Moje letné essentials

júla 24, 2018

Aj keď počasie vonku za poslednú dobu veľmi letno nevyzerá (aspoň teda tu na východe, kde momentálne trávim väčšinu prázdnin), od tohto týždňa by sa to malo dať aspoň trochu do normálu a preto si myslím, že konečne nastal ten správny čas, kedy vám môžem predstaviť moje najobľúbenejšie #summeressentials.

Pred rokom som vám čo-to napísala o mojich letných must have produktoch (klik), avšak tento rok som sa rozhodla ukázať vám (takmer) všetky moje obľúbené produkty, ktorých používanie si najviac vychutnávam najmä v lete. Aké sú tie vaše? U mňa, okrem vody, opalováku, niečoho na spálenú pokožku, melónu, kokosovej a ananásovej vône, sú to aj tieto produkty, ktorých sa dočítate ďalej.


Kto ma pozná a sleduje nejaký ten čas, určite ho neprekvapí, že sa tu ako prvý objaví peeling. Som ich obrovská milovníčka a je mi úplne jedno či ide o peeling na telo alebo pleť. Pripravujem pre vás veľký článok, kde vám dám recenzie na všetky peelingy, ktoré mám doma a dozviete sa v ňom aj to, prečo by ste peeling mali používať aj vy. 

Teraz v lete som zamilovaná najmä do týchto dvoch krásavcov. Ocean Salt od Lush mi v sprche pripomína more, vonia ako morská soľ a jeho výhoda je aj to, že sa dá používať či už na pleť alebo telo. Naopak Aroma Ritual od Dermacol vonia neskutočne krásna. Hrozno s limetkou je moja obľúbená letná vôňa a verte mi, že keď ho ovoniate, zamilujete sa do neho rovnako, ako aj ja.

V lete je používanie peelingov na telo naozaj veľkým plusom, keďže sa okrem užívania si hebkej pokožky aj lepšie a rovnomernejšie opálite a takisto vám dlhšie vydrží!


Mojou letnou záchranou sú jednoznačne suché šampóny od Batiste. Skúšala som ich už viacero (napr. Balea, Schwarzkopf,..), ale so žiadnymi som nebola tak spokojná, ako s týmito. Objednávam si ich z Notino, kde ich majú za skvelé ceny. K plnému baleniu si vždy prihodím aj zopár cestových balení, ktoré sa perfektne vmestia do kabelky. 

U niekoľkých slečien som čítala, že s nimi nie sú spokojné, ale pre mňa sú jediné, ktoré mi naozaj vyhovujú. Aby vám nezanechávali bielu vo vlasoch, stačí ich pretrepať a striekať na vlasy z väčšej vzdialenosti. Tiež si ich dlho nestriekam na jednom mieste, ale rýchlejšie po celej hlave. A ak sa mi náhodou aj objaví biela vo vlasoch, veľmi rýchlo ju vyčešem, veď tak či tak, po nanesení týchto šampónov, by ste si mali vlasy rovnomerne prečesať. 


Voňavky zvyknem v lete zameniť za telové spreje, najmä čo sa týka denného používania. Môj all time favourite je telový sprej Chase a Rainbow od Mary Kay, ktorého jedinou nevýhodou je to, že je o niečo drahší. Nádherne sladúčko vonia, bola to láska na prvý ňuch. Ak mám náladu na niečo kvetinové, obľúbila som si telový spred od Avonu s vôňou jazmínu, ktorý má veľmi príjemnú a čistú vôňu. 

V poslednom balíčku od Dermacol som si našla ich nové telové spreje, z ktorých som si okamžite vybrala svojich dvoch favoritov. Ibiza Party a Waikiki Sun si ma absolútne získali. Podobne, ako telový sprej od Mary Kay, majú nádhernú sladkú vôňu, ktorá sa nesmierne hodí práve na toto obdobie. 


Aj keď parfemované telové mlieka nie sú moje obľúbené a väčšinou ich posúvam tatinovi, tieto dva produkty som si na leto úplne zamilovala. Mlieko od I love... s vôňou manga a papáje vonia ako exotická dovolenka a keď si s ním natriem nohy, voniam ešte pól dňa. Nová telová pena od Nivea s vôňou melónu je strašná sranda, čo sa týka nanášania, aj keď pri prvej aplikácii som od peny zašpinila polovicu izby. Zvyknem si ju dávať večer po sprche a ráno mám nohy krásne hydratované a jemné. 


Ak ma sledujete dlhšie, určite viete, že mám momentálne už tretí krát ružové vlasy. Predsa, čo by to bolo leto, bez nejakého experimentu. Najmä pre mňa. Zamilovala som si washouty od Colorista, ktoré sú v nádherných odtieňoch, avšak momentálne som objavila aj farebný kondicionér od Balea, ktorý je takisto super a dokonca v omnoho väčšom balení za rovnakú cenu! Pokiaľ mám chuť iba na jednodňovú zmenu, siahnem po sprejoch či make-upe na vlasy od L'Orealu alebo po farebných púdroch Dermacol, ktoré vydržia iba do nasledujúceho umytia, kedy si ich jednoducho zmyjem a vlasy mám opäť v pôvodnom stave.


V teplejšom počasí som si okrem rôznych kvetinových vôd na pleť obľúbila aj klasické termálne vody. Konkrétne túto Avene miniatúrku nosím vždy u seba v kabelke, keby som sa potrebovala kedykoľvek počas dňa osviežiť. Hydratácia každej pleti je dôležitá rovnako ako v zime, tak aj v lete a na to by ste nemali nikdy zabúdať. 


Asi mojou najviac obľúbenou časťou letného make-upu (ešte viac obľúbenou ako highligher) sú farebné linky. Spomínala som vám ich už minulý rok a spomeniem ich aj teraz, keďže ma nie len že neomrzeli, dokonca som si ich zamilovala ešte viac. K ružovým vlasom, ktoré som teraz mala, sa ružová, fialová či modrá linka od NYX perfektne hodila, ale určite každá z týchto farien krásne vynikne aj pri inej farbe.

Pokiaľ nemám zrovna chuť na linky výrazných farieb a chcem len jemnejšie líčenie, buď siahnem po zlatej tekutej linke od NYX, ktorú si dám do horného vnútorného kútika oka alebo po metalických linkách od Dermacol, ktoré som si veľmi veľmi obľúbila. Perfektne držia aj vo vnútornej vodovej linke a najmä zelená či bronzová skvelo doplní každé nude líčenie.


Samozrejme, musím spomenúť aj highlightery, veď kto by ich nemiloval a najmä teraz v lete. Aj keď moja pokožka nie je ešte ani z ďaleka do bronzovo opálená, v tomto období siaham skôr po teplejších a zlatistých odtieňoch. Môj najobľúbenejší a najpoužívanejší je jednoznačne od Kylie Cosmetics, ktorý má nádhernú zlatú farbu a na tvári vyzerá úžasne. Takisto rada používam Master Chrome od Maybelline v odtieni Molten Gold a Born to glow! od NYX, ktorý mi síce prišiel len nedávno, ale veľmi sa mi zapáčil. Je dosť postupný tomu od Kylie, len má o niečo teplejší podtón.


Moje obľúbené letné rúže, tak to je kapitola sama o sebe. Preto som sa rozhodla, že si teraz nespomeniem a ukážem vám ich v samostatnom článku aj so swatchmi, keďže ich je naozaj dosť. Posledným produktom, bez ktorého sa v lete neobídem, sú laky na nechty

Na rukách mám gélové po celý rok, ale za to na nechty na nohách dávam v lete oveľa väčší dôraz, ako v iných ročných obdobiach. Je to najmä preto, lebo v tomto období šlapiek a sandál sú oveľa viac na očiach. Moje najobľúbenejšie sú laky od Dermacolu, ktoré sú nie len v nádherných odtieňoch a za super cenu, ale aj dlho vydržia. Milujem buď neónové farby alebo decentnú bielu či tmavšiu nude. 

 Verím, že nás teraz to letné počasie nesklame a sľubované tridsiatky konečne prídu a aj ja sa budem môcť pýšiť čokoládovým telom, ako keby som práve prišla z dovolenky. Do komentárov pod článok mi dajte vedieť, bez čoho sa vy v lete nezaobídete a či sa už vy píšete čokoládovou pokožkou. Nech trošku pozávidím, haha.:) Želám vám krásny deň.♥





 * článok obsahuje spoluprácu s e-shopom Notino.sk
 FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  YOUTUBE |  TUMBLR

You Might Also Like

17 komentárov

  1. Na tie peelingy sa neskutočne teším pretože aj ja som ich veľká milovníčka či už ide o telo alebo pleť, hlavne v lete si bez nich neviem predstaviť život. A highlightery zatiaľ nepoužívam ale prečítala som si aké používaš a pozriem sa na nich tiež, strašne sa mi to na pleti na iných babách páči tak sa do toho pustím už tiež :D

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Saška, super článok, veľmi rada by som chcela vyskúšať peelingy na telo, ktoré odporúčaš najmä od Dermacolu. Aj ja veľmi rada používam telové spreje, doma mám tiež od Avonu vo vôni čerešňový kvet. Ešte raz krásny článok, teším sa na ďalší. ❤❤❤ opálená taktiež zatiaľ moc nie som, tak snáď sa to zmení 😍 pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krasne a po peelingoch sa určite pozri!:)

      Odstrániť
  3. ty linky bych se asi neodvážila vzít mezi lidi :) :D
    V3ronika life

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa to nie je ani trošku extravagantné:)

      Odstrániť
  4. Tužky od Dermacol mě hodně lákají, prý jsou nejlepší. :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásny obľúbenci. Vždy keď som v Nyxe pozerám sa po tých farebných linkách ale ešte stále som si ani jednu nekúpila lebo ja si oči moc nemaľujme ale na leto a hlavne na festivaly by boli úplne super!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovedaťOdstrániť
  6. Osobně se mi moc líbí ty scruby a zaujaly mě také tělové spreje od Dermacolu :)

    CZECHHONEY - V.'s World

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ten scrub od Lush musím vyskúšať, inak Batiste šampón je super, ja ich ale využívam hlavne v zime od leta som nepoužila azda ani jeden. Inak super článok :)
    http://www.lifeinpicturesbylu.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lucka:) mne sa práve teraz v lete začali viac mastit vlasy, takže suchý šampón je pre mňa must have:)

      Odstrániť
  8. Skvelý článok! Oba scruby vyzerajú úžasne a rovnako tak aj tie telové spreje od Dermacolu. Už som ich videla na viacerých blogoch, no sama som ich ešte neskúšala :) Ja som pomaly termálnu vodu vymenila za ružovú, no túto od Avene mám doma stále a občas ju rada použijem

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ty laky od Dermacolu mám taky a jsou úžasné! Na léto nejlepší! :)

    S láskou,
    ELIS MINAROVÁ

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Peelingy, suché šampóny, pleťové vody ♥ To je moje ❀✿

    Blog de la Licorne

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ten suchý šampon z limitované edice od Batiste zrovna nyní používám a je skvělý, jako každý jiný od téhle značky.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla