Monaco

novembra 21, 2016

Úprimne neznášam, keď mi niekto povie, že ako mi závidí všetok môj voľný čas a ako je možné, že niečo nestíham, veď som študentka a mám kooopu voľného času. No, tak tomu bolo možno ešte keď som chodila na základnú školu ale teraz je to všetko hore nohami. Zo školy našťastie tento rok chodím tak okolo pol tretej (minulý rok som každý deň chodila okolo štvrtej), väčšinou hneď po príchode zo školy fotím na článok, kým je dobré svetlo, niekedy si aj na dva-tri články dopredu. Potom ma čaká fitko, keď sa vrátim odtiaľ sa venujem blogu, píšem články, plánujem, kedy čo vydám, lebo momentálne mám toho naozaj veľmi veľa a neviem, čo skôr. Samozrejme, neobídu ma aj domáce povinnosti a sem-tam musím aj niečo upratať. Po večeroch sa takú hodinku-dve učím, keďže teraz mám toho do školy hrozne moc, samé písomky, eseje, slohy, projekty a neviem čo všetko a do toho milión strán úloh. Som zvedavá, ako to budem stíhať budúci rok, keď budem v maturitnom ročníku, keďže na nervy som z toho už teraz. A keď idem náhodou cez týždeň na večere do roboty, fitko a prípravu článkov musím úplne vynechať, keďže tam idem o pol piatej a vraciam sa o pól desiatej, čo sa ledva stíham učiť a články dopisujem iné dni. 

A takýto je život študentky na strednej škole prosím pekne, už nech zmaturujem a potom výška. Aj keď mám toho veľa a víkendy venujem priateľovi, ktorý má bohužiaľ pokazený notebook, takže články u neho písať nemôžem a môj sa mi tam vláčiť nechce, na blog sa vykašlať nemienim, chcem pravidelne prispievať a snažím sa na neho vždy nájsť čas. A tak ste sa po mesiaci dočkali aj článku z posledného dňa môjho týždňového školského výletu. Články zo slnečného Nice, prímorského mestečka Calella a z mojich dvoch dní v Barcelone ste dúfam videli (ak nie, hneď to napravte!) a dnes Vás prevediem po očarujúcom Monacu. 

Poviem Vám, že vstávanie v Monacu bolo najnáročnejšie vstávanie z celého zájazdu. A to z toho dôvodu, že sme celú noc strávili v autobuse (v ktorom sa nespí práve najpohodlnejšie), do ktorého sme večer v Barcelone nastupovali komplet mokrý, kvôli strašnej búrke, ktorá nás zastihla počas nášho voľného programu. V skratke, zmokli sme tak, že som si z Conversiek vylievala vodu a žmýkali ponožky. Našťastie som mala v zásobe ešte jedny rifle, čisté ponožky, tak sme sa ráno na toaletách prezliekli a unavení hurá na poslednú prehliadku. 

Aj keď nám počasie hneď z rána opäť neprialo, prehliadku sme začínali pri oceánografickom múzeu, na mieste, kde má svoj apartmán aj napr. Peter Sagan. Odtiaľ sme mali výhľad na obrovské sídlisko rozprestierajúce sa hneď pri mori a ktoré bolo vybudované zasypaním morskej hladiny, aby Monaco získalo väčšiu časť pevniny. 





Čajka mi pekne pózovala.:D Aj keď sa to na fotke nezdá, bola naozaj obrovská!


Tuto má svoj apartmán Sagan.:)

Keďže to bolo naozaj ťažké vstávanie a moje vlasy boli v hroznom stave, zvolila som účes ala hovno na hlave. 


Toto je budova ako ste si už možno domysleli oceánografického múzea. 






Aha, tam sme stáli pred chvíľkou!

Áno, páčilo sa mi fotiť rozbúrené more.:D















#sbestievšade



Toto už je pohľad na záliv, v ktorom kotvia tie najluxusnejšie jachty a v pozadí sa rozprestierajú pláže Monte Carla. 







Toto bol kostol, resp. katedrála, v ktorom sú pochovaní všetci panovníci z Monaca. 





V tomto dome býva jedna z monackých princezien! Neviem ako vy, ale na princezné som čakala viac.


A teraz sa pripravte na záplavu rýb a koralov! Ale keď oni boli tak krásne, že som Vás o ne nemohla ukrátiť. 


Ja som do tých žralokov skrátka zbláznená.♥



Jeej, hviezdička.♥



Ja neviem prečo ale vždy som si myslela, že morské koníky sú farebné a nie takéto tmavé.:D





Tento malý krab bol mimoriadne fotogenický!

Tieto myslím že sasanky boli strašne krásne a svietili v tme! 




Z tejto fotky som bola strašne nadšená.:D

Na toto by som v mori stúpiť nechcela. 




Do tejto morskej korytnačky som sa zamilovala.

Aj do tejto rybičky! Ale keď ona bola taká ťuťuťu.♥


Nepríde Vám to ako bublinky?:D

Nemo, všade Nemo!






Aj Dory sa našla!



Toto bolo veliké akvarko, v ktorom plávali asi cca metrové žraloky, ktoré sme si mohli pohladkať! A tak som si splnila svoj veľký sen a pohladkala som žraloka!♥

Potom sme sa vybrali do štvrte, kde sú všetky tie slávne kasína a konkrétne v tejto budove sa nachádza obrovská luxusná reštaurácia s jedným z najlepších kuchárov na svete!




A toto je už to preslávené kasíno, pred ktorým mimochodom večer nemôže stáť žiadne neluxusné auto a to je pre nich aj napr. Range Rover alebo Porsche. Medzi luxusné sa počíta Lamborghini alebo napr, Rolls Royce. A večer sa platí dokonca vstup 50€!


Slávna zákruta smrti z Formule 1!


A tu sú už nádherné pláže Monte Carla.♥







Najkrajší pes na svete.♥





A konečne sme na konci s článkami z mojej týždňovej cesty. Keď si to takto spätne vezmem, ubehlo to naozaj neuveriteľne rýchlo a hneď by som sa na tieto krásne miesta vrátila. Splnila som si dva veľké sny, navštívila a objavila nové miesta a v pamäti mám kopu krásny zážitkov. A čo vy? Navštívili ste už niekedy Monaco alebo by ste chceli? Ja sa s Vami zatiaľ lúčim. 
Zatiaľ, pa.♥



            FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

30 komentárov

  1. Super fotky. V Monacu som nebola, ale rada by som šla :)


    Zvláštne dievča

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Strašne sa mi páči, že ku každému 'trip článku' pridávaš tak veľa fotiek. Čo sa týka stredoškolského života ti úplne rozumiem. Niekedy sa fakt obdivujem za to, že popri škole a blogu stíham ešte aj iné aktivity. :D

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja keď vyberám na takéto články fotky, tak tam väčšinou dám skoro všetky, lebo sú podľa mňa proste všetky úžasné:) No áno, máme to ťažké:D

      Odstrániť
  3. To jsou naprosto krásné fotky! a sluší Vám to! v Monacu jsem ještě nebyla, ale musím se tam konečně letos nebo příští rok podívat. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne, držím palce, nech sa zadarí ísť tam:)

      Odstrániť
  4. No toto je krásny závideniahodný výlet <3. Rada by som sa tam pozrieť a obzvlášť ma namotalo to múzeum. Rybičky <3. Krajiny ktoré majú monarchie ma fascinujú a Monaco tiež (kto by tam nechcel mať vilu, že?) rozbúrené more tiež úchvatné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, múzeum bolo nádherné, ja takéto môžem:) Kto by tam nechcel mať vilu:D

      Odstrániť
  5. Skvelé fotky, a učes ala hovno na hlave pobavilo. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skutočne super fotky a tí nemovia sú totálne cute :3 .Ja som v Monaku ešte nebola , ale podľa tých fotiek to tam je úžasné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krása!😍 Jinak s tím časem to mám úplně stejně..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super fotky :) Monaco je úžasné miesto, bola som tam 2 krát a dúfam že sa mi ešte podarí, pretože tá atmoška fakt stojí zato :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež by som tam ešte chcela ísť, nádherné mesto:)

      Odstrániť
  9. haha co je pre nich 50e na vstup ked maju jachty za niekolko milionov (ano cista zavist zo mna hovori :D:D lebo tu jachtu chcem :D)
    ale pekne to tam maju :)

    lapepla.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. božinku tie fotky rozplývam sa nad nimi .... :)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Wow, ty fotky jsou opravdu překrásné <3 hned bych se tam taky jela mrknout :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nádherné fotky ♥ Monako je na mojom cestovateľskom zozname a vďaka tebe sa tam teším ešte viac :)
    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Monaco jsem ještě nenavštívila, ale fotky pěkně lákají :D Moc hezký :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. krásne fotky a čarovné Monaco, raz ho určite navštívim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Tak podle fotek to tam vypadá nádherně O.o myslím, že si Monako píšu na seznam míst, kam bych se ráda podívala.

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla