Moja starostlivosť o vlasy

mája 14, 2017

Zima a mesiace, kedy ešte doznieva, je obdobie, ktoré je pre naše vlasy najviac namáhajúcim. Nosenie hrubých zimných čiapok, mrazy a veľa iných faktorov v našom okolí im dáva zabrať. Preto aj starostlivosť o vlasy musí byť (alebo by aspoň mala) v týchto mesiacoch zvýšená. 

No na vlasy netreba zabúdať ani teraz. Aj keď sa počasie vonku konečne umúdrilo a začína byť krásne teplo (keďže posledné mesiace som z neho bola úplne mimo), o našu korunu krásy sa treba poctivo starať a rozmaznávať ju. V dnešnom článku Vám ukážem to, ako sa o moje vlasy starám ja. 

Keďže si ich už cca 3 roky farbím z tmavo-hnedej na blond, mám ich naozaj veľmi namáhané. Takisto stres zo školy a iné faktory im veľmi na kráse nepridávajú, práve naopak. A aby toho nebolo málo, pred pol rokom mi začali viacej padať, z čoho by bolo miestami až do plaču. 

Nie vždy som sa o moje vlasy nejak príkladne starala. Každé dva dni som si ich umyla so šampónom a bolo. Žiadne kondicionéry, žiadne masky či ochrana pred teplom. Aj keď moja starostlivosť o ne teraz tiež nie je úplne najlepšia a nie vždy sa mi darí dodržiavať ju, snažím sa o svoje vlasy starať najviac, ako sa dá. 


Základnými produktami, ktoré v mojej vlasovej starostlivosti môže nájsť sú tieto: fialový šampón, kondicionér na farbené vlasy, maska na poškodené vlasy, olej na končeky, ochranný sprej proti tepelnému poškodeniu a moja záchrana, suchý šampón.

Fialový šampón mám už od jesene (písala som Vám o ňom v tomto článku) a začala som ho požívať najmä preto, že je určený pre blondíny a z vlasov vyťahuje nažltlé odtiene. Aj keď ešte stále som neprišla na to, ako to spraviť tak, aby som po jeho použití mala jednotnú farbu a nie sem-tam biele či fialové pramene.:D

Kondicionér mám od Avonu a je určený na farbené vlasy. Z tejto rady som už mala viacej produktov a som s ňou veľmi spokojná a inak to nie je ani s týmto kondicionárom. Chráni a oživuje farbu vlasov a predlžuje jej trvácnosť.

Maska na vlasy je najlepšia, akú som kedy mala. Toto obrovské litrové balenie mám už rok, používame ho aj s mamou pravidelne a štvrtina tam stále je! Viac si o nej môžete prečítať v tomto článku. Používam ju raz do týždňa a vo vlasoch ju nechávam pôsobiť 20-30 min. Och a tá úžasná sladučká vôňa!

Olej na končeky mám od Wella a je to takisto môj veľký objav a favorit! Obsahuje argánový, jojobový a madľový olej a naozaj viditeľne chráni končeky pred rozštiepením. Ale samozrejme, že si pred používaním musíte dať už tie zničené odstrihnúť.:)

Ochranný sprej je od Balea a takisto ho používam už nejaký ten rok. Je za veľmi dobrú cenu, Vaše vlasy spoľahlivo ochráni pred tepelným poškodením a navyše nádherne vonia.

Suchým šampónom som podľahla vtedy, od kedy mám tento od Batiste. Je mojou záchranou, keď už mám trochu mastné vlasy a nestíham si ich zmyť, nijak ich nezaťaží, pôsobí maximálne prirodzene a opäť, krásne vonia.






Produkty, ktoré patria medzi moje druhé najpoužívanejšie sú tieto štyri. 

O maske na suché a lámavé vlasy som Vám písala v tomto článku a aj keď sa tej mojej obľúbenej od Sleek, o ktorej som Vám písala vyššie, nevyrovná, som s ňou celkovo spokojná. Mala by najmä predlžovať účinky brazílskeho keratínu, ale aj ošetrovať poškodené vlasy.

Kondicionér Puring mám z jedného obchodu, kde predávajú produtky pre kaderníctva a určený pre farbené a namáhané vlasy. Kvalitovo je výborný a má veľmi zaujímavú vôňu, ktorá by sa dala prirovnať k mentolu. 

Masku s argánovým olejom mám z Avonu. Vlasy krásne hydratuje a po vysušení sú veľmi príjemné na dotyk. 

No a šampónom od L'Oreal som verná už veľmi veľmi dlho. Konkrétne tento je pre poškodené vlasy, no neustále ich striedam. 


Ak si na to spomeniem, ešte na mokré končeky si pred fénovaním nastriekam olej v spreji od Schwarzkopf. Uľahčuje rozčesávanie vlasov, intenzívne ich ošetruje a znižuje ich lámavosť.

V Tescu som objavila mini lak od L'Oreal, ktorý je perfektný do kabelky a môžem si ho zobrať všade so sebou. Takisto kvalitovo som veľmi spokojná. Vlasy veľmi nelepí, ani nezaťažuje.

Okrem suchého šampónu od Batiste používam aj tento od Balea na blond vlasy . Aj keď kvalitovo sa na Batiste podľa mňa nechytá, celkom ujde. 

Stylingový primer od Schwarzkopf som si kúpila nedávno a je skvelý použiť napr. pred zapletením vrkočov. Po jeho nanesení (a následnom zapletení:D) drobné vlásky z vrkoča neodstávajú a pôsobí uhladene a precízne.

Sprej od Avonu je dodáva vlasov krásny zdravý lesk a navyše aj broskyňovú vôňu.


Toto sú produkty, ktoré sa testovať ešte len chystám.

Dva produkty od Aussiez rady Luscious Long, ktoré sú určené špeciálne pre dlhé vlasy. Ide o šampón a kondicionér. Dostala som ich ešte na Vianoce od bratovej priateľky, ale ešte som sa ku nim nejak nedostala.

Aj tretí produkt od Aussie som dostala od nej a ide o vyhladzujúci sprej s jojobovým olejom z rady Miracle Recharge.

Od Toni&Gui som zatiaľ neskúšala nič, preto som zatiaľ siahla iba po tomto hydratačnom spreji pre lesk vlasov.


Rozhodla som aj pre nejaké výživné doplnky, keďže mám problémy s padaním vlasov a celkovo mám pocit, že mi vôbec nerastú, aj keď moje odrastky naznačujú pravý opak.

Omega 3 kyseliny mastné kyseliny sa snažím prijímať najmä zo stravy vo forme avokáda a sem-tam aj nejakej ryby, ale keďže chcem svoje vlasy upevniť a uzdraviť čo najviac a najmä z vnútra, rozhodla som sa brať Omega 3 mastné kyseliny vo forme kapsulí. Konkrétne tieto mám z Oriflame. Keďže sa ich chystám brať od tohto týždňa v kombinácií s ďalším produktom, o ktorom Vám nižšie napíšem, napadlo mi, či by ste nechceli po mesiaci článok, či to fungovalo. Dajte mi vedieť.:)

O tabletkách Hairburst som počula už veľmi dlho a aj som ich istú dobu na jeseň brala, ale kvôli zdravotným problémom som s tým musela prestať. Teraz by som na ne chcela nabehnúť odznovu a možno v kombinácií práve s Omega 3 budú mať ešte väčšiu účinnosť!


Prejdeme na stylingové produkty, ktoré používam. Mojim verným fénom je tento od Remingtonu, ktorý mi spoľahlivo do chvíľky vlasy vysuší. Je to jeden z tých jednoduchších bez milión nastavení, ale mne maximálne vyhovuje a som s ním spokojná.

Kulmu som kupovala na rýchlo a chcela som nejakú úplne obyčajnú. Konkrétne táto moja je taktiež od Remingtonu z rady Elite Model Look.

Keďže žehličku na vlasy využívame aj s maminou najčastejšie, do tejto sme trochu zainvestovali a kúpili sme si túto od Rowenty. A je úžasná. Je na nej malý displejček, na ktorom si môžete upraviť teplotu, ktorou si budete kulmovať vlasy (aj keď má už takmer každá) a takisto perfektne poslúži pri natáčaní vlasov.


Poslednou kategóriou sú hrebene, teda, v mojom prípade sú to kefy.

Väčšiu ružovú mám takisto z ochodíku s potrebami pre kaderníčky, ktorý som spomínala už vyššie. Je ideálna na rozčesávanie mokrých vlasov.

Menšiu fialovú ani popravde neviem odkiaľ mám. Priniesla ju mamina a ja som si ju tak trochu privlastnila. Je ideálna najmä na rozčesávanie a vlasy dokonca trochu vyžehluje!

Tak a to je všetko z mojej vlasovej starostlivosti a z produktov, ktoré pri nej používam. Aj keď odmlka bola dlhšia, ako som plánovala, potrebovala som sa dať trochu dokopy, keďže ako som Vám spomínala v jednom z posledných článkov, mala som menšiu-väčšiu blogerskú krízu a aj keď nápadov na články mám habadej, to písanie mi nejak nešlo.

Snáď už to je všetko v poriadku a dúfam, že Vy, moje krásne čitateľky, ste na môj blog nezanevreli a budete ma naďalej sledovať aj naďalej!

Mimochodom, mala by som takú menšiu prosbičku. Ak sa Vám môj blog páči, bola by som veľmi veľmi šťastná, ak by ste zdieľali medzi Vašich priateľov či už na Vašich súkromných profiloch alebo kdekoľvek inde, nech sa dostane do povedomia ostatných a aby mali možnosť si ku nemu nájsť cestu noví a noví čitatelia. Ďakujem!♥




               FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Skvelý článok, mne sa zapáčili najmä tie tabletky Hairbrust, vyzerajú zaujímavo :) Niekedy som brala tablety na vlasy z DM, ktoré ich mali vyživiť a posilniť ale zdalo sa mi, že moje vlasy začali enormne vypadávať tak som s tým prestala.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to je moc hezký článek ! Já mám na svoje vlasy pár produktů, snažím se toho používat co nejmíň. Ale poslední dobou mám dost velkej problém najít vhodný šampon. Jinak miluji suché šampony Batiste, Mythic oil od Lóreal a masky Gliss Kur :).
    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wau toto je riadne veľké množstvo produktov. Ja používam šampón a to každý mesiac iný pretože som ešte nenastal nejaký zázrak na moje mastné jemne vlasy bez obejemu. Taktiež mám pár, viacero olejčekov (na tie si potrpím) a raz do týždňa si dávam masku. Keďže si vlasy žehlím mohla by som sa o ne starať trošku viac.. Teraz si ma motivovala. Predsa len vlas sú našou korunou krásy. Neveim si predstaviť nemať ich

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. parádne produkty,ja by som tiež potrebovala tabletky na rast vlasov a posilnenie :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Uff, používaš toto veľa. Mne stačí šampón, kondicionér, maska a olej. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já jsem si teď hodně oblíbila právě Aussie, které si objednávám z e-shopu Notino, kde mají USA verzi. Teď používám šampon s kondicionérem od značky Xpel a ta je taky skvělá a navíc fakt levná!
    Žehličku na vlasy od Remingtonu jsem měla taky, teď jí nahradil Braun, se kterým jsem taky moc spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Batiste suchý šampón mám ráda. :) tu masku od Avonu a ten šampon mám taky akorát na objm a není to špatné, jen na ten objem to moc nezabírá. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Z těchto produktů používám jen suchý šampon Batiste, u kterého mi ale bohužel vadí, že kdykoliv ho použiju, mám vlasy od hnědého prášku asi další týden. Jinak také miluju šampony od Gliss Kur. :)

    AESTHETICxKAT

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ochranný sprej od Balea používám taktéž nějaký ten pátek a je pravda, že i když si vlasy fénuji nebo žehlím, tak jsou o dost lepší než dříve, když jsem ho nepoužívala. Hairburst chci zkusit, ale pořád v to nemám takovou tu důvěru, tak snad se brzo odhodlám :)

    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krásný článek, vždy se ráda inspiruji co změnit, a po tomhle článku se i trošku stydím, protože ani zdaleka nevěnuji svým vlasům takovou pozornost :( A co se týká blogerské krize, moc dobře to znám a pauza je potřeba :) Každopádně jsme rádi, že jsi zpátky a přeji hodně štěstí ♥

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla