Amsterdam

októbra 12, 2015

Dnes je to presne týždeň, čo som si odišla splniť jeden zo svojich veľkých snov a to bola návšteva Amsterdamu a Paríža. Neverím tomu, že nedávnych šesť dní, ktoré som strávila na cestách a spoznávaním nových miest, ubehli tak strašne rýchlo. Aj keď som sa celú cestu domov modlila, nech už som v Piešťanoch, teraz by som sa najradšej okamžite vrátila naspäť.
Tento týždeň je jednoznačne jeden z najkrajších v mojom živote. Nie len vďaka zážitkom, ktoré boli naozaj úžasné a navždy mi zostanú v pamäti, ale aj vďaka mojim spolužiačkam, s ktorými som celý tento týždeň strávila. So svojimi zážitkami, pocitmi a dojmami z týchto nádherných miest sa s vami podelím aj tu na blogu. Dúfam, že sa Vám nie len tento, aj nasledujúce články z môjho výletu budú páčiť a tak trochu sa po týchto krásnych mestách prejdete so mnou.

Moje srdce si najviac získalo mesto Amsterdam, ktorým aj dnes začnem, keďže bolo na programe ako prvé. Už keď sme do mesta vchádzali, všetci sme boli jednoducho uchvátený. Nádherné budovy (dokonca aj železničná stanica vyzerala ako z rozprávky), neskutočne milý ľudia a kanály, ktoré patria medzi najznámejšie atrakcie Amsterdamu. Začiatok dňa sme strávili plavbou po spomínaných kanáloch, z ktorých sme mali možnosť si prehliadnuť väčšinu Amsterdamu z vodnej hladiny. 
Na Amsterdame ma uchvátilo aj to, že minimálne každý druhý obyvateľ tohto mesta jazdí na bicykli. Boli naozaj všade, niekde tak pozamykané, že sa pomaly ani nedalo prejsť po chodníku. Každopádne, v tomto meste som bola svedkom doslova Fast and Furious na bicykloch. Nie len že obyvateľia Amsterdamu jazdia rýchlo, ale ale aj dosť neohľaduplne, cyklistom sme museli doslova odskakovať z cesty.

Po poznávaní Amsterdamu z vodnej hladiny sme prešli na pešiu prehliadku. Od prístavu sme prešli na námestie Dam nemali veľmi ďaleko, na ktorom sa nachádza aj múzeu Madame Tussauds, kam sme sa aj neskôr vrátili. Navštívili sme aj kvetinový trh, kde sme mali hodinu rozchod, kde sme mali čas na nákup suvenírov alebo cibuliek pravých holandských tulipánov, či iných kvetín. Ďalšou zastávkou bola brúsiareň diamantov, kde sme si okrem prednášky mohli prezrieť, poprípade aj zakúpiť  práve diamanty a brilianty.
Nakoniec sme sa vrátili späť na námestie Dam do múzeum Madame Tussauds, kde som sa konečne stretla s niektorými mojimi obľúbenými celebritami. Po prehliadke Madame Tussauds sme mali voľný program, ktorý sme využili, ako inak, na nákupy. Konečne som si splnila taký môj menši sen a bola som sa pozrieť do Lashu, z ktorého som si odniesla dve bomby do kúpeľa. Tiež sme sa boli pozrieť do obchodov ako napr. Urban Outfiters, Forever 21 alebo aj u nás bežné H&M. A nakoniec sme sa už iba prešli štvrťou Červených lucerien (táto štvrť je, dá sa povedať, vyhradená pre prostitútky, keďže v Amsterdame je okrem ľahkých drôg dovolená aj prostitúcia). 


















































Amsterdam som si naozaj zamilovala, nie len jeho úžasnú atmosféru a jedinečnosť, ale aj tých úžasne milých ľudí, žijúcich v ňom (nad cyklistami som prižmúrila obe oči). Jednoznačne sa sem opäť vrátim a už len dúfam, že to bude čo najskôr. Už teraz mi veľmi chýba!
Ak Vás zaujímajú aj moje ďalšie príspevky z Antverp a Paríža, nezabudnite ďalej sledovať môj blog!

INSTAGRAM  |   FACEBOOK   | ASK

You Might Also Like

16 komentárov

  1. Veľmi pekný článok! Krásne fotky! Musel to byť úžasný výlet. :)
    Domi Lap

    OdpovedaťOdstrániť
  2. wow krásne fotky, Amsterdam je dokonalý :) dúfam, že sa tam niekedy dostanem
    Jane´s World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky, někdy bych se tam chtěla podívat :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásný článek a ty fotky jsou úchvatné :)Doufám, že se do Amsterdamu také někdy podívám, protože je to můj sen :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne:) Oplatí sa ísť naozaj, ja dúfam, že sa tam ešte vrátim:)

      Odstrániť
  5. Do tohto mesta som sa vždy chcela ísť pozrieť :-) Krásne!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásne fotky, určite ste si to tam užili! ☺
    Art Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nádherné :))
    http://nellylove99.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahojky. Zavítala jsem na Tvůj blog a jsem příjemně překvapená. Moc hezky se čte. I když tedy nejsem úplně blázen do kosmetiky, je to všecko proložené kavlitním textem a články o cestování případně cvičení a jiných úvahách mě bavily. Amsterdam jsem si přečetla s velkou chutí. Letos v červenci odtud budeme vyjíždět trajektem do Newcastlu a měli bychom tam pobýt den. Jsem hrozně zvědavá na kontrast mezi Amsterdamem a Benátkami, obojí žije vodou, jen asi atmosféra bude úplně jiná. Každopádně děkuji moc za inspiraci a ať ti to do budoucna pořád pěkně píše! M.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Bože, miluju Amsterdam, a to jsem tam ještě nikdy nebyla. Zatím! Je to také můj velký sen.. Příští léto se mi to snad také splní. Navštívili jste zajímavé akce. To jste měli výlet přes nějakou agenturu nebo tak? Jinak moc hezké fotky!♥

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla