5 tipov, ako byť šťastnejšia

mája 04, 2017


Šťastie. Myslím si, že si každá z nás pod týmto slovíčkom predstaví niečo iné. Pre niekoho sú to priateľa, pre niekoho rodina, pre iného peniaze či výhra v lotérií. Má naozaj obrovské množstvo významov. No ja sa dnes budem rozprávať o tom najhlavnejšom. A to je: byť šťastným

Na naše mentálne zdravie, vnútornú pohodu a najmä na naše šťastie vplýva mnoho faktorov. Predovšetkým je to strava a dostatočný pitný režim, či sa pravidelne hýbeme, spánok a množstvo stresu v našom živote. Z väčšiny sú to faktory, ktoré môžeme ovplyvniť a zmeniť tak, aby  nás neoberali o to svetlo v živote. 

Ale takisto je obrovské množstvo maličkostí, ktoré ovplyvňujú naše šťastie. Veľkú väčšinu z týchto veci robíme dennodenne a ani si možno neuvedomujeme, že tým seba oberáme o veľa. Prečo si preto robiť napriek? 

Takisto som patrila a aj stále z časti patrím do tejto kategórie ľudí. Človek sa skrátka nikdy nepoučí a nikdy sa všetkému z toho úplne nevyhne. Avšak odpozorovala som na sebe 5 vecí, ktoré mi zaručili oveľa spokojnejší život a častejší úsmev na tvári. A keďže si Vás, moje krásne čitateľky, veľmi vážim, rozhodla som sa Vám tieto rady a skúsenosti posunúť. 


1. Cvičenie 
Cvičenie a celkovo pravidelný pohyb je faktor, ktorý som už vyššie spomenula. Nie je tajomstvom, že už len samotné cvičenie v nás vyvoláva pocit šťastia vďaka endorfínom, ktoré počas cvičenie vyplavujeme. Ak Vás však neláka posilňovňa, nemusíte zúfať. Na výber máte z obrovského množstva možností. Od zumby cez cross fit a jumpingu až po bicyklovanie alebo korčuľovanie. Takisto je skvelé, ak sa venujete aj nejakým športom, ako napr. volejbalu, basketbalu alebo napr. bedmintonu. 

2. Vďačnosť
Vďačnosť je v našich životoch veľmi dôležitá, najmä v tejto dobe. Mali by sme byť vďační za všetko, čo v živote máme. Či už je to rodina, skvelí priatelia, strecha nad hlavou, že máme jedlo do úst. Najmä si treba uvedomiť fakt, že obrovské množstvo ľudí vo svete nemá ani polovicu toho, čo máme my. A verte mi, že by za veci, ktoré sú pre nás úplne obyčajné a samozrejmé, dali všetko. 

Pri tomto bode sa trochu pozastavím. V dnešnej dobe mi to príde tak, že byť vďační za také úplne obyčajné veci (pre nás) ako je jedlo, oblečenie, domov, rodina, je až (pre niekoho) trápne. Mali by sme však uvedomiť fakt, že to nie je samozrejmosť. 

Niekedy som aj ja brala všetko ako samozrejmosť a že budem mať všetko navždy. Keď som vyrástla a udiali sa niektoré veci, pochopila som, že tomu tak nie je a mala by som si oveľa viac vážiť všetko okolo seba. Aj keď som kresťanka, veľmi sa nemodlím, no zvykla som si každý večer spraviť jednu vec. Tesne pred spaním sa Bohu poďakujem za všetko, čo mám, za všetkých ľudí, ktorých mám okolo seba a verte mi či nie, naozaj sa cítim oveľa oveľa lepšie.:)


3. Vymeň nesprávnych za tých správnych
Asi už podľa podnadpisu tušíte, čo Vám chcem povedať. Jednoducho sa zbavte negatívnych ľudí vo svojom živote. Možno si ani len neuvedomujete, koľko energie Vám denne odsajú všetci tí negatívni, závistliví a otrávení ľudia. Zaslúžite si omnoho viac. A nie je priateľ ako priateľ. 

Niekedy som si myslela, ako strašne veľa ich mám. Časom som si uvedomila, ktorí sú ozajstní a ktorí nie a ako som sa s tými falošnými prestala stretávať a trávila som čas s tými pravými, doslova mi padol kameň zo srdca. Veď predsa priatelia sú tu na to, aby nás podržali, pomohli nám a rozosmiali nás a nie na to, aby nás okrádali o energiu a silu. 

4. Čas pre seba 
Nájsť si na seba čas a zrelaxovať je nesmierne dôležité, najmä v tejto uponáhlanej dobe plnej stresu. Minimálne raz do týždňa si na seba nájdite aspoň hodinku, spravte si masku na pleť, natrite si telo kokosovým olejom (ktorý Vám pokožku nádherne zhydratuje), uvolnite sa, zapnite si svoj obľúbený seriál a len tak odpočívajte. Prípadne do toho zapojte aj priateľa či dobrú kamarátku.:)


5. Mysli pozitívne
Ja viem, že je to niekedy veľmi ťažké. Naozaj. Tiež niekedy upadnem do takej depresie, že človeku, ktorý by mi povedal túto vetu, by som sa najradšej vysmiala do tváre. Ale naozaj sa to dá. Len sa skrátka musíte hlboko nadýchnuť a pomaly vydýchnuť. 

Ak to nepomôže, zopakujte do 2-3 krát, prípadne si v hlave narátajte do 10. Zatvorte oči a v mysli si skúste spomenúť na nejakú peknú spomienku. Aspoň jednu jedinú. Chyťte sa jej a myslite na ten nádherný pocit, ktorý ste pri nej mali. 

Postavte sa pred zrkadlo a pripomeňte si, že stresom a rozčulovaním sa ubližujete len sebe. Usmejte sa na seba a držte sa toho pekného. Prípadne si choďte zacvičiť alebo zabehať, je to asi to najlepšie antidepresíva, aké poznám!:)


A čo je Váš pre Vás znamená šťastie? Tiež máte nejaký svoj tip, ako si ho udržať? Podeľte sa o to dolu do komentárov!:)




               FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  ASK  |  TUMBLR

You Might Also Like

16 komentárov

  1. teeeda,musím povedať,že na tých fotkách ti to neskutočne pristane :)
    páči sa mi aj tento nápad na článok :) naozaj si zhrnula asi tie naj body ,a aj ja sa nimi snažím riadiť :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. K skutočnému šťastiu stačí naozaj iba málo. A milióny na účte určite nepatria k veciam ktoré nás šťastnými urobia. To skutočne ide zvnútra, zo srdiečka. Naozaj stačí len nádych, výdych, beh či tanec, spev a smiech a v tele sa nám vytvori hromada endorfinov.
    Krásny a pravdivý článok, želám ti len tie krásne chvíle, ktoré ťa robia šťastnou.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Uplne suhlasim so všetkým šetko su to veci, ktoré podnecuju v nás šťastie, pocit šťastia.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ano, ano a ještě jednou ANO! Kdybych na toto téma psala já, napsala bych to hodně podobně a musím odsouhlasit vše, co jsi napsala. Nejdůležitější pro mě asi bylo změnit tu vděčnost. Bohužel jsem si plně začala uvědomovat to štěstí, jaké máme, až potom, co se stali hodně smutné věci v mém okolí. Ale od té doby, co jsem pochopila, jak moc mám vlastně štěstí v životě, tak je mi mnohem lépe a vše se v lepší obrátilo. Zákon přitažlivosti vážně funguje a já ti děkuji, za tento článek. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásný článek a hlavně pravdivý ! Ve všem musím souhlasit. Hlavně tedy v těch lidech, na tom záleží hodně....a na pozitivním myšlení!

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvělé tipy! :) Se vším souhlasím!
    Mr. Kev

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pekné a dosť pravdivé tipy, ktoré taktiež dodržiavam :) Krásne fotografie a vďaka, teraz som dostala chuť na tie sladké chrumočky! :D ✿

    * Spring Zaful Haul *
    * Giveaway *

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásný článek :)! A moc ti to sluší :)).

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja tieto články milujem. Tiež mám podobné články na blogu :) Veľmi pekný článok :)

    Pozývam teba a tvojich čitateľov na moju giveaway o tri balíčky! GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dneska jsem psala na toto téma taky článek. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Máš naprostou pravdu:)já si myslim, že v dnešní době hodně lidí zapomíná na maličkosti a každej si pořád jenom stěžuje na všechno a každej potřebuje ty nejdražší oblečení, ale někdy je důležitější uživat si víc okamžiky a snažit se být štastnější s tím co máme :)

    www.andreykab.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Skúsim sa tým riadiť. Som človek ktorý sa strašne stresuje len pre maličkosti a to nieje dobré. Potom sa to neskôr na mne odrazí. :( Ďakujem ti za inšpirujúci článok. :)

    annslifea.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Cvičení je opravdu super. Úplně při něm vypnete a navíc se pak cítíte šťastný a udělali jste něco pro svoje zdraví a postavu! S tím modlením je to opravdu krásné. <3 Máš úplnou pravdu, že spoustu lidí tohle bere jako samozřejmost. Holt takovým lidem se musí v životě něco přihodit, aby si to uvědomili.
    Moc krásný článek! <3 :)
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. pozitívne myslenie a mať tak trošku na háku nebrať si všetko osobne. super článok ;)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Článok, ktorý odporúčam

UMELÉ RIASY | moje tipy a triky

Keby sa ma niekto cca pred rokom spýtal či si viem nalepiť umelé riasy, iba by som smutne pokrútila hlavou a spomenula si na všetky svoj...

FACEBOOK

Obľúbené za posledný týždeň

183 days acqua colonia adventný kalendár africa organics aknelot alverde annabelle minerals anthyllis ardell artdeco astor atelier cologne aussie avant avene avon balance me balea batiste beauty blender beauty box bell bellápierre benefit betty barclay bh cosmetics bio ruža bioderma blauer blendea bonprix bourjois bronx colors brush works bubble t by terry carolina herrera catrice cerave clinique coach collistar colorista cremorlab dermacol Diego dalla parma dior dm douglas dove ebelin ecooking ecotools eisenberg Elemis elf elnino eos espa essence essens estee lauder eta fann parfumerie fenty beauty foreo freedom gabriella salvete garnier glamot glov gosh hairburst hairways. travel essentials havlíkova prířodní apotéka hawaiian tropics holika holika human+kind i love ... jecca blac jimmy choo karl lagerfeld kiehls krasne vone krasotika kylie cosmetics loccitane look fantastic lord & berry loreal lush luxfactor luxie mac mádara makeup revolution manna marc jacobs maria nila marie clarie mark scrub mary kay maybelline medik8 miss sporty mixa mizon mobake moň mylo nails inc. naobay naturally thinking naturschon navia nivea notino nuskin nuxe nyx olaplex oriflame paco rabanne pandora pantene philip kingsley pixi polaar police pre muža pupa purito real techniques remington renovality revlon revolution skincare revuele rexona rimmel rituals rowenta s Oliver sally hansen sephora schwarzkopf signal skin food sleek smashbox soliver st. tropez st.moriz starskin tangle angel the balm the body shop the ordinary this works tigi tom tailor toni&guy too faced tous trend it up ubox urban decay victoria's secret vichy weleda wella yamuna ysl yves rocher yves saint laurent ziaja zoe ayla