, ktorú vdychujem aj teraz popri písaniu tohoto článku. 

Masku som používala pravidelne dva-krát týždenne po dobu troch týždňoch a na mojej pleti sú naozaj viditeľné zmeny. Pleť sa mi už takmer vôbec nemastí (moja pleť je normálna až mastnejšia) a takisto sa mi znížila tvorba vyrážok. 


Rozmarínová voda 

Ďalší produkt, ktorý ma zaujal, bola rozmarínová voda. Pred tým, ako som sa pre ňu rozhodla, som trochu surfovala na internete a veľmi ma zaujali jej účinky. Stimuluje vlasovú pokožku, čím podporuje rast vlasov, napomáha odstraňovať nečistoty z pokožky, tonizuje, revitalizuje, pomáha vyrovnať sekréciu kožného mazu, ale aj napr. pôsobí proti lupinám. 

Ja som otestovala najmä na pokožke hlavy, kde sa mi veľmi overili jej účinky. Ako určite viete, 90% mojej starostlivosti o vlasy, je zložená z prírodných produktov. Už len vďaka tomu mám vlasy omnoho zdravšie, ako pred tým. A rozmarínová voda mi v tom len a len dopomohla. Aj keď som nikdy nemala problém s lupinami, od kedy som začala používať peeling na vlasy, sem-tam sa tento problém vyskytol u mňa. Nič s čím by si rozmarínová voda neporadila. Preto ak vás trápia lupiny (len v menšom množstve, s veľkým množstvom lupín nemám skúsenosť), určite vyskúšajte túto vodičku. Stačí naniesť malé množstvo na vlhké vlasy, vmasírovať do pokožky, nechať pôsobiť 10 minúť, opláchnuť a ďalej umyť vlasy tak, ako zvyknete. 

Ďalej som si takisto všimla, že moja vlasová pokožka je zdravšia a vidím rozdiel aj v raste vlasov. Takisto si ho veľmi rada zvyknem zmiešať s mojim aloe vera sprejom a použiť ako toner na pleť. Minimálne raz za čas je to pre moju pleť veľmi príjemná zmena. 


Grapefruitový toner

Tretí a posledný produkt, ktorý som si vybrala na testovanie, je grapefruitový toner. Toto leto som objavila čaro osviežujúcich sprejov na pleť a mám ich momentálne hneď niekoľko. Ako správnu zvedavú blogerku ma ihneď oslovil tento toner obsahujúci grapefruit, ktorý je dobre známy svojimi blahodarnými účinkami na mastnú pleť. 

Grapefruit pôsobí na pleť osviežujúco, sťahuje póry a dodáva jej šťavu. Úplne som milovala tento produkt v lete, kedy si idem okrem kokosovej aj citrusové vône a grep patrí medzi moje obľúbené. Stačí zopár strekov a moja pleť dostala ihneď vytúžené osvieženie! Jediné, čo by som možno vytkla, je trochu ostrejší rozprašovač, ktorého sa vždy zľaknem, ale to je iba o zvyku. 


Zaujímalo by ma či ste sa už stretli s touto značkou kozmetiky. Ako som vám už spomínala, pre mňa je toto úplne prvé stretnutie s ňou, no už teraz mám vyhliadnutých niekoľko ďalších produktov, ktoré by som rada vyskúšala. A čo vy, zaujal vás niektorí z vyššie spomenutých produktov?




FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Docela zajímavá kosmetika, kosmetiku vůbec neznám :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku poznám a sama mám od nej vyhliadnutých niekoľko produktov :) Z tých tvojich ma najviac zaujala práve pleťová maska, určite sa na ňu mrknem

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Produkty ani značku vůbec neznám. Každopádně maska a toner se mi líbí hodně :) i co se týká obalů to vypadá moc pěkně :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Najviac ma zaujala tá maska ale aj ostatné vyzerajú dobre.

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tuhle značku vůbec neznám, ale moc se mi líbí. Kor když je přírodní. Jsem ráda, že jsem poznala další pro mě doposud neznámou přírodní kosmetiku :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla