Sama sebou

februára 21, 2018


Môj triedny profesor hovorieva jednu veľmi múdru vetu: "Najhoršie na svete je byť dokonalým." Je to veta, ktorú by mala počuť, poznať a pochopiť každá jedna z nás. Žijeme totiž v dobe, kde sa všetci ženú za dokonalosťou. Dokonalá tvár, dokonalé telo, dokonalé vlasy, dokonalý Instagram, dokonalý život (najlepšie prežitý len cestovaním). 

Sledujeme všetky tie instagramovo nádherné ženy a rozmýšľame, ako sa im čo najviac priblížiť. Výzorom, štýlom, pózami, fotkami. Nespočetné množstvo ľudí sa naháňa za tou pomyslenou dokonalosťou. A pritom zabúdajú na oveľa podstatnejšie veci. Zabúdajú na zdravie, rodinu, priateľov, šťastie, lásku a najmä na jednu jednoduchú, ale zato veľmi dôležitú vec. Byť sami sebou. 

Neviem ako vás, ale mňa už omrzeli všetky tie ženy, ktoré sú ako cez kopírák. Nafúknuté pery, rovnaký výraz, rovnaký lacný štýl, rovnaké lacné pózy na fotkách. Samozrejme, raz za čas sa tomu možno ani ja nevyvarujem, aj keď sa väčšinu svojho času snažím byť skrátka ja. Možno niekedy trochu iná, trochu viac nedokonalá, ale skrátka ja. 

Naopak, neskutočne obdivujem ženy, ktoré sú samé sebou. Tak ženské, prirodzene krásne, inteligentné, dobré a z ktorých priam vyžaruje radosť, láska a dobrota. Napĺňajú ma neskutočne dobrou energiou, pohodou a najmä vierou, že tie pravé ženy ešte stále existujú. Ženy, ktoré by mali inšpirovať každú jednu z nás. 


Je až neuveriteľné, ako som sa časom zmenila. Najmä za posledné tri roky. K lepšiemu. Teda, aspoň v to pevne verím. S veľmi veľa ľuďmi som sa prestala stretávať a pozorne som si začala všímať, koho mám pri sebe. Či je to skutočný priateľ alebo len hraný. Aj keď tých pravých ostalo máličko, som za nich nesmierne vďačná. Milujem s nimi tráviť čas, milujem im robiť radosť a každý večer ďakujem tomu tam hore, že ich pri sebe mám. 

Ako sa hovorí: "S kým si, taký si." A ja to môžem len potvrdiť. Naše okolie na nás veľmi vplýva. Takisto aj naše virtuálne okolie, ľudia, ktorých sledujeme na sociálnych sieťach. Aj z toho dôvodu som si veľa ľudí odfolowla a nechala si iba skutočne inšpiratívne profily. Ženy, ktoré ma svojimi príspevkami inšpirujú a ktoré mi svojimi popismi k nim vždy nejak v dobrom svetle otvoria oči, prípadne zlepšia deň. Prezentujú viac prirodzenú krásnu, dobro, čaro úsmevu, zdravé sebavedomie a ich inteligentné názory a myšlienky. 


Predtým som sa veľmi bála názoru ostatných. Bála som sa, čo ostatní povedia na to, že píšem články na svoj vlastný blog. Bála som sa, čo si o mne myslia, ako zareagujú, keď spravím iný krok. Príliš som riešila ľudí, ktorí vlastne pre mňa absolútne nie sú podstatní. 

Dnes chcem byť len sama sebou. Šťastná, smejúca sa, živá a zdravá, dobrosrdečná, milujúca a rozdávajúca lásku aj svojim blízkym. Empatická, silná, ale niekedy aj slabá. Plná energie a najmä vášnivá do toho, čo ma baví. Aj keď milujem make-up a kozmetiku, nechcem byť umelá. Chcem byť prirodzená, skrátka taká, aká som. Potrebovala som skrátka toho pravého chlapa, ktorého mám pri sebe teraz. Ktorý mi ukáže, že som pre neho perfektná aj so všetkou tou nedokonalosťou. 

Naučiť sa milovať samú seba je ťažké. Niekedy je ťažké aj len taká jednoduchá vec, ako nájsť svoje ja. Ale na čo ho skrývať. Na čo sa hrať na niekoho, kým nie sme. Tak či tak, všetko časom vyjde na povrch. Buďme úprimné. Nie len k ostatným, ale najmä k sebe. Buď bláznivá, keď chceš byť. Buď šťastná, keď chceš byť. Ak chceš plakať, plač. Je to úplne v poriadku. Sme ženy. Tak úžasné, silné, dobré a najmä krásne. Tak buďme na to hrdé a nepotápajme sa. Nestraťme svoju hrdosť a inteligenciu. Nezničme svoje ja. 


Fotky k tomuto článku sme fotili na našej malej zastávke cestou na Šíravu. Priateľ sa chcel odfotiť pri tankoch a ja som to hneď využila a poprosila ho, aby mi spravil fotku v snehu. Možno preto z nich sála tak dobrá energia a toľké šťastie. Nebolo to žiadne plánovanie fotenie. Skrátka som bola šťastná, že sme spolu, že sa ľúbime a trávime spolu čas a fotka to všetko zachytila. Moje prirodzené a šťastné ja



Máte aj vy nejaké momenty, prípadne ľudí vo svojom živote, pri ktorých sa vždy cítite samé sebou? Určite mi dajte vedieť dolu do komentárov.♥




FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

21 komentárov

  1. krásny článok a plne súhlasím, tiež si dávam pozor na to s kým sa stretávam :) si krásna a to šťastie aké prežívaš je veru vidieť :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi milé slová :) . Pekne si to zhrnula a úplne s tebou súhlasím. Aj fotky sa mi hrozne páčia a naozaj vidno,ako z teba žiarí to šťastie :) .

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Článok som čítala už dnes ráno, ale doteraz som sa nedostala ku komentáru. Krásne si to napísala a máš pravdu. Napriek tomu, že sa tiež rada pozriem na tie dokonalé fotky instagramových modeliek, najviac ocením aj tak keď je niekto prirodzený a sám sebou a taká sa snažím (poväčšine) byť aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Peťka, ale veď ty si krásna a prirodzená stale❤️

      Odstrániť
  4. Krásny článok ja som tiež taká a aj keď je to už trochu menej stále to tam niekde je - že som riešila a riešim ľudí, čo povedia. Niekedy nepridám na Instagram fotku (možno pre mňa aj celkom peknú) len preto, lebo neviem čo povedia druhí.. Viem, že to strašne obmedzujúce a pod. ale jednoducho neviem sa stále toho zbaviť :( Verím však, že postupne to raz príde :) Fotky krásne, táto čiapka ti veľmi pristane :) A! viac takýchto článkov :)

    DEZIRÉ

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne Dominika😊 Haha, toto je asi jediná zimná čiapka, ktorá mi naozaj pasuje😄

      Odstrániť
  5. super outfit,moc hezkej blog :) dávám odběr

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi pekný a inšpiratívny článok. Tiež som dlhu dobu bojovala s tým, že som chcela byt iná kvôli tomu; aby som vyhovovala štandardom. Nehovorím, že teraz to už nerobím, no oveľa viac sa snažím byt sama sebou a hlavne šťastná :) Bohužiaľ, sociálne siete nás veľmi ovplyvňujú a málokedy si uvedomujeme, že to, čo je ukázané verejnosti nemusí byt vôbec realitou. Málokto predsa zavesí na internet fotku, na ktorej vyzerá zle alebo upozorni na všetky svoje nedokonalosti, ktoré ho trápia :) Snažím sa byt teda úprimná voči môjmu okoliu, ale hlavne voči sebe.

    deerly lost / blog instagram

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krasne💗 áno, soc. siete nás naozaj veľmi ovplyvňujú, preto sa snažím sledovať len ľudí, ktorí ma dôkazu ovplyvniť v dobrom slova zmysle🙂

      Odstrániť
  7. Myslím, že pre mnohých si presne takou inšpiratívnou a krásnou ženou, o akých píšeš sama vo svojom článku. :) Tiež som sa rozhodla obmedziť kontakty s niektorými ľuďmi, na instagrame už nesledujem všetkých tých, čo predtým... Jedného dňa som sa rozhodla spraviť aspoň krôčik k tomu, aby som sa cítila lepšie. Lebo, nebudeme si klamať, stále na sebe vidíme len chyby a nedokonalosti, ktoré na sociálnych sieťach akoby ešte viac vynikli, keďže máme možnosť porovnávania.
    Nerada ľuďom hovorím o tom, že píšem blog, bojím sa reakcii. Bojím sa reakcie na svoje myšlienky pod fotkami na instagrame... a pýtam sa seba samej aj ostatných prečo je to tak, keď máme možnosť šíriť dobro, inšpiráciu, skúsenosti aj takýmto spôsobom. Neviem, či poznáš projekt #zanormalniholky, ale včera som narazila na pravdivú myšlienku, ktorú autorka zdieľala. Že média a siete sa stali miestom šikanovania a takmer nikto s tým nič nerobí... Trochu som sa rozpísala, no chcem len povedať, že svet potrebuje viac ľudí ako si ty, ako sú milí a inteligentní ľudia. :) Veľmi pekný článok a fotky sú nádherné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jej ďakujem veľmi pekne, som veľmi rada, keď môžem niekoho inšpirovať a snažím sa to robiť v čo najlepšom svetle!🙂 za blog sa absolútne nemáš prečo banbit, buď hrdá na to, čo robíš a čo ťa baví🙂 zanormalniholky poznám, aj keď to osobne nesledujem, ale je to veľmi pekne, ako sa snažia pomáhať dievčatám. Je treba to dobro šíriť😊

      Odstrániť
  8. Být sama sebou je nejdůležitější a na nic si nehrát. Krásné fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Veľmi pekný článok a páčia sa mi aj fotky, sú také ňuňu :) Myslím, že ako človek dospieva zisťuje, kto je ten skutočný priateľ ako píšeš alebo sa len tak tvári. Ja som mala v živote niekoľko takých ľudí, na ktorých mi záležalo, lebo sa tak tvárili, že aj im záleží na mne a bola to len pretvárka..
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krasne Drew😊 bohužiaľ, je to tak, ja som tak nedávno stratila “najlepšiu kamarátku”, ktorá tým, ako sa zachovala, asi ani veľmi nebola najlepšia.. poplakala som si, ale už som sa cez to preniesla a ešte viac si vážim tých úžasných ľudí, ktorých mám vo svojom okoli🙂

      Odstrániť
  10. Nádherne napísané Saši :). Tvoj článok má v sebe obrovskú dávku inšpirácie a motivácie! Ja sa cítim sama sebou len pri mojich najbližších, najviac pri mamine a priateľovi. Voči väčšine ostatným ľuďom, s ktorými sa bežne stretávam som viac menej uzavretá, pretože moju úprimnosť a ochotu zvykne zopár z nich dosť často využiť :(.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krasne❤️ Ja som takisto dosť uzavretá a ticha pri ľuďoch, ktorých nepoznám, lebo som sa jednoducho poučila🙂

      Odstrániť
  11. Úplne krásny a pravdivo napísaný príspevok, ja som to spravila tak ako ty s ľudmi s ktorými som trávila svoj čas teraz už niesú až takou súčasťou môjho života tak ako donedávna ale nikdy mi nebolo lepšie pri nich som to nebola ja. Teraz viem že mám pri sebe tých pravých, nie je ich veľa ale pri nich sa nemusím na nič hrať a to je hlavné, myslím si že každý by sa mal zamyslieť a nájsť sám seba. To je v tomto dnešnou svete fakt obdiv aby sa ľudia nebáli ukázať samých seba s pocitom čo na to okolie. Myslím si že je stále krajšie byť sama sebou prirodzená ako podobná ostatným. 🤗
    tiamitro.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla