Paríž | 1. deň

októbra 21, 2015

Kto sa teší tak ako ja, na tento článok, ruku hore! Naozaj mi je ľúto, že ten týždeň už skončil.  Strašne rýchlo to ubehlo a zajtra to budú už dva týždne, čo som navštívila najromantickejšie mesto sveta a môj cestovateľsky sen v jednom, Paríž. Po návšteve Amsterdamu a Antverp (články nájdete TU a TU), som bola plná energie a pripravená vrhnúť sa na toto mesto!
Ešte taká menšia pripomienka, keďže sme v Paríži strávili dva dni, článok bude aj podľa toho rozdelený na dve časti, keďže fotiek z Paríža mám asi najviac (keď si dopozeráte článok/články pochopíte, prečo ich nedalo vybrať zopár, keďže som Vás nechcela o nič ukrátiť).

Na začiatok musím pripomenúť, že sme mali fakt úžasné raňajky a večere. Raňajky sme mali klasicky formou bufetových stolov v hoteli a večere v reštaurácii Flash v centre Paríža a naozaj boli úžasné! Ale poďme na program.
Prvý deň v Paríži sme začínali návštevou zámku Versailles (celú cestu autobusom z hotelu ku zámku, ktorá trvala vyše hodiny, pričom Versailles nebol od hotela vzdialený veľmi veľa. som si hovorila, že už nikdy nebudem nadávať na zápchy v Bratislave), kde nás čakalo nemilé prekvapenie. Akurát tie dva dni, ktoré sme boli v Paríži, zasmestnanci Versailles a ako sme sa následne dozvedeli, aj Louvru štraikovali, že majú malé platy (pripomínam, že platy majú niečo vyše 1 000€) a neprišli do práce. Naozaj nás to veľmi mrzelo, preto že som sa presne na tieto dve miesta veľmi tešila. Aspoň sme sa pri zámku odfotili, nech máme akú takú spomienku a prešli sme sa na neďaleké námestie, kde sme mali rozchod. Aspoň nám tam dobrú atrakciu spravili černosi, ktorý tam predávali suveníry ako kľúčenku s Eiffelovkou a podobné za výrazne lacnejšie ceny, ako v obchodoch so suvenírmi a boli naozaj veľmi vtipné. Dokonca vedeli aj po slovensky a stále na nás vykrikovali "päť za evro" (v preklade 5 kľúčeniek s Eiffelovkou za 1€), tak sme si aspoň výhodne nakúpili suveníry a vyslúžili sme si od nich pomenovanie "skvelá grupa", haha.
Zo zámku Versailles sme sa presunuli do štvrte La Defence, ktorá so svojimi modernou architektúrou a mrakodrapmi vytvára úžasný kontrast oproti elegantnému a romantickému Parížu. V tejto štvrti som naozaj na chvílku cítila ako v New Yorku a bola som očarená budovami, ktoré boli celé zo skla a od ktorých sa odrážala jasno modrá obloha.
Zo štvrte La Defence nám autobus odviezol cez centrum Parížu pri Moulin Rouge, odkiaľ sme pešo vyšli ku bazilike Sacre-Coeur, odkiaľ bol nádherný výhľad na celý Paríž. Keďže sme mali hodinku čas, sadli sme si na schody pod baziliku, kde spieval neznámy chlapec a my sme si niektoré pesničky zaspievali s ním, za čo sme dostali od neznámeho pochvalu (zas tí milí ľudia ♥).
Deň sme ukončili vo veľkolepom štýle, večernou plavbou po rieke Seina, pri ktorej sa mi doslova zastavoval dych, špeciálne pri pohľade na osvetlenú Eiffelovku, ktorá sa každú celú hodinu nádherne trblietala. Rozhodne zážitok na celý život!























































Nočná Eiffelovka, jeden z mojich najkrajších zážitkov. Taktiež ako výstup na ňu a krásny výhľad na celý Paríž. Nepremeškajte druhý článok z Paríža, kde sa s vami podelím nie len o to, aký je z nej výhľad, ale aj o to, aký nádherný je Louvre a jeho záhrady.


                                    INSTAGRAM  |   FACEBOOK   | ASK

You Might Also Like

13 komentárov

  1. Wow, ty poslední fotky jsou dokonalý! Do Paříže bych se taky jednou chtěla podívat :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherný, úžasný, dokonalý článok!!!!! Teraz ti úplne závidím :( Vidno že si si to užila.. Teším sa na ďalší článok :3 Mám len otázku, išla si tam zo školy s rodinou alebo? :))

    www.amazing-adria.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tie fotky sú krásne a tá s tou minie ani nevravím :) :)
    http://mybrunettehead.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeee nadherne fotky. Do Parize bych se taky jednou chtela podivat.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Aj môj priateľ ide v pondelok na tri dni do Paríža, ale on sa bude celé dni motať po hernej výstave :-D Ja by som sa tam hned šla pozrieť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na tvojom mieste sa mu už dávno nasťahujem do tašky/kufra:D

      Odstrániť
  6. Krásné fotky :) děkuji za pozvání na blog, je super! V Paříži jsem ještě nebyla, moc bych se tam chtěla podívat, ale zatím nějak nebyla příležitost .. každopádně ta Minnie je perfektní!
    Getmovin by Deni

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Aaach prenádherné fotky, normálne cítim tú atmosféru :) krása

    Pozývam ťa na môj blog, kde prebieha SÚŤAŽ o kontaktné šošovky

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla