Fake comments

januára 10, 2016

Ahojte všetci!

Pôvodne som sa v tom článku nejako extra rozpisovať nechcela ale proste nedalo mi to. Viem, že moc takéto kecacie články u mňa nebývajú zvykom ale niekedy mám aj potrebu vypustiť svoje pocity do okolia, vypísať sa z toho a snáď ma aj niekto pochopí a v poslednej dobe mi konkrétne táto téma neustále víri v hlave. 

Na začiatok by som chcela dodať, že nenarážam na nikoho konkrétneho, je to proste môj pohľad na vec, ako to vidím ja a aký je na to môj názor. 

Blogujem už takmer dva roky. Áno, viem, nie je to až tak dlhá doba oproti niektorým mojim kolegyniam blogerkám ale za ten čas som si stihla všimnúť zopár vecí, ktoré ma niekedy naozaj veľmi mrzia, hlavne ak sa s nimi stretávam osobne.

Viete, s blogovaním som začala nie len preto, že ma vždy bavila kozmetika, móda a podobne záležitosti ale taktiež milujem písanie, vkladám do toho svoje srdce a vždy ma veľmi poteší, keď príde pozitívna odozva a niekomu sa moje články naozaj páčia a radi sa vrátia späť na môj blog. A ak je náhodou odozva zlá, zamyslím sa nad sebou, kde som spravila chybu a snažím sa neustále vylepšovať.

Taktiež mi tento blog dáva veľa námahy, vkladám do neho veľa energie a svojho voľného času, aj keď sa niekomu môže zdať, že mám článok za pol hodinku napísaný, veľakrát je za tým veľa roboty, či už s nafotením, písaním (niekedy to nejde tak ľahko, ako sa zdá) alebo aj vymýšľaním článkov, aby som do toho vložila aj niečo zo seba. Môj blog nemám kvôli tomu, aby som dostávala produkty zdarma, úprimne, takéto recenzie som ešte nerobila, ak nerátam laky z Avonu, ktoré som vyhrala v súťaži. Všetky výrobky, ktoré som na tomto blogu recenzovala sú poctivo zaplatené a vyskúšané. Nikdy by som Vám neodporučila niečo, s čím nie som sama spokojná.

Myslím, že veľa blogeriek, ktoré na svojom blogu naozaj poctivo makajú a robia to preto, že to milujú a je to od srdca, sú nedocenené. Malá sledovanosť a slabá spätná odozva. Preto ku zvýšeniu sledovanosti pomáhajú rôzne tzv. "Blogerské skupiny", kde si navzájom zdieľame blogy a články, čím si navzájom pomáhame. Čo je podľa mňa naozaj super, takto by to v našej komunite malo byť. Mali by sme si pomáhať. 

Avšak nikdy nechápem a asi to ani nikdy nepochopím, keď dievčatá, ktoré zdielnu svoj nový článok v jednej z týchto skupín k tomu napíšu, že komentáre oplácam, sledovanosť za sledovanosť? a podobné. Naozaj si potrebujeme takto "kupovať" čitateľov a komentáre? Chápem, naozaj, že niektoré blogy sú nedocenené, ale niektoré blogy, ktoré majú takto "kúpených" čitateľov si nezaslúžia ani 20, lebo kvalitou vôbec nie sú až tak dobré. Nehovorím, že môj blog je najlepší na svete, jasné že má svoje chyby ale poctivo na ňom driem a som trpezlivá a nepotrebujem si čitateľov nijako kupovať. 

Ďalšia vec, ktorá ma taktiež dosť mrzí a aj osobne sa s ňou stretávam na mojom blogu sú "falošné" komentáre. Prečo som ich nazvala falošnými? Blogerka uvidí v skupine link na nejaký článok. Klikne si na neho, avšak nie za účelom si prečítať článok (ak ju zaujme aj blog a ak sa jej aj zapáči, stane sa pravidelnou čiatateľkou) ale zo snahou zviditeľniť svoj blog komentárom tipu: pekné + link na jej blog alebo dobrý článok + link na jej blog, bez toho, aby si článok aspoň prečítala. Vôbec mi nevadí, keď si niekto pozrie môj článok, napíše pekný komentár a za neho pripojí link na svoj blog ale toto mňa osobne vie dosť zamrzieť. Ak si kliknem na nejaký článok, ktorý nájdem v skupine, idem si ho pozrieť za účelom prečítať si ho, inšpirovať sa a možno objaviť blog, ktorý by ma zaujal a na ktorý by som sa aj rada vracala a nie propagovať svoj blog a kupovať si nových čitateľov. 

Týmto článkom som chcela povedať iba toto. Ako blogerská komunita by sme sa mali navzájom podporovať a pomáhať si a nie sa navzájom využívať na propagovanie svojich blogov a kupovanie si čitateľov. Nemyslím tým spolupráce ale využívanie druhých, aby sa niekomu zvýšila sledovanosť. Ak je blog naozaj kvalitný, tí čitatelia prídu aj sami. Možno skôr alebo neskôr ale prídu. A nie je to vtedy ten najkrajší pocit, keď viete, že Vaša robota nie je zbytočná a niekto ju ocenil
Pekný zvyšok večera prajem.:)




                    FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

13 komentárov

  1. Pěkný článek, více méně souhlasím. Taky nemám ráda, když někdo jenom napíše nějaký nesmysl, který se ke článku ani nehodí a hodí tam odkaz na svůj blog. Nebo odkaz na nějakou giveaway... Já sama tohle nedělám, když už, tak napíšu komentář jako tady a pokud se majiteli blogu chce, tak se na můj blog podívá bez nějakého nucení...
    www.veronikajezikova.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Presne Saška. S týmto absolútne súhlasím. Presne dnes som natrafila pri sledovaní našich blogerských komunít na oplácanie komentárov. Dosť ma to zaskočilo.Ja osobne rada čítam blogy, k niektorým sa rada aj vraciam a ak ma článok zaujme, stále vyjadrím svoj názor.

    Pre každého je spätná väzba dôležitá, ale s tým čím som sa stretla ma zaskočilo ešte viac. Nechápem ani veciam ako su "nahnaní" followers na IG ale aby si niekto zháňal sledovanosť na blogu? To mi prišlo veľmi úbohé.
    Nechápala som ako dievča, ktoré založila blog asi pred 3mi mesiacmi malo za tú dobu 20k zhliadnutí. Raz som zrolovala jej blog až dokonca a všimla som si tam odkaz/link pre mňa na neznámu stránku. Otvorila som ju a to čo na mňa vybehlo bolo - Získajte rýchle sledovanie vášho webu.
    Hneď mi bolo jasné, prečo dievča malo toľko zhliadnutí na blogu. Nie e by som jej to nepriala, ale keď som videla, že nemá žiadne komentáre a 20 000 zhliadnutí, bolo mi to zvlášte. No, vtedy mi doplo, prečo to tak je...

    Je to úbohé ako si musia bloger/ky zvyšovať svoje ego a predbiehať sa. Aj mňa mrzí, keď článok, do ktorého som dala veľký kúsok seba ma málo zhliadnutí, ale nemám potrebu si to takto kompenzovať .

    Nicolette Lear

    OdpovedaťOdstrániť
  3. NAPROSTO SOUHLASÍM!
    Já bych ani z takových čtenářů neměla radost, když už se někdo stane mojim pravidelným čtenářem, tak chci vědět, že ho můj blog zajímá a né že je to něco za něco. To samé s komentáři. Občas mám na blogu taky takový ten "mimomísu" odfláknutý + link na blog, akorát jsem z toho otrávená místo toho, abych měla z komentáře radost. Jak už psala Verča, občas dávám pod komentář taky svůj link, ale ne abych se zviditelnila, ale protože když už komentuji nějaký článek, tak proto, že máme s autorkou něco společného a může se stát, že ji bude taky zajímat, jak píšu já :)) Tak snad to bude v budoucnu v naši blogerské komunitě lepší!
    http://prikrylovatereza.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máš ve všem pravdu, což mě přivedlo i k myšlence, že to oplácení komentářu by mohlo fungovat i bez toho, aniž bysme o něj prosili na výše zmíněných stránkách. Třeba já když dostanu od někoho odezvu ve formě zajímavého nebo milého komentáře a je k tomu připojený i blog, podívám se vždycky, už jen proto abych zjistila, kdo si dal takovou práci a napsal mi tak hezkou slohovku. A sama mu tam nějakou odezvu zase nechám. A mohli jsme se přitom vyhnout celému tomu já dám odběr, ty dáš odběr. Ono to jde, ale jsou prostě lidi a tech je taky převážná většina, co prostě jedou na ty čísla. A to se asi nikdy nezmeni.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. V podstate máš pravdu vo všetkom, no pokiaľ nie si zvučná a pokiaľ nemáš podporu zhora, si v podstate bezvýznamná blogerka, ktorá nemá sledovateľov a vzhliadnutia stránky a bla bla...V dnešnej dobe nikto nerieši, čo človek píše, hlavne že má tých sledovateľov. O tom je celý reklamný biznis. A s tými komentármi, no je to smutné, no robí tak väčšina dievčat, dokonca niektoré ani neodpíšu na koment, alebo tvoj blog nenavštívia. :D
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na môj blog: http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. hovoríš mi zo srdca, niekedy nechápem, prídem na blog, sama si vravím, že grafika uff, články a fotky stoja ešte za menej a baba má vyše 300 sledovateľov cez GFC?? Potom si uvedomím,že to bude jej nadmernou aktivitou a giveaways :) nie že by som ja nespomínala giveaways v komentároch na iných blogoch, ale nič neznásilňujem a komentujem aj tak len to, kde sa vyjadriť chcem. niekedy si prečítam článok a vôbec nemám k nemu čo povedať, tak ani nekomentujem..
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Chápem ťa a je super, že si to dala von! A ja si myslím, že tvoje články sú skvelé a rozhodne majú čím zaujať, nie ako niektoré blogy ktoré hodia jednu fotku a napíšu k tomu kúpila som si v dmke včera, čo poviete? príklad :-D Ani ja niekedy nemám čo napísať a napíšem toho menej, lebo proste nie som kreatívna ako niektoré šikovné baby, ale rozhodne nerobím to čo niektoré/rí ...Presne tak mali by sme sa podporovať a pomáhať si ak treba

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anonymný11/1/16 20:40

    Saška vystihla si to presne. Mrzí ma, že niekomu ide na blogu len o to aby mal sledovanosť, sledovateľov a produkty zadarmo. Podľa mňa by blog nemal byť to tom koľko mám sledovateľov a či je moja sledovanosť 1 000 000. Aj keby si len jeden človek prečítal ten článok by mi spravilo radosť pretože si ho prečítal. Písanie milujem a to či dostanem jeden pekný komentár alebo 120 len takých ako si vystihla ty je fakt rozdiel. Veľmi pekný článok. :)
    PS: aj ja dávam do komentárov svoj link ale to skôr pre bloggerku aby sa možno inšpirovala alebo skontaktovala. :)


    http://momsayican.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Úplne s tebou súhlasím. Často som premýšľala nad tým, prečo majú niektoré blogy, ktoré možno nemajú tak kvalitné fotografie a články sú zvyčajne o ničom,viac followerov ako napr. ja. Dozvedela som, že existujú rôzne triky ako ich získať, ale nikdy som sa k nim neuchýlila, pretože všetci čitatelia, ktorí ma sledujú, tak ma sledujú, pretože chcú, pretože ich zaujal môj štýl a moje články a nie preto, že som im ja dala sledovanie ako prvá alebo preto, že som si robila reklamu v každom ich článku. Rada čítam ostatné blogy a zanechávam komentáre, aby si ma všimli. Inak to nejde, zviditeľniť sa nejako treba, ale vždy sa snažím napísať niečo k veci, niečo pozitívne, čo sa mi na ich článkoch páči a nie len jedno slovo + odkaz na môj blog, je to veľmi povrchné.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ámen, sestro.
    Ale tak víš co, tohle je všude. Pokud máš Instagram, tak tam to funguje úplně stejně, si myslím. Čím dál tím víc jde o peníze a vzhled. Kvalita už jde stranou.
    Jediný, co k tomu můžu dál říct je to, ať se držíš a ať nepropadneš k pipinkám, o kterých mluvíš.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Souhlasím s celým článkem. Taky nechápu holky co si dávají vzájemné sledování, mě to většinou odradí od toho si blog prohlédnout. Sama si vybírám články ve skupině, které mě zaujmou a komentují jen když mám j článku co říct. Do blogu se snažím dávat nejvíc a když pod článek, se kterým jsem si dala práci a mám z něho dobrý pocit, někdo napíše takový falešný komentář trochu to zamrzí. Pravdivý a pěkný článek. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Dotkla ses problematiky, která mě donutila už párkrát s blogem skončit. Nejen, že je to celé pojetí "like for like" otravné, ale člověka to dokonce urazí. Z mé strany nemůžu jinak než souhlasit s tvým názorem.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Souhlasím a musím bohužel konstatovat, že se s tímhle v blogerské komunitě setkávám už nějakých +- 10 let. A pořád je to stejné. Byly tu lidi, kteří napsali jenom svou přezdívku a vzápětí odkázali na svůj blog, aniž by si cokoliv přečetli. Bohužel, jsou tu a pořád tady budou. Je to smutné a vždy se najde někdo, kdo se s tím snaží něco udělat. Blogerské komunity jsou fajn, taky jsem v několika, ale bohužel postrádají smysl, když je tam drtivá většina právě tohoto zastoupení "komentáře a sledování oplácím". Je to smutné, ale je to tak. Doufejme, že se někomu jednou rozsvítí (nejlépe všem, kteří to dělají) a jednou to přestane....

    No, a co dodat víc? Asi že jsem ráda, že jsem se sem dostala, protože lidi s mozkem a vlastními názory - to je v blogerské komunitě (viz. lajky a komentáře oplácím), trochu jako nedostatkové zboží. :)

    Bludiččino

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla